Blog header image

Kan het leven nóg perfecter?

Tuur mee in mijn glazen bol! (per forma het TAG Blog die als een rappe roddel te ronde gaat).

                     SEPTEMBER 2018 

1. Hoeveel kinderen heb je? En hoe oud zijn ze?

 Ik heb een zoontje van 3,5, en ben momenteel 5 maanden zwanger van de tweede. We weten nog niet wat het wordt (behalve dan, een baby) en dat is wel zo spannend! Het is de eerste voor mijn man. Gelukkig is hij ook heel gek met Zoontje, en Zoontje met hem, dus samen fantaseren ze er wild op los over wat er zich allemaal afspeelt binnenin mijn buik. "Er zit vast een prinsje in," zegt Hubby. "Zit hij dan al op een paard?" vraagt Zoontje. "Ja," zegt Hubby. "Een witte?" vraagt Zoontje. "Hier, moet je voelen! Een hoef!" zegt Hubby enthousiast, terwijl ze beide snel hun handen op mijn buik kletsen.

2. Op welke momenten als ouder ben je het trotst?

Als Zoontje mijn groeiende buik kust en brabbelt, "Zusje? Broertje? Mama?" En als Hubby (mijn fantastische echtgenoot) daar net met zijn professionele camera een foto van maakt (hij runt een fotostudio wanneer hij niet met zijn gezin bezig is, of de stoere advocaat uithangt een rechtzaal. Hij is een Freelance Lawyer, dus we reizen veel), en dat andere mensen dan omkijken (op de promenade in Nice, bij de fontein in Rome, op de rode hangbrug in San Francisco) met een blik die zegt, "Ooohhh...wat een geweldig, schattig, hecht gezinnetje!" En dan hebben ze gelijk.

3. Wat zijn de meest frustrerende momenten?

Als ik nét tegen iemand heb gezegd, "Kijk, dit kan hij al!" en mijn kleintje dan weigert op commando dit nieuwe kunstje trots te laten zien. (Welke nieuwe vaardigheid dit dan ook is. Ze ontwikkelen zich zó snel!)

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

Ik pak de Prada tas en de Prada portomonee af.

5. Wat is jouw éne MUST HAVE piece of baby equiptment?

Het magische mobiel boven de box... Mijn pasgeboren baby heeft daar heel fijn onder liggen kijken naar ronddraaiende apen, paarden en andere op-klassieke-muziek-dansende diertjes.

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voordat je je kinderen kreeg, wat je uiteidelijk nooit gebruikt hebt.

Schoentjes! Voor Zoontje, toen hij nog Bean was en in mijn buik woonde, bestelde ik berenschoentjes. Ik smolt iedere keer als ik er naar keek, en ik kon me niet voorstellen dat hij ooit uit mijn buik zou komen, en ze aan zou kunnen. Na zijn geboorte heb ik ze maar 1 keer gebruikt: om een mug dood te slaan (aangezien ik tegen het bruut uitmoorden van dieren ben, hoe groot of klein ook, zit Mug nog steeds onder Schoen. Uit een soort van respect. En ook omdat het niet lukte om opgedroogde Mug in zijn geheeldheid van de onderkant af te schrapen). Een baby draagt geen schoenen!

7. Heb je altijd al kinderen gewild? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Jazeker. Even kijken hoe het gaat met Baby II, maar als dat bevalt, zo'n gezinsuitbreiding, dan wil ik er nóg wel één!

8. Is jouw relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

Goed! Toen we elkaar in Puerto Rico leerden kennen (ik was daar aan het lunchen met - toen nog - Baby, na het onderzoeken van drug-free hotels voor de krant), wist ik dat ik zijn gezicht veel vaker wilde zien. Hij, op doorreis, dacht precies hetzelfde over mij en Baby. Hij was op slag verliefd, zei hij, toen hij mij in het Spaans een decaf koffie hoorde bestellen. Dat is daar nog niet zo makkelijk, want "nep-koffie" is voor hun bijna een belediging, haha! Het is wonderlijk, maar die passie is er nu nog steeds. We bladeren regelmatig nog even door ons trouwalbum, en lachen weer als we ons die dromerige dagen herinneren met overgevlogen familie en vrienden. Ik kan iedereen een strand-bruiloft op de Malediven aanraden (tenzij je meer een sneeuwmens bent).

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

Meestal 2 of 3. Ook als we moe zijn. Dan slaapt Zoontje bij mijn ouders (ze zijn wég van hem), of, als we aan het reizen zijn, past vertrouwd  en gecertificeerd personeel van het hotel op in onze suite, en gaan wij naar een restaurant / café / theater / expositie / strandtent / bioscoop / spa... Wat er daar dan ook maar te doen is. Hij danst goed salsa, dus, als ik tijd heb, oefen ik stiekem voor de spiegel zodat, als we ergens gaan dansen, ik niet zo uit de maat val...

Het is fijn dat hij zo romantisch is ingesteld, want ik ben toch wel vaak heel moe, en moet dus even over die drempel "gelokt" worden. En dán is het knallen met de pret! Heerlijk!

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Vele hebben zelf kinderen, dus dat maakt het makkelijk. Wel zijn de meeste van die contacten vrij nieuw. Degene zonder kinderen - een paar bestaan nog (die vroegen toen Zoontje nog zes maanden was of hij al liep, en waarom hij niets terug zei), maar anderen zie ik nooit meer. Jammer, maar het zij zo. Ook, omdat we veel reizen, hebben we hier en daar plukjes vrienden wonen die we opzoeken als we in hun land zijn, en dat blijft heel bijzonder.

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

Een cruise door het Panama Kanaal. Op de Disney cruise boot.

12. Droom vakantie zonder de kinderen?

Een korte (het liefst heb ik de kinderen erbij) vakantie naar Hawaii. All-inclusive. OF juist een hele primitieve, naar kleine dorpjes in arme landen om die mensen zelf te kunnen helpen (van grote hulporganisaties vraag ik mij vaak af hoeveel van mijn centjes niet gebruikt wordt voor het opnieuw behangen van de derde gastentoilet in de villa van het hoofd van de organisatie).

13. Waar shop jij voor je kleintjes?

Toby Tiger en Lipfish.

14. Favoriete make-up? Skin care?

Lancôme en Estee Lauder.

15. Sinds je een Mummy bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagt zoals je eigen moeder dat altijd deed?

Alleen in de zin dat ik heel geduldig en lief ben. En bijna al mijn "me-time" aan de kinderen opoffer. EN dat gelees op die bank als ik een vrij minuutje heb. Heb ik van haar. Die lieve mama van mij. Oh ja, en die "urge" om (bijna) al het baby eten vers te bereiden... Klasse.

16. Bad of douche?

Jaccuzzi. Die bubbels vond Baby té gek!

17. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Ja. Zelfs met vijf maanden zwangerschap. Goed, hé?

18. Wil je dat je kinderen later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ik mag hopen dat ze gaan bestuderen wat ze interessant vinden. Natuurlijk mogen ze ook zelf een bedrijf oprichten en draagbare, spion-achtige potloden met helium-ballonnen waarmee je naar de eerste de beste Pizza Hut kunt vliegen gaan verkopen, maar ergens denk ik dat een goed diploma niet onhandig zal zijn.

19. Maak deze zin af: 'Je weet dat je een Mummy bent als___?'

Je de lamp op je nachtkastje 's nachts uit wilt doen en denkt, "Hé, wat ligt daar nou?" En dat is dan de opgerolde dikke plasluier van die ochtend. (Van je kindje, niet van jezelf.)

Anoniem
6 jaar geleden

Dit wens ik voor jou

Lindsy83
6 jaar geleden

Dit gaat goed komen! ;) Heel leuk gedaan zo! Het duurde even voordat ik het echt doorhad, doordat ik te snel over het begin had heen gelezen, maar als het iemand lukt om dit te verwerkelijken dan ben jij het zker! Succes! ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Woww!! Dit wens ik voor jou van harte!! Mooi! ;) Heel leuk gedaan.. Succes!!

MummySuze
6 jaar geleden

Dank je, ik wens het met jou ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Wat een vertrouwen in mij, goh! Heerlijk!

MummySuze
6 jaar geleden

I'm glad you liked it!

Annemiek2
6 jaar geleden

Leuk blog wie weet zal het lukken. Ik hoop het voor je :)

MummySuze
6 jaar geleden

Bedankt Annemiek! Als het wel lukt, horen jullie er vast een mooi verhaal over (tenzij ik hem bij de MacDonalds ontmoet ofzo...terwijl hij burgers staat te flippen...)

Annemiek2
6 jaar geleden

Zelfs dan kun je er nog een pracht van een verhaal van maken van een paar hootdstukken lang hahahaha :D

BabyEvy❤️
6 jaar geleden

Dit komt heus nog wel voor jou uit! Jouw echte droomman loopt hier op aarde rond en die ga je zeker tegenkomen!