Snap
  • lipoedeem
  • Vooroordelen
  • dagelijkseleven

Leven met lipoedeem en vooroordelen van mensen

Mijn eerste post op Mamaplaats!

Jeetje, daar begin ik dan maar met het schijven van een blog. Ik ga hier maar gewoon aan beginnen omdat ik echt de behoefte heb om het van me af te schrijven, te vertellen en me toch ook wel te verdedigen. 

Ik ben een jonge vrouw van bijna 39 jaar, ik heb een hele lieve partner en 2 super lieve ( meestal dan he) kinderen. Helaas ben ik gezegend met het lipoedeem gen en ben ik daardoor super zwaar lijvig.  Dat is dan ook het onderwerp waar deze berichtjes over zullen gaan. 

Iedereen is bekend met obesitas, de meeste weten wat het inhoudt hoe het komt en dat er wat aan gedaan kan worden. Lipoedeem is net even anders dan dat terwijl je in eerste instantie het verschil niet ziet. Ik ben als een normale baby geboren, ik was 45 cm en 2610 gram, niets mis mee dus. Ik groeide op als een gezond meisje, niet anders dan de rest. Op het punt dat ik ongesteld werd en daarbij de nodige problemen mee ontstonden kreeg ik van de huisarts de pil voorgeschreven. Ik begon met de Diana pil, weet niet of dat er iets mee te maken heeft, maar werd wel steeds dikker en dikker. Dit kwam alleen rond me benen en heupen te zitten en verder nergens. 

Helaas is er nooit gekeken naar was er aan de hand was met me maar werd ik van diëtist naar diëtist en van dieet naar dieet gesleept en alles zonder resultaat. 

Dagelijks word je geconfronteerd met het feit dat je er toch anders uit ziet en daar hebben mensen een mening over. Ik wil jullie dan ook graag mee nemen in me leven en dingen waar ik dagelijks mee te dealen heb.

Graag tot de volgende 

Liefs Andrea


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️