Terug
Blog header image

Mama van een prematuur..

Een prematuur kindje krijgen is geen roze wolk zoals sommige dat denken. Het is een rollercoaster van emoties..

Ik ben mama van een prematuur. Een ex-prematuur zoals ze hem tegenwoordig al noemen want hij wordt bijna 4 jaar. 
Prematuur is hij nu niet meer te noemen alhoewel we nog wekelijks therapie hebben en kinderartsen die hem volgen.
Ons zoontje is geboren na een zwangerschap van 29 weken met een gewicht van 1140gr en lengte van 35cm. Na zijn geboorte heeft hij 2 hersenbloedinkjes gehad, het was even afwachten wat dat verder met zijn ontwikkeling zou doen. Toen was alles heel onzeker en nu kijken we vol trots naar ons mannetje. Wat hij in deze korte tijd van zijn leventje al heeft moeten maken is niet te beschrijven. Ik heb in deze moeilijke tijd een babysite voor hem bijgehouden zodat hij later maar ook wij alles terug kunnen lezen. Die moeilijke periode wat je in gaat als ouders wens je je ergste vijand niet toe. Het zijn hele fragiele kindjes, hun huidje transparant met zichtbare adertjes, hun handjes passen op een vingernagel en het hoofdje zo klein als een mandarijn...

Hoe ons verhaal begon.....Na mijn grote liefde te hebben gevonden wilden we een kindje van ons samen. Maar dat bleek moeilijker als dat we dachten. Ik had vaak buikpijn en tijdens mijn periode kromp ik in elkaar van de pijn. Allerlei onderzoeken volgden en er werd gezegd dat het door de spastische darm kwam. Na een paar maanden medicatie bleef de pijn aanhouden en ben ik naar de gynaecoloog gestapt. Zij zag met een echo dat er een klein plekje op de baarmoeder zat. Dit moest met een kijkoperatie bekeken worden. Tijdens de operatie zagen ze dat ik een ernstige vorm van Endometriose heb. De organen zaten aan elkaar verkleefd. Dit veroorzaakte de pijn. Ik werd doorverwezen naar een specialist en kreeg weer een kijkoperatie. Zo veel mogelijk Endometriose werd weggehaald om onze kinderwens hopelijk in vervulling te laten gaan. Maar ze ontdekten dat ik geen gewone baarmoeder heb maar een 2-hoornige baarmoeder. Dit maakt het zwanger worden niet makkelijker. Een half jaar na de operatie hadden we een positieve test! We waren door het dolle heen, alleen werden we al heel snel van de roze wolk afgegooid. Ik kreeg een miskraam met 8 weken. Er volgde een onrustige periode, want konden we uberhaupt kindjes krijgen. In augustus werd mijn moeder aan haar hart geopereerd. De operatie was geslaagd en ze zou binnen een aantal dagen worden overgeplaatst naar het streekziekenhuis. 2 dagen na haar operatie had ik weer een positieve test!! Ik wilde het haar zo snel mogelijk vertellen maar wist ook dat ze zich absoluut niet druk mocht maken en dat aangezien ze de miskraam iedere maand zo met ons meeleefde....
Toen we op visite wilden gaan zagen we een hoop dokters rondom haar bed staan....dit ging niet goed. Ze werd weggereden naar de O.K. en is nooit meer uit haar coma geraakt. We moesten afscheid van haar nemen...en ik had haar niet persoonlijk kunnen vertellen dat we zwanger waren. In haar laatste minuten heb ik haar verteld dat ze oma werd van ons 1e kindje, ze bewoog haar been even en blies toen haar laatste adem uit... Wat een verdriet, gemis, boosheid. Ik probeerde te genieten van onze zwangerschap totdat ik met 24 opgenomen werd in het ziekenhuis. De kleine diende zich aan. We kregen gesprekken die je absoluut niet wilt horen als je zwanger bent...Gelijk werden longrijpingsspuiten en weeenremmers gegeven. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik het nog 5 weken heb kunnen uitrekken. En toen werd ons kleine hummelke geboren...Niet veel zwaarder als een pak suiker, zo groot als een a4-tje. Door alle kabels en kapjes was hij nauwelijks zichtbaar, maar daar lag hij. Kwetsbaar en fragiel. Onze rollercoaster aan emoties begon. We durfden ons niet te binden aan hem in het begin, bang dat hij het niet zou redden, maar hij had een grote beschermengel op zijn kleine schoudertje. Dag in dag uit leef je tussen hoop en vrees. Je krijgt situaties mee van andere ouders waarvan het kindje is komen te overlijden..... Je wilt hem het liefste de hele dag dicht tegen je aan hebben... Het buidelen zoals ze het noemen. We hebben onwijs veel geleerd van de NICU verpleegsters, mensen die zoveel liefde en zorg dragen voor jou dierbaarste bezit. Deze mensen hebben ons respect meer dan duizendmaal verdiend. Stapje bij stapje krijg je hoop dat de overplaatsing dichterbij komt. Nog dichter bij huis....Niet meer die autoritjes van een half uur heen en dan weer terug, nee gewoon 5 minuten met de fiets.
In deze periode hebben we lieve mensen leren kennen die net als ons in hetzelfde schuitje zaten. Waar we nu nog steeds contact mee hebben. We hebben samen gelachen, gehuild, gebeden en geschreeuwd! We hebben ons door die opmerkingen niet laten kisten. Op dat moment zijn ze niet leuk en is het gewoon de onwetendheid van de medemens. Als er doodleuk tegen je gezegd wordt dat wij als kersverse ouders wel nachtrust hebben omdat ons kindje in het ziekenhuis ligt. Tja ik kan je een ding zeggen als die telefoon 's nachts gaat.....dan zit je hart in je keel en hoop je op het beste.

Gelukkig is het een vrolijk manneke geworden en kunnen we onwijs met hem lachen. Het heeft langer geduurd voordat hij kon kruipen, lopen en praten maar hij is er sterk uitgekomen! En we gaan de toekomst positief tegemoet.
PreemiePower!!

lautje1988
7 jaar geleden

Ook ik ben mama van een prematuurtje (geboren met 31 weken ) . Ik begrijp je verhaal helemaal en het is zeker geen roze wolk. Wat erg ook dat je in deze moeilijke tijd je moeder moest missen :( Gelukkig gaat het nu goed met je zoontje , maar ik weet het blijft altijd een ding dat je nooit meer vergeet.

Jessy27
7 jaar geleden

Ik begrijp je helemaal ik heb een tweeling die met 29 weken geboren zijn ze zijn nu een jaar en hebben nu pas sinds 2 maanden wat rust

yollert
7 jaar geleden

Wauw 5 weken! Ik had het na 8 dagen gehad. Ik mocht ook alleen maar op de verlosbed liggen dus dat was ook al niet fijn. Heb jij wel 5 weken op een normaal mogen liggen?

Lindsy83
7 jaar geleden

Wij hebben nog net een prematuurtje gekregen met 36 weken. Al dit leed is ons gelukkig bespaart gebleven, maar jouw verhaal doet me wel weer even extra beseffen hoe veel geluk wij eigenlijk gehad hebben. Een ding weet ik wel, onze kindjes zijn wat kwetsbaarder te wereld gekomen, maar ze hebben genoeg power om te knokken voor wat ze willen! Heb je alles inmiddels een beetje een plekje kunnen geven? Je hebt het wel dubbel zwaar gehad met alles...

Anoniem
7 jaar geleden

Onze zoon is met 30 weken geboren prematuur en dysmatuur en God wat ga je dan Door een hel als ouders zijnde niks geen roze/blauwe wolk maar een die pik zwart is. Elke dag leef je in angst in de hoop dat je kindje zal overleven dat hij niet ziek word etc onze zoon heeft 2 jaar lang bijna alleen maar in het ziekenhuis gelegen hij heeft bpd op gelopen Door de beademing hij is ons er 3 keer bijna tussen uit gepiept nu 6 jaar later doet hij het super ook op school

preemiemom
7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Ik heb 2 weken op de intensive care van de verloskamers gelegen. Daarna mocht ik op een "gewone" kamer. Hier heb ik 2 weken gebivakkeerd en erna weer 1 week op de intensive care. Ik deed mee aan de dagbesteding, heb ik veel geknutseld voor de kinderkamer.

preemiemom
7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Het klopt wat je zegt, deze kindjes hebben heel veel power en zijn echte vechtertjes! Na een half jaar ben ik echt in een burn out terecht gekomen... Ik wist niet meer wat voor en achter was. Gelukkig met behulp van een lieve psycholoog alles kunnen verwerken. Het verdriet rondom mijn moeder is minder maar het gemis wordt groter. Je wilt alles nog met haar delen.... Ze was pas 57!!

Joycies
7 jaar geleden

Ik heb dit gelukkig niet zelfs hoeven mee te maken, maar het wel van dichtbij gezien wat het met mensen doet. Mijn nichtje was prematuur. Het waren echt heftige tijden, vooral voor de ouders. Ik kan het moment nog zo voor me zien toen ik mijn nichtje voor het eerst zag... zo klein. Het gaat nu erg goed met haar en over een maandje gaat ze naar school.

yollert
7 jaar geleden

Wat fijn dat je afleiding had! Dat heeft je er vast ook een beetje doorheen geholpen. Heel knap die 5 weken. Als ik dat had gered, had het al zoveel gescheeld. Mijn dochter was maar 650 gram.... Die paar weken maken echt het verschil voor jouw kleine!

Anoniem
7 jaar geleden

Wat heftig om te lezen! Hier ook een prematuur geboren kindje van 31 weken.. pfff tranen als ik terugdenk aan deze tijd, maar zo trots op wat onze kleine kanjer nu allemaal al kan! Ons meisje is nu 14 maanden en trekt zich op en loopt langs de tafel.. meestal is ze super vrolijk en altijd heel erg lief! Kortom: super trots:)

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo preemiemom. Met veel herkenning heb ik je verhaal gelezen. Het vroeg geboorte en bij mij oudste Ook hersenvliesontsteking en dubbele baarmoeder hebben we allebei gemeen. Ik lees niet veel dat andere mama's deze afwijking heeft. Bij mijn zoon is het ook goedgekomen. Heeft wel een jaar achterstand opgelopen. maar ben wel heel dankbaar dat het alleen dit is. Het had ook heel anders kunnen zijn.

Anoniem
7 jaar geleden

Hier ook een prematuur, 26/3 en 950 gr. Nu een heerlijk ventje van 2,5. Ook ik heb mijn moeder moeten missen, al was zij er al veel langer niet meer, het blijft moeilijk. Preemiepower, superHero is het thema van de Nederlandse campagne voor wereldprematurendag op 17 november. ( zie website VOC en kleine kanjers). Het is maanden een rollercoaster geweest van emoties met angst en hoop voorop. Maar ook met mooie herinneringen zoals de speciale momenten van het buidelen en de diverse mijlpalen zoals de 1 en 2 kilo, naar cpap etc. Om mijn ervaring positief te gebruiken ben ik nu actief bij de VOC ( vereniging van ouders van couveusekinderen). Het is fijn om iets terug te kunnen doen en te kunnen betekenen voor andere ouders.

peetje80
7 jaar geleden

Heel vreemd maar het is net alsof ik mijn verhaal lees. Ben ook 35 jaar jong hihi en ook gezegend met de verschrikkelijke aandoening endometriose. Als klap op de vuurpeil ben ik ook nog mama van een ex prematuurtje (dochter zelfs immatuurtje) Je verhaal is dus erg confronterend om te lezen. Ik hoop dat je nog meer blogs gaat schrijven, ga je in elk geval volgen. Ik heb in mijn blog net mijn dochter gekregen dus als je wilt lezen, hij staat al klaar. Groetjes petra

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
18 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!