Blog header image

​Kindersekspoppen voor pedofielen, goed of fout?

Er was veel ophef over de verkoop van sekspoppen, in de vorm van kinderen. Maar is dit gerechtvaardigd?

De Japanner Shin Takagi maakt al geruime tijd Kindersekspoppen voor pedofielen. Takagi is zelf ook pedofiel en weet dus hoe lastig het is om te leven met een bepaalde behoefte, en die deze niet te kunnen vervullen. Wat hij talloze malen belangrijker vindt dan zijn eigen behoefte, is de veiligheid van kinderen. Hierom heeft hij de pop ontwikkeld, die lijkt op een 5-jarig meisje.

Takagi vertelt ook over de vele bedankbrieven die hij ontvangt van klanten. Klanten die zich opgelucht voelen, dat ze geen misdaad hoeven te plegen als ze hun behoeftes wel tegemoet willen komen. De bedankjes komen ook bij hem weer van alle lagen uit de bevolking; van leerkrachten tot artsen en beroemdheden. Het is een behoefte of fetisj die bij vele mannen voor kan komen.

Het eerste wat in mij opkwam toen ik dit las, was toch wel een klein beetje walging. Maar wel vrij snel opgevolgd door verbazing en verassing. Hoewel het een beetje vies klinkt, is het wel de juiste manier om toch aan deze behoeftes te voldoen. Je hoort mensen wel eens roepen, dat je dit soort dingen niet moet voeden. Maar ik ben er wel van overtuigd, dat je dit niet extra kunt voeden. Deze behoeftes bestaan nu eenmaal en kunnen omslaan in gewelddadige en illegale acties, als hier continue niets mee word gedaan.

Zie het als een verstoorde basisbehoefte. Seks is een basisbehoefte van ons allemaal, evenals eten. Seks met kinderen zie ik meer als een verstoorde behoefte, maar waar je net zo weinig aan kan doen. Vergeleken met eten, als je écht serieus aan het uithongeren bent kun je je op een bepaald moment ook vergrijpen aan bijvoorbeeld je huisdieren (zie maar in Syrië momenteel). Alles moeilijk voor te stellen, maar helaas wel realiteit.

En zo is pedofilie dus eigenlijk ook. Het is een behoefte, die na lang negeren steeds harder gaat schreeuwen. Het is voor een pedofiel dan ook niet te doen om dit te blijven negeren. Dus naast de heftige en ingrijpende chemische castratie of een iets simpelere hormoonbehandeling, is dit misschien wel gewoon een hele goede behandeling.

Uiteindelijk doen ze hier niemand kwaad mee. Pedofielen die op deze manier om kunnen gaan met hun behoeftes, vind ik juist bewonderingswaardig. Ik vraag mij alleen af, of dit een lange termijn oplossing is. Zal er op een bepaald moment niet alsnog behoefte komen aan meer dan een pop?

7 jaar geleden

Ik ben wel bang dat de behoefte uiteindelijk toch uit zou gaan naar real life... Ik zie pedofilie ook zeker als een erge ziekte die gewoon behandeld moet worden. De behoefde die deze mensen hebben is gewoon niet gezond!

7 jaar geleden

Wat vreselijk dubbel!! Ik vind het allemaal wal-ge-lijk, dat voorop stellend!! Maar idd is een pop beter dan een kind.

7 jaar geleden

Ik ben het met je eens. Beter een pop (of digitale animatie) dan echte slachtoffers van vlees en bloed. Dus ook echt slachtoffers via internet. Er zullen altijd mensen tussen zitten die het alleen in het echt willen doen maar voor de mensen die dat niet willen maar wel hun behoeftes hebben is dit een goede oplossing. Misschien ben ik te goed gelovig maar als deze mensen geen slachtoffers willen maken ben ik niet zo bang dat ze zich vergrijpen aan echte kinderen.