Snap
  • Mama
  • moederschap
  • opvoeden
  • boysmom
  • Mamavantwee
  • begood

Kan iemand mij vertellen dat ik het goed doe?

Anders doe ik het namelijk zelf.

“Vroeger”, 1,5 jaar geleden toen wij nog geen kindjes hadden en ik precies wist hoe ik het zou gaan doen en wat mijn kinderen wel en wat mijn kinderen dus echt niet zouden mogen.

Zo spraken wij af dat onze kids geen iPad zouden krijgen (sowieso niet voor hun 2de levensjaar). Nooit met een snotneus zouden rondlopen want gatver, dat veeg je als ouder zijnde toch even weg. Klimmen op de tafels en met vieze handen aan de witte muren zitten was helemaal uit den boze om nog maar te zwijgen over het schreeuwen in het openbaar.

Ik heb zo vaak het idee dat ik faal. En natuurlijk weet ik dat het niet zo is maar ik had wat dingen met mezelf afgesproken en hier is precies niks van terecht gekomen.

Ik wil een leuke en goede moeder zijn, al krijg ik vaak commentaar dat ik best wel wat strenger mag zijn. Soms vind ik dat ze gelijk hebben maar ik ben een moeder, geen politieagent of stadswacht die de hele dag door tegen mensen moeten zeggen wat ze wel of niet mogen. Ik vind dat als de jongens thuis zijn dat dat ook als thuis moet voelen. Ze mogen thuis zichzelf zijn en doen wat zij leuk en fijn vinden. Dus sorry Robin als Jin weer op de tafel klimt. En sorry jongens dat mijn kiddos soms rondlopen met het snot tot op hun bovenlip en ik het even niet gezien heb. Sorry mensen met een vooroordeel dat mijn kind even op zijn iPad zit omdat ik mijn koffie even rustig wil opdrinken. Oh, en sorry mevrouw in de rij bij de kassa dat mijn kind schreeuwt omdat hij een fotolijstjes niet uit het schap mag trekken. En sorry dat ik toen boos naar je keek omdat jij vond dat ik hem dat fotolijstje had moeten geven.

Ik had het zo graag goed gedaan voor al de mensen om ons heen maar dat gaat niet. Daarom doe ik wat goed voelt voor mij en wat ik denk dat het beste is voor die kleine kereltjes van mij.

Oh en nog even voor alle andere mama's. Ik wil jullie wel even zeggen dat ik vind dat jullie het allemaal fantastisch doen.

Liefs

4 jaar geleden

Ik begrijp je gevoel volkomen. Voordat wij kinderen kregen dacht ik er precies zo over als jij beschrijft. Maar weet je? We zijn dan wel moeders, maar ook gewoon mensen. En wij zien inderdaad niet altijd alles continu (snotneus). En nee je bent niet streng als je nee zegt omdat hij iets in de winkel wilt. Dan ben je juist een sterke moeder. Een moeder die niet bij elke schreeuw of huil toegeeft. Een moeder die weet wat wel en niet goed is voor haar kind. Maar waar ik van schrok in je verhaal is dat je het zo goed voor andere wilt doen. Meid alsjeblieft laat dat los! Je moet, ja echt je moet het alleen voor jezelf doen! Nooit voor een ander. Jij bent de moeder, jij weet en voelt wat goed is voor je kind. En als hij thuis lekker zichzelf kan zijn dan heb je het gelukkigste kind op aarde. Elk kind wil thuis zichzelf kunnen zijn. Laat hem lekker. Jij geniet als hij geniet. Dat moet kunnen toch? Ik vind dat je het onwijs goed doet!

Heb hetzelfde hoor. Vooraf denk je wat je allemaal juist wel of niet gaat doen. Ben ook minder streng als ik vooraf dacht, maar is dat erg? Wij kennen onze kindjes als geen ander. En inderdaad het moet wel een "thuis" zijn geen school. Je doet het volgens mij heel goed! 😀

4 jaar geleden

Volgens mij doe je het hartstikke goed 😁