Blog header image

Mama Moet Werken .....

Ik ben een werkende mama.... daar vinden veel mensen wat van... iedereen lijkt er wel een mening over te hebben....

Meningen..... iedereen heeft ze en tegenwoordig worden ze ook zeer snel, makkelijk... en hard geuit.
Links om of rechts om iedereen vind er dus wel wat van.
Ook als moeders werken is dat een start schot voor een ongezouten mening. 
Dat doe je toch niet want jij wilde kinderen dus moet je er zelf voor zorgen..
Daar ben ik het dus niet helemaal mee eens. 

Hieronder de redenen waarom ik werk! 

 • Ik word er gelukkiger van
  Even geen mama! ik heb honger/dorst/ ik moet poepen of welke andere zin die begint met mama. 
  Op mijn werk heet ik Dominique.
 • Ik ben niet afhankelijk
  Ik verdien mijn eigen geld. Ik hoef niet te overleggen wat ik uitgeef.. ( zolang de vaste lasten maar betaald worden natuurlijk) en hierdoor kunnen wij ook leven op de manier die wij willen. 
 • Ik ontwikkel mijn kennis. 
  Ik heb altijd de drang gehad om te leren leren leren op mijn werk krijg ik daar de kansen voor. Het word nog betaald door de baas ook dus mooier kun je het niet hebben 
 • Ik mis mijn kids. 
  na een dag hard werken mis ik de kids enorm..... en kan ik de peuterpuberteit/ waarom fase/ of wat dan ook beter handelen

natuurlijk is het soms ook minder leuk als mama moet werken... als de kids ziek zijn en manlief en ik beide aan het werk moeten. we snel een oppas moeten zoeken en wij echt liever thuis wilde blijven om voor ons zieke kindje te zorgen
Als we de kinderen naar school/kinderopvang brengen en ze zeggen dat ze niet willen en dat papa of mama niet mag werken.
Dat ze tranen met tuiten huilen als we weggaan.
Gelukkig weten we dat de tranen zo weer weg zijn. Maar toch is dat de minder leuke zijde van dit alles.

Maar zou ik het op willen geven ? Nee... ik denk dat dit voor ons de beste weg is... dat de kids later beter begrijpen waarom papa en mama gingen werken.. en ik hoop dat onze meiden zich later ook helemaal kunnen vinden in de keuzes die zij gaan maken wat werk betreft. 

missdoom
6 jaar geleden

Ik snap je gevoel van afhankelijkheid.. ik werk zelf parttime 24 uur... voornamelijk avond diensten en om het weekend het hele weekend... op die manier heb ik overdag tijd voor de kids en vanaf een uurtje of drie ben ik even gewoon Dominique

Anoniem
6 jaar geleden

Ach, ik ben thuis en daar is. ook altijd commentaar op. Je kan het in 'moederland' toch nooit goed doen ;-) Heel veel punten komen overeen hoor! Ik word gelukkiger van niet werken, ik ontwikkel mij ook door veel te lezen en te schrijven. En ook ik mis mijn kinderen. Ik ben altijd blij als ze in bed liggen maar als ik dan 's avonds laat nog even ga gluren mogen ze best nog even wakker worden :-D Maar ik snap het wel hoor! En lekker doen waar jij je goed bij voelt.

Anoniem
6 jaar geleden

Ter aanvulling; ik ben ook zeker niet afhankelijk. Ik hoef qua financien eigenlijk niets te overleggen.

EvaD
6 jaar geleden

Precies hoe ik er over denk! Ik moet me altijd verdedigen, omdat ik 24 uurtjes werk in de week, en dan krijg je inderdaad van die opmerkingen. Vind het ook lastig, maar aan de andere kant ben ik heel blij dat ik werk! Niet afhankelijk zijn en even tijd voor mezelf, want ik doe mijn werk ook graag. Vind het lastig, want er komt veel commentaar, maar commentaar geven op iemand die dan niet werkt (die dan wel commentaar op jouw geeft), dat mag dan niet. Beetje jammer, maar goed, ieder zijn/haar mening! :)

nijn81
6 jaar geleden

Echt waar? 24 uurtjes, dat is toch netjes? Ik heb hier gelukkig nooit last van. Ik werk ook 24 uur. Maar dan in maar 2 dagen. Op die twee dagen zie ik mijn kinderen helemaal niet. Ja, slapend. Maar ik heb dan weer vijf dagen helemaal met ze samen. Zou niet anders meer willen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Precies ook hoe ik erover denk!! Ik werk 15-18 uur, verdeelt over 3 dagen. Vaste dagen, vaste tijden, I LOVE my job!! Buiten het feit dat ik wil werken, MOET ik ook werken omdat we het anders financieel niet rond krijgen. Ik word gillend gek als ik niet zou werken, respect aan de thuis blijf mama's!

Anoniem
6 jaar geleden

Je doet het goed Doom! Lekker laten kletsen, je bent niemand verantwoording schuldig!

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik werk ook 25 uur officieel, soms wat meer. De kinderen weten niet beter. Ik ben er een beetje opgegroeid, begonnen toen ik 17 was. Als weekeindhulp en blijven hangen na school. Ik vind het leuk en gezellig om te werken, maar ik werk wel voor het geld. Thuis zijn zou ik ook prima vinden maar dan hebben wij het gewoon erg krap. En ik denk dat ik super lui word en dan word alles iedere dag ow dat kan morgen ook. Nee nu moest ik 3 manden met was strijken aangezien ik morgen weer aan het werk moet.