Terug
Blog header image

Je weet dat je moe bent als..

We weten allemaal dat een kind opvoeden geen makkie is. De een vind dit lastig, de andere dat. En we kennen allemaal die vermoeidheid wel.

Ik ben moe. Echt moe. Maar dan ook heel erg moe. Ik probeer teveel te doen in te weinig tijd. En dan wil ik graag nog even ontspannen voor, bijvoorbeeld, de tv. Maar dan ga ik weer veel te laat naar bed, wat resulteert in.. jawel.. moe zijn.


Hier een lijstje, zodat je kan zien of jij (ook) moe bent.
Je weet dat je moe bent als:

1. Je voor jezelf en je kindje wat te eten maakt en je heerlijk wat nutrilon in je eigen drinken schept. Maar hebt dit pas door bij schepje nummer 4..

2. Je half slapend je kindje de fles geeft. En na 5 minuten kom je erachter dat het speentje nooit in het mondje heeft gezeten..

3. Je al zeker 10 minuten aan het klooien bent met die verd*mde luier. Er moet wel iets mis zijn met die luier.. inderdaad.. Hij zit verkeerd om..

4. Je nog even snel een was in de machine doet. En als je terug komt om hem op te hangen, je niet begrijpt hoe het kan dat het al droog is.. moet wel een super centrifuge zijn.. of een gevalletje 'vergeten de wasmachine aan te zetten'.

5. Je tijdens het koken denkt 'ik kan best even weglopen en dit/dat doen'. 15 minuten later.. "wat ruik ik toch..?"

6. Denkt.. Ik ben zo moe. Ik blijf een dagje thuis. *tringtring*
Ik sta bij de opvang hè".. Schnitzels! Vergeten de oma af te bellen. (Sorry mam)

7. Je weer eens haast hebt. Snel jas aan! Schoentjes aan! Hebben we al je spullen? Check! Let's go! Eenmaal buiten bedenk je je dat het misschien handig is zelf ook je schoenen aan te trekken..

8. Je al heerlijk onder de douche staat en je je afvraagt waarom je ineens niets meer ziet.
Misschien een ideetje om volgende keer je bril af te doen voor het douchen..

9. Een goed gesprek aan het voeren bent en iemand al de hele tijd aandachtig aankijkt. Om je daarna te realiseren dat ze je terug aan kijken en wachten op antwoord, en jij werkelijk niets hebt meegekregen van het verhaal.. "uhu.. ja.. poeh.. wat uh.. ja.."

10. Je in paniek roept "ik kan mijn telefoon nergens vinden! Echt! Hij is gewoon echt weg nu!" en je hem al die tijd gewoon in je zak had.

11. Je de hele dag gewerkt hebt en thuis bij het uitkleden ziet dat je hem al die tijd binnenstebuiten aanhad..

12. Je een sushi date overslaat om als een hersendode Al Bundy op de bank te hangen.. alleen dan zonder de broek..

Dit is maar een kleine opsomming waaraan je kan herkennen dat je toch echt moe bent.. herkenbaar? En/of kan je hem aanvullen? Laat het dan hieronder in de reacties achter!

-xx-

Lindsy83
6 jaar geleden

Haha inhet verledn heb ik wel vergelijkbare situaties gehad, maar op dit moment ben ik geslaagd voor je test en ik ben nu niet moe ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben wel eens zo moe geweest dat ik slaapwandelend naar de crèche liep en jij mij moest vertellen waar ik heen moest en het was 1 rechte weg....triest dus

Anoniem
6 jaar geleden

Aahhh haha schatje toch! Komt wel weer goedddd xxx

Henrike Laning
6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Vooral dat ik denk dat ik op de pc wel even een blog kan lezen of schrijven terwijl ik aan het koken ben. Niet dus. Of dat ik naar buiten wil en dat Dunya zegt: Moet ik geen schoenen aan? Of dat ik op zaterdag de broodjes zoek die ik vrijdag heb gekocht en die er dus niet zijn. In de winkel laten liggen misschien? :(

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ga stuk hier wat schrijft jij toch leuk wijfie top gedaan ????

nijn81
6 jaar geleden

Nr 1 t/m 11 zijn meer verstrooidheid. Zouden mij ook kunnen overkomen zonder dat ik moe ben. Hihi. Maar nr 12 is écht vermoeidheid. ;-)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Je weet dat je moe bent als: je je enige vrije uurtje van de dag, waarin je kan doen wat je wilt, je wiltste dromen kan laten uitkomen in een creatief meesterwerk waar je de hele week al over hebt gedroomt... Besteeda door naast je kinderen in bed te gaan liggen pitten :)

Anoniem
6 jaar geleden

O herkenbaar..heb er nog 1 om aan te vullen..toevallig gister gebeurd lekker met onze zoon gedoucht. tijd af te drogen en aan te kleden om te gaan slapen.. mannetje romper aangetrokken..mannetje in bed gelegd..slaapzak aan..mama nee nee.mama nee nee..billen!! Best handig zo'n luier om doen voor het slapen gaan..Gelukkig had ik een oplettende zoon..en geen nat bedje!!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Dat is wel heel erg fijn! Denk dat ik ergens in de zomervakantie wel weer te rust kom.. denk ik.. Hoop ik! :p

DewiTalisa
6 jaar geleden

Als je mij toch niet had...

DewiTalisa
6 jaar geleden

Vast wel, alleen nu is het *gaaaaaap*

DewiTalisa
6 jaar geleden

Ook heel herkenbaar. De supermarkt heeft ondertussen ook wel wat dingen van mij verzameld ben ik bang...

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha dank je wel!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha ja ik ben normaal heel alert, die alertheid is nu even ver te zoeken... en ja de Al Bundy probeer ik zo vaal mogelijk te doen. Helaas lukt dit niet zo vaak!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Hahaha ja inderdaad. Maar ook wel weer heel lekker! En dus nodig! :p

DewiTalisa
6 jaar geleden

Hahaha oh jee! Gelukkig maar inderdaad! Dat is mij (nog) niet gebeurt.. maar goed ook want Jaé kan nog niet praten!

Anoniem
6 jaar geleden

Na 20 minuten beseffen dat je zonder je kinderen bij je te hebben nog steeds naar het kinderprogramma op de tv zit te kijken.

Anoniem
6 jaar geleden

Als je je sleutels in de koelkast terug vindt....

Anoniem
6 jaar geleden

..als je om kwart voor 4 snachts erachter komt dat je de avond fles bent vergeten terwijl je toch echt de wekker hebt gezet, maar hier blijkbaar doorheen bent geslapen. En het maar raar vinden dat hij snachts al 2 x wakker is geworden?!

Anoniem
6 jaar geleden

Juist gebeurd (kindjes iets re vroeg wakker) maak ik melk in de microgolf ga ik terug naar de kindjes in de woonkamer. Vraag ik na 5 min. of ze melk willen en ik het wel wil gaan maken. .Zegt mijn zoon dat heb je toch al gedaan. O ja even gaan zien. Mama is nog niet goed wakker hoor ik hun zeggen als ik de melk ga halen.

Anoniem
6 jaar geleden

je weet dat je moe bent als je de tv probeert uit te doen met je autosleutel....

DewiTalisa
6 jaar geleden

Haha jaa! Dat heb ik ook wel eens! En dan onbewust ook nog Woezel en Pip meezingen haha

DewiTalisa
6 jaar geleden

Of je telefoon!

DewiTalisa
6 jaar geleden

Oh jeetje! Door je wekker slapen, dan ben je echt moe ja!

DewiTalisa
6 jaar geleden

hahaha! Gelukkig letten zij goed op! ;)

DewiTalisa
6 jaar geleden

En je maar afvragen waarom het niet lukt!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.