Snap

Jippie, de paasdagen ook weer overleefd!

Je kent het wel, je bent net lekker op dreef met het afvallen, komt je grootste vriend langs; de paashaas!

Maar eerlijk is eerlijk; chocolade is nooit mijn zwakke punt geweest.. Of het me meteen geen normale vrouw meer maakt, weet ik niet, maar het is toch echt zo! Wij kunnen best een blok chocolade kopen en na een 2 maanden er achter komen dat hij nog netjes dicht in de kast ligt. Ik heb het meer met chipsjes en met koekjes.

Mijn meisjes zijn dan weer echte zoete meisjes. Ze vinden chocolade geweldig en voor hun was Pasen dan weer helemaal geslaagd. Ze hebben volop genoten en nu ligt er in de kast weer genoeg chocolade voor de komende 12 maanden. Eerst naar de familie van mijn vriend, 2 adressen en daarna nog bij mijn ouders. Thuis hebben we het klein gehouden, wetende dat ze niks tekort zouden komen.

Maandagmiddag, toen de jongste op bed lag, gaf ik mijn oudste dan ook lekker wat chocolade eitjes. Ze had het wel verdiend, ze was ontzettend lief geweest. Ze liet er van de 4, bijna 2 hele liggen, totaal niet haar aard. Toen de jongste wakker was, gaf ik haar ook een stukje, maar omdat het eitje te groot was voor 1 keer in haar mond, besloot ik een stukje af te bijten. Ik geef het andere stuk aan de jongste en proef iets wat niet voor kinderen is. De eitjes kwamen van mijn vriend zijn grootmoeder, die ze met alle liefde voor de meisjes gekocht had. Ik besloot nog niet gelijk mijn gedachtes te zeggen en ging op het zakje kijken, en ja hoor, weer gelijk! ;) Er zat alcohol in de eitjes.. Gelukkig maar dat mijn oudste ze dus duidelijk niet zo lekker vond en de jongste amper wat op had. Mijn oudste begon gek te dansen en ik zei tegen mijn vriend; zie je wel, de alcohol begint te werken! ;) 

En eerlijk is eerlijk, bij mij is het bij dat stukje paasei gebleven. Ik heb verder geen chocolade op, omdat ik nog altijd met mijn astma aan het rommelen ben. Zodra ik melk producten eet, heb ik het vlaggen. Maar ik probeer het positief in te zien; ik kan ineens van chocolade en veel koeken af blijven. Eet gezonder en laat veel meer staan! :) Ik probeer een snack avondje in de week en een in het weekend te houden en het daar ook bij te laten. Natuurlijk eet ik op de andere dagen een healthy snack of houd ik het bij iets onder de 100 kcal!

6 jaar geleden

knap hoor! Hoe reageerde de oma van je vriend trouwens toen ze te horen kreeg dat er alcohol in die eieren zat? Succes met het gezonde snoepen!