Snap

Luizenpluizen

Prioderm

De scholen beginnen weer! De een hangt de vlag uit, de ander huilt in een hoekje. Ik behoor toch meer tot die tweede groep. Dit jaar breng ik in plaats van één kindje, twee kindjes naar school en dat vind ik echt even wennen. Ik werk veel vanuit huis, ben echt non-stop met de kindjes en ik geniet hiervan. Tuurlijk zijn er momentjes dat je op zoek bent naar een rol behang, maar de heerlijke leuke momenten overheersen toch wel.

Toen Nika haar eerste schooldag had, was ik zo nerveus en misselijk! Ik bracht haar weg en heb toen staan huilen op het schoolplein, wat gevolgd werd door kotsen in een plastic AH zakje. Onwijze medelijden heb ik met de kids dat ik nu bekend sta als “die ene moeder”. Sorry voor jullie reputatieschade al vanaf dag 1. Ik ben dan ook benieuwd wat de eerste schooldag van mijn tweede met mij gaat doen.

Ik ben in ieder geval al wel lid van een moeder-clubje op school. Daar ben ik dit jaar ook geen newbie in. Ik heb er bij Nika voor gekozen om luizenmoeder te worden. Ik wist eigenlijk ook niet dat ik andere dingen kon doen, maar goed! Ik zit goed op mijn plek met de andere luizenmoeders.

Nu ik twee schoolgaande kindjes heb met onwijs lang haar, moet ik extra veel controleren voor mijn gevoel. Zelf ben ik onwijs panisch voor beestjes! En dan is dit geen understatement. Het liefst gooi ik dan alles weg en schaf ik nieuwe aan. Met haren kan dat natuurlijk niet…

Toen de kids thuisbleven door alle corona-maatregelen en de intelligente lockdown, was het eerste wat ik dacht: ahaaa, sterven de hoofdluizen dan ook uit? Maar dat is natuurlijk onzin.

Hoofdluis was echt mijn grootste angst met schoolgaande kindjes. Stel hè? Stel dat het gebeurt? Met mijn geluk weten we allemaal dat ik de gekste pech heb, dus ik kijk er niet eens meer van op. Maar stel dat het gebeurt, dan is er gelukkig Prioderm! De Shampoo Plus van Prioderm werkt namelijk al na 15 minuten! Dat neemt mijn angst en paniek toch een beetje weg. Hiermee is het redelijk makkelijk om van deze vieze beestjes af te komen. Het werkt namelijk zo:

1. Breng de shampoo aan en masseer het goed over de hoofdhuid en het droge haar, inclusief haarpunten, zodat alles goed is gedekt. Laat het 15 minuten intrekken.

2. Kam het haar tijdens de inwerktijd. Eerst met een normale, schone borstel en vervolgens met een luizenkam.

3. Was het haar. Na 15 minuten maak je het haar een beetje nat zodat de shampoo gaat schuimen. Spoel het schuim vervolgens grondig uit met voldoende water.

4.Voilà! Hierna kunnen jouw kindjes luisvrij zijn!

Wij gaan op school weer na elke schoolvakantie controleren.Dan wordt er vaak een hoofdluis-piek gezien! Thuis blijf ik de meiden ook regelmatig controleren op luizen en eitjes.

Hebben jullie kindjes al weleens met een luizenplaag op school te maken gehad? En hebben jullie nog enige anti-luis-tips?

#prioderm #vertrouwopprioderm #sterkerdanhoofdluis, #mamaplaatscollab

@prioderm @mamaplaats

3 jaar geleden

Mijn kindjes hebben meerdere keren luizen gehad, hier ook groot fan van Prioderm!! 👍 👍