Snap

Je nieuwe huis inrichten met je partner;

een droom die uit komt of een regel rechte nachtmerrie?

Na de bezichtiging hebben we uiteraard voor dit huis gekozen. Al het papierwerk waar ik al dagen mee bezig was, moest uitgezocht worden en dat bleek ook niet helemaal in orde. Met pijn en moeite, en heel veel stress die dag (ik had tot de late middag niets gegeten van de spanning), kregen wij op de dag van de bezichtiging al (28 maart) het goede nieuws: het huis was van ons!

De sleuteloverdracht was nog niet helemaal zeker, maar stond verlopig op 5 april. Deze ging gewoon door en we hebben die dag natuurlijk gelijk gevierd. Zoals je ziet is de periode tussen de bezichtiging, het krijgen van de woning en de sleuteloverdracht behoorlijk snel na elkaar. Wel erg fijn, want we konden direct beginnen!

Kamerverdeling en inrichting

Nadat je bij een bezichtiging bent geweest van een huis heb je vaak al bepaalde ideeën erbij. Welke kamer wordt van wie en hoe komt het eruit te zien. Wat als je het daar niet over eens bent met elkaar? Of wat als de ander nog helemaal niet daar zit met zijn hoofd?

Wij kregen eigenlijk al snel kleine onenigheden hierover. Ik wist nog niet zo goed wie in welke kamer. Ik was daar nog niet over uit. En hoe het eruit kwam te zien, daar wilde manlief nog niet over nadenken. En toen manlief allemaal ideetjes kreeg, besprak hij deze niet. Hij legde zijn ideeën gewoon voor alsof hij zijn keuze al gemaakt had. Zonder enig overleg. Dit is natuurlijk ook wel een beetje te wijten aan zijn ADHD.

We hebben eens goed overlegd met elkaar en beetje bij beetje maakten we comprissen met elkaar. De verdeling van de slaapkamers was een beetje lastig omdat er twee grote slaapkamers zijn en één heel klein slaapkamertje. We hebben besloten dat onze oudste zoon één van de grote slaapkamers zou krijgen en de twee jongste samen in de andere grote slaapkamer komen te slapen. Wij gaan tijdelijk in het kleine slaapkamertje bunkeren zodat wij er sneller in kunnen om de grote zolderkamer om te toveren in onze slaapkamer. Het kleine kamertje wordt daarna een kantoortje voor mij zodat ik daar lekker kan werken vanuit huis.

Hoe het er precies uit komt te zien overal, daar komen we gelukkig wel uit. Manlief en ik hebben wel een beetje dezelfde smaak hierin gelukkig. Alhoewel we het toch soms echt niet eens zijn met elkaar, komen we uiteindelijk wel uit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een ster ben in mijn zin doordrijven haha! Waar een wil is, is een weg!

Nu we de kamerindelingen en -uitstralingen allemaal op één lijn hadden, zijn we meteen aan de slag gegaan uiteraard. Eerste missie: al het behang van de muren. Wat een feest!


 Wordt vervolgd..


Hoe verliep het inrichten van jullie nieuwe woning als stel bij de verhuizing? Hadden jullie in het begin ook al zulk "goed overleg" met elkaar? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen! Laat ze achter in de comments!

5 maanden geleden

Hier een man die inmiddels ja, nee en amen zegt. Happy wife, happy life zegt hij dan🤣

5 maanden geleden

Overigens heeft dit wel lang geduurd. Door zijn ADHD kan hij niet zo zo goed tegen veranderingen en hij houd mijn tempo ook niet bij hierin en hij kan zich ook geen voorstelling maken van hoe iets wordt. Maar hij is inmiddels overtuigd van mijn design en ontwerp skills dat hij gewoon maar uitvoert wat ik van hem vraag. Natuurlijk overleg ik wel altijd met hem en doe ik niets zonder zijn toestemming😊

Oh heerlijk dit 😂🙌 Ben gelukkig dus niet de enige die zo is haha! En ja veranderingen is hier in ons huis bij ons allemaal een dingetje. 😅 ADHD-er en autisten 😆 wij hebben allemaal liever onze vastigheid