Snap

Ik wil een gezonde moeder zijn

Beste Daana, Hoe gaat het met afvallen? Ben je inmiddels al goed op weg? Sinds kort ben ik blogger bij Mamaplaats. Vanuit mijn expertise help ik mensen op weg met afvallen zonder dieet. Bekijk gerust eens mijn blogs en ik nodig je uit om je aan te melden voor mijn gratis community: https://www.facebook.com/groups/afvallenzonderdieet/ Heb je vragen, stel ze gerust. Succes ermee! Hartelijke groet, Mandy

6 jaar geleden

Afvallen is niet zo zeer een dieet volgen maar echt een hele verandering van levensstijl zodat de afgevallen kilo's ook echt wegblijven en je geen jojo-effect krijgt. Een goed advies is toch om naar de diëtist te gaan. Deze kunnen je helpen met afvallen en gezonde, goede en gemakkelijke recepten aan je te geven. Een goede diëtist is natuurlijk goud waard, dus altijd goed kijken naar hoe de klik is en wat deze probeert. Een goede diëtist zorgt dat je met kleine stappen je eetgewoontes aan te passen zodat je het ook vol kan houden. Een gedeelte wordt vaak ook vergoed door de zorgverzekeraars.

6 jaar geleden

instelling belangerijkste, ik probeer ook een gezonde ouder te zijn en een goede voorbeeld. Samen met mijn man doen we ons best. We vinden het heerlijk om meer rauwkost en soepje bij de lunch, rauwkost bij avondeten, die ik tegen 3 uur snijdt waarbij mijn meiden alvast ervan kunnen snoepen. Daardoor extra groenten binnenkrijgen. Misschien is ook bij ons het voordeel wij vinden fruit heerlijk, en we proberen zo min mogelijk bewerkte producten te eten. Wij hebben koekjes die wij acceptabel vinden (paar e-nummers) en ontbijtkoek. En doordat we ook van mening zijn dat ook lekkere dingen tussendoor kunnen doen we dat ook, zodat de meiden beetje door krijgen 75% gezond en 25% ongezond. En ik merk aan mezelf door onze verandering dat ik per keer minder snoep, ik snoep kwa keren hetzelfde maar porties zijn de helft en 's avonds hoef ik niets meer

6 jaar geleden

Alles valt en staat bij 100% achter je besluit staan om een gezonde moeder te zijn. Als je moeite hebt met wat je moet eten is HelloFresh misschien een idee. Hoewel ik het zelf wel prijzig vindt. Er zijn meer van dat soort maaltijdboxen te vinden op internet. Sinds een week of 6 doe ik 2x per week aan krachttraining ipv cardio. Hiermee val je niet sneller af maar (spieren zijn zwaarder dan vet) ik zie nu al verschil in taille, bovenbenen en schouders en voel me een stuk fitter. En van 2x in de week wordt je geen bodybuilder maar je figuur wordt een stuk beter. Qua centimeters scheelt het een stuk. Qua snoepen, ik kunt natuurlijk gewoon iets minder in huis halen. Helemaal stoppen is wel heel rigoreus. Je man houdt niet groente maar jij dan? Mijn schaal ligt altijd vol met fruit en groente, (komkommer, tomaat, appels, sinaasappel, snackpaprikaatjes etc. hoewel mijn kinderen de schaal stelselmatig plunderen. Succes met een gezonde mama worden. Het gaat je vast lukken zodra je de 100% motivatie hebt gevonden.