Blog header image

In de ochtend.......

Een ochtend mens,,,,, respect voor de mensen die dat zijn,,,,ik ga liever laat naar bed en slaap een gat in de dag...

En daar komen de kinderen om de hoek kijken!... mama!!!! ik ben wakker....ik kijk op de klok.. lieverd het is nog vroeg ga nog maar even slapen, en anders ga je even in je boekje kijken en dan komt mama je zo ophalen. 
Dochterlief druipt af.... 5 minuten later mama!!!! ik heb nu echt genoeg geslapen. Ik dwing mijzelf om op te staan.

En daar zit ik dan om 06.00 uur beneden....mij diep afvragend waarom ik nou niet eerder naar bed ben gegaan. 
Waarom ik perse die film af wilde kijken.....en met koffie nummer zo veel op de bank. 

Ik lees het nieuws op mijn telefoon omdat het nieuws kijken op de tv er tegenwoordig echt niet meer inzit. 
En vraag ondertussen wat dochterlief wilt eten. 
30 minuten later is ook de jongste beneden en ook die word voorzien van wat te eten en te drinken. 

 Ik maak nog maar een kopje koffie.... de Senseo maakt in de ochtend overuren. En drink rustig mijn koffie op. 
Ondertussen druk overleg met de kids wat moeten we doen vandaag...

Ondertussen is het brood op. En willen ze ook echt wel wat gaan doen. De tekenspullen komen op tafel en dochter 1 & 2 zijn er druk mee bezig... Ik ga erbij zitten .......het is 8 uur....manlief is ook beneden...en na een kop koffie vertrekt hij naar het werk. 

Terwijl de kinderen nog steeds aan het kleuren zijn begin ik maar op te ruimen, je kunt het maar gehad hebben. 

En dan is het kleuren klaar....ze willen Netflix kijken .... prima... maar eerst even opruimen....
Opruimen is zo gedaan..en daar zitten ze dan... ik maak nog een kopje koffie... ruim de laatste dingen op... en kijk op de klok....

Onee! we moeten opschieten Logopedie staat op de planning oepsss....
Snel de kinderen in de kleren en toonbaar maken, en dan hop op de fiets..

Terwijl ik op de fiets zit besluit ik voor mijzelf.. vandaag doe ik het anders en ga op tijd naar bed!...........
Waarna ik meteen hardop begint te lachen...dat zeg ik elke dag ;) 

Lindsy83
7 jaar geleden

Voor mij best wel herkenbaar. Hoewel ons kleintje gelukkig nog doorslaapt tot ongeveer half 9 heb ik zelf het gevoel dat alles voor 12:00 te vroeg is... Inmiddels ga ik wel al rond twaalf uur op bed, terwijl ik voor dat we hem hadden rustig tot 2 of 3 uur wakker bleef. Ik werkte toen nog in ploegendienst, dus alleen in de ochtendweek moest ik wel eerder op bed. Maar ik zal hoe vroeg ik ook ga slapen nooit een ochtendmens worden... Ooit komt er een tijd dat onze kleintjes niet meer zo klein zijn en ook willen uitslapen, maar zul je zien dat wij dan net onze biologische klok verandert hebben ;)

missdoom
7 jaar geleden

Heel herkenbaar :) het scheelt dan ik voornamelijk in de avonden werk in de zorg. Heel soms een ochtenddienst maar die ruil ik eigenlijk altijd voor naar de avond haha

Anoniem
7 jaar geleden

Niet herkenbaar, nou ja wel dat de kids vroeg zijn enzo maar ik ben dus een ochtendmens. Heerlijk vroeg mn bedje uit. Ik ben daarentegen dus geen avondmens. Vind het heerlijk om om 9 uur in mijn bedje te liggen. Niet meteen slapen maar gewoon nog boekje lezen, spelletje op mijn telefoon en dan half 10 lichten uit en slapen. Goddelijk hahaha

Anoniem
7 jaar geleden

Er was een tijd dat ik een avond mens was! Heerlijk de avond voor jezelf! Na 11 jaar is vroeg wakker worden normaal! Maar ik ben nog steeds geen ochtend mens

anoniem2017
7 jaar geleden

Ow ik ben ook gen ochtend mens. Fijne van de winter, het is lang donker, dus als ze vroeg zijn roept mama dat ze nog moeten gaan slapen het is nog nacht...... Hier slapen ze tot 7 uur als ik geluk heb tot half 8. In het weekeinde rek ik, ga maar gewoon spelen zeg ik dan, wil ik echt blijven liggen mogen ze tv kijken. Zolang ze geen ruzie maken haha. Nog een paar weken dan gaat de klok weer een uur terug, joepie een uur meer slapen. Ben er aan toe. Enne ook ik neem mij iedere dag voor om eerder naar bed te gaan

Anoniem
7 jaar geleden

Gelukkig nog niet herkenbaar.. Aangezien onze dochter (2,5) ook geen ochtend mens is

Annemiek2
7 jaar geleden

hihihi redelijk herkenbaar. Ik ben ook een avond/nacht mens. Zoonlief absoluut niet. Hij staat gerust tussen 6 en 7 in zn bedje te dansen. Gelukkig is het op dit moment wat later en kan hij daarbij zichzelf redelijk in bed vermaken dus dat valt momenteel mee. 1 verschil, manlief staat tussen 6:30 en 6:45 op want hij moet om 7:30 gaan rijden.

Inekevh
7 jaar geleden

Ik ben ook totaal geen ochtend mens. eerst Koffie en dan pas actief doen

Mamvanshelby
7 jaar geleden

Hier ook eerst koffie en wakker worden! Dan actief