Blog header image

Jij en je moeder

Avonden lig ik te piekeren en overdag weet ik niet wat ik ermee aan moet. 12 jaar geleden is mijn moeder overleden en ik mis haar nog steeds elke dag. Vooral op de momenten dat je met iets zit en dit het allerliefst bij je moeder wil neer leggen. Ze hoeft dan soms alleen maar te luisteren, een antwoord is vaak niet nodig. Maar even die knuffel en de woorden dat je het allemaal hartstikke goed doet en dat ze trots op je is, dat is vaak al meer dan genoeg.

Schoonmoeder Mijn schoonmoeder en schoonzus (29) zijn ook zo. Maar de band die zij hebben maakt mij boos en erg verdrietig. Mijn schoonzus (alleenstaand) heeft 2,5 jaar bij haar moeder in huis gewoond, en die is ook bij de bevalling geweest en heeft vanaf de geboorte geholpen bij het opvoeden van haar zoontje, die nu 3,5 is. Sinds ze 200km verderop is gaan wonen, belt ze om elk klein dingetje. Elke dag weer hangen ze wel een paar uur aan de telefoon of via skype. Er is geen moment dat als ik toevallig bij hun winkel binnenloop dat ze niet zitten te bellen. Het gaat ook altijd over haar. Wij wonen 5 minuten verderop, maar ik zie haar nooit, we gaan altijd daar naartoe. Terwijl ze met liefde 2,5 uur rijdt voor haar dochter. Ik zou zo graag is tegen mijn schoonmoeder willen zeggen wat dit met mij doet. Maar wie ben ik om dit te zeggen. Ik heb dit al eens eerder gedaan en ook toen is er niets uitgekomen ook al zei ze dat ze er iets mee ging doen. Want ze keek toen niet om naar Quin. Het was altijd het zoontje van mijn schoonzus waar de leuke dingen mee gedaan werden en waar opgepast wordt. Als wij iets vragen is het altijd moeilijk.

Vraag Nu vraag ik mij af hoe bij andere mama's de band is met hun moeder. Zitten jullie ook elke dag aan de telefoon, of spreek je elkaar één keer in de maand, of heb je misschien helemaal geen contact meer?

9 jaar geleden

Hihihi ben blij voor jullie dat 't er uit is, beetje op een 'awkward' manier, maar ik vind dat jullie beiden gelijk hebben. De een mist een partner en heeft haar moeder, en de ander heeft het andersom. Ik vind wel dat oma evenveel aandacht mag geven aan beide kleinkids, mocht dit niet het geval zijn. Toch moet je wel accepteren dat eigen dochters de ultieme prinsessen zijn en die komen boven schoondochters uit. Ik spreek mijn moeder elke dag (telefoon of chat), ze is mijn beste vriendin, het erge is dat ze aan de andere kant van het land woont omdat ik uit veiligheidsoverwegingen moest verhuizen. Ik ben ook goed met mn schoonmoeder, maar zij heeft ook haar eigen karakter, dat accepteer ik dan gewoon en ga er verder niet op in. Kortom: een schoonmoeder heb je niet voor t uitkiezen, 't zit in het pretpakket van manlief :D De rol van je wijlen moeder zal niemand over kunnen nemen, maar ik denk dat je partner er het dichts bij zit. Succes!

10 jaar geleden

Daar gaat mijn anonimiteit...maar ja dat is altijd beter dan oneerlijkheid! LOL

10 jaar geleden

Eliza, ik wil niet verder op je bericht in gaan omdat je je voordoet als iemand anders. Ik weet namelijk al dat je mijn schoonmoeder Inca bent.

10 jaar geleden

Dit ruikt meer naar jaloezie…Ik denk dat je je niet af moet vragen of het wel of niet gezond is, maar waarom jij er zo’n last van hebt! Het is natuurlijk wel makkelijk om zo te reageren maar ik denk dat je beter met je schoonmoeder kan gaan praten over hoe jij je voelt. Nu ga je vanuit een jaloerse blik afstand nemen… wie heeft daar dan iets aan Jij zeker niet , maar je schoonmoeder ook niet want zei weet niet wat er bij jou speelt. Ik zelf heb wel een moeder maar daar ben ik niet goed mee (ze is zwakbegaafd) maar zou er een moord voor doen om met haar mijn leven te kunnen bespreken. Jij zegt dat je schoonzus alleen de opvoeding doet…heb jij zelf wel enig idee hoe moeilijk of dat dat is? Als je zelf geen partner hebt waar je alles mee delen kan is het toch fijn voor haar dat ze wel een moeder heeft die tijd voor haar maakt. En als jij je schoonmoeder uitlegt dat dat eigenlijk is wat jij ook zou willen, nou wie weet maakt ze dan wel tijd en ruimte voor jou…en die 28x misschien was er toen iets aan de hand! Heb je ze dat gevraagt?