Snap

Kuur 12

Op het moment van schrijven krijg ik mijn 12de kuur.

Donderdag heb ik bloedgeprikt en in de middag gebeld voor de uitslag. Mijn trombocyten waren te laag, het moet boven de 100 zijn en het was 90. In overleg met de oncoloog kon het gewoon doorgaan. Trombocyten hebben te maken met de stolling van het bloed. Dus de kans op blauwe plekjes, bloedneuzen etc is wat groter.

Dan ga ik er toch met nog meer tegenzin heen.

Vrijdagochtend om 08:30 waren we in het ziekenhuis, het standaard vragen rondje komt dan en mijn bloeddruk en temperatuur word gemeten.  Alles prima gelukkig.

09:30 lag de kuur klaar. Ze wou het aankoppelen en kwam er achter dat er iets niet goed is gegaan. In de eerste chemo zit een middel dat niet tegen kou kan, ik kan daar heel heftig op reageren of het kan zelfs pijn doen. Die chemo word gegeven met nog een middeltje en dat lag dus in een koeling! Nou moest het dus eerst afkoelen voor we konden starten. Tegen dat soort tegenslagen kan ik niet, het is maar een heel klein iets alleen ik vind dat dan weer Kut.

10:30 konden we starten.

Het gaat redelijk goed, heb wel last van mijn buik en er toch even na gevraagd. De oncoloog besluit even langs te komen om het uit te leggen. Waarschijnlijk heb ik er een alvleesklierontsteking bij. Hij kan er vrij weinig aan doen, behalve pijnstilling.

Rond 14:00 word de pijn echt ondragelijk, zo ongelooflijk veel pijn. Zelfs ademen deed pijn. Extra morfine erin en uiteindelijk zakte het iets af, tenminste de scherpe randjes gingen er van af.

16:00. Ik ben moe, word wat licht in mn hoofd en voel me zwak. De laatste chemo hangt er nu aan, deze duurt maar 15 minuten en dan word mijn pompje aangekoppeld en daarmee mag ik naar huis.

Het is nu zondag. verschrikkelijk.. Gisteren had ik een goede dag, ik had best wat energie, voelde me niet heel slecht. Af en toe wat pijn aan mijn alvleesklier. Maar vandaag! Moe, continu pijn en zit er even helemaal doorheen!

Om 15:00 kom ze de chemo afkoppelen en dan zit kuur nr 12 erin!

Vrijdag 18 september krijg ik een ctscan en dan kijken ze ook even naar de ontsteking. Donderdag 24 september krijg ik de uitslag. Ik ben heel benieuwd!

3 jaar geleden

Heel veel sterkte en kracht gewenst

3 jaar geleden

Wat ben jij een kanjer, ik duim voor een positieve uitslag. Verder wil ik je heel veel sterkte en kracht wensen💐💖

3 jaar geleden

Heel erg veel sterkte gewenst 🍀. Hopelijk levert de CT goed nieuws op. Ik duim voor je💐

3 jaar geleden

Wat moet jij veel doorstaan. Wens je al het goed toe en ik duim voor een positieve uitslag. 🍀❤️🙏🏽🍀