Blog header image

Ik ben een zeurende moeder (22)

De 1e keer heeft Mamaplaats een blog van mij op hun Facebookpagina geplaatst. Zo trots als ik was zo naar voel ik mij nu!
anoniem2017
6 jaar geleden

Je kunt ook mamaplaats mailen en vragen of ze het niet op fb willen plaatsen. Dat is voor mij de voornaamste reden om niet of zo weinig mogelijk te bloggen. Snap die zeur een ander maar af moeders eigenlijk niet zo. Ieder huisje heeft zijn kruisje en als je niks zinnigs te melden hebt dan zeg je maar niks is mij ooit geleerd. Gewoon lekker doorbloggen

Chiara
6 jaar geleden

Jammergenoeg is dat een opvallend iets op de Facebookpagina van mamaplaats, daar zijn de mensen erg negatief en onaardig. Geen idee waarom ze graag kritiek leveren en doen alsof het een wedstrijd is. Iedereen voelt zijn/haar pijn op een eigen manier, niemand "wint" de prijs voor het ergste verhaal. Hopelijk kun je het loslaten en besef je dat het je goed recht is/was om op dat moment verdrietig te zijn omdat het 3 dagen moest duren. Deze reacties zeggen meer over hen dan over jou!

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik wou dat ik je even een dikke knuffel kon geven want ze zijn op fb inderdaad niet altijd mild. Ik had je blogs gelezen en vond het heel naar hoe het gegaan was en hoopte echt dat het snel goed zou gaan. Wat naar dat mensen zich niet even een beetje kunnen inleven maar het schijnt normaal te zijn om vergelijkingen te maken en degene die het kwijt wil even flink af te kraken. Ik denk dat het jou emoties zijn en dat je die absoluut moet kunnen en mogen uiten. Je kunt ook vragen aan de redactie of ze je blogs niet op fb willen zetten.

SwoosyQ
6 jaar geleden

Van mijn blogs zijn er ondertussen ook een aantal in de spotlight van Facebook verschenen. Negativiteit is er altijd! Maakt niet uit waar je over schrijft. Toen ik een blog schreef over mijn zwangerschapskwalen, kreeg ik onder andere te horen dat ik blij moest zijn dat ik überhaupt zwanger was. Dit zijn mensen die duidelijk geen inlevingsvermogen hebben in andermans situatie en nota bene mijn blog(s) niet eens goed gelezen hadden, want ik had er zelfs letterlijk ingezet dat ik ontzettend blij was überhaupt zwanger te mogen zijn.. Op een blog van een mede-mama die schreef over een bijna stik-incident van haar zoontje werd gereageerd dat kinderen van die leeftijd zich bijna niet kunnen verslikken. Ook daar waren de reacties echt niet mis! Lekker de negativiteit van je af laten glijden. Op de mensen die zo reageren op jouw blog is maar 1 ding van toepassìng, ze moeten hun eigen advies opvolgen: 'Get a life!'

Lindsy83
6 jaar geleden

Facebook is helaas hard. Zo nu en dan dringt er hier op mamaplaats zelf ook zo'n harde reactie binnen, maar over het algemeen valt het hier gelukkig mee. De facebook reaguurders lezen de betreffende blog vaak niet eens en staan er al helmaal niet bij stil dat het geschreven is door iemand van vlees enbloed, met haar eigen emoties. Het is moeilijk maar probeer het je niet aan te trekken. Ik vind het dapper dat je ervoer schrijft en inderdaad ook een mooi aandenken voor je zoontje later! Dikke knuffel!

nijn81
6 jaar geleden

Jeetje ja, dat velt mij ook altijd heel erg op. Dat er veel mensen zijn die iemands verhaal alllllltijd verkeerd interpreteren en vergelijken met hun eigen verhaal, wat eigenlijk helemaal niet ter zake doet...! Zo irritant!! Jij bent jij. En jij blogt om dingen van je af te schrijven. Niet om negatief commentaar te krijgen. Misschien kun je mamaplaats vragen geen blogs meer van jou op facebook te zetten. Dan wordt het tenminste alleen gelezen door lief publiek ;-)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Wat naar! En tegelijk: Wat een onzin!! Natuurlijk kan het altijd erger! Toen ik na elf weken op de echo zag dat er geen kloppend hartje was zei iemand dat het haar nog erger leek als dat met 20 weken gebeurt. Persoonlijk lijkt het mij dan nog erger als je kindje overlijdt na de geboorte. Zo blijf je bezig. Je schrijft vanuit je hart, het gaat over jouw gevoelens. Daarmee veroordeel je toch niemand? Waarom zou iemand dat dan wel bij jou moeten doen? Ik lees zo vaak dingen dat ik denk nou dat zou ik nooit zo doen, of ik zou dat niet zo erg vinden. Maar het gaat toch niet over mijn gevoelens? Ik voel dan ook niet de behoefte om daar negatief op te reageren. Ik snap ook gewoon echt niet dat iemand dat doet of dat wil doen. Wat voegt dat toe aan je leven? Tegen zulke mensen zou ik willen zeggen, inderdaad Get a life!!!!

MamavanChance
6 jaar geleden

Trek je er aub niets van aan. ..je doet het goed,en je blogs zijn top! Xxx

nijn81
6 jaar geleden

De negatieve mama's op facebook hebben trouwens al hun reacties weggehaald. Zegt ook wel wat, denk ik..... Berouw.....

Chiara
6 jaar geleden

Dat viel me ook al op :) uiteindelijk zagen ze hopelijk toch in dat ze het niet gebracht hebben zoals ze bedoelden... Dat zegt zeker wat!

Ilona0903
6 jaar geleden

Dankje voor de tip! :-)

Ilona0903
6 jaar geleden

Dankje dat je het zo voor mij opnam. Normaal kan ik hier wel tegen maar dit ging mij echt te ver. Was er gewoon slecht van aan! Xx

Ilona0903
6 jaar geleden

Dankje voor jou berichtje!

Ilona0903
6 jaar geleden

Ja het is soms wat! Wel lief dat alle moeders er ook zo over denken net als ik! Dankje voor jou berichtje!

Ilona0903
6 jaar geleden

Dat viel mij inderdaad ook op. Ze lezen alleen wat er geplaatst word en ze kijken niet verder. Volgende keer kan ik er weer beter mee omgaan! Knuffel terug!

Ilona0903
6 jaar geleden

Ja erg irritant! Dankje voor jou berichtje! En een lief publiek zijn jullie zeker! :-)

Ilona0903
6 jaar geleden

Ik vind het gewoon niet netjes om zo te reageren. Als je een blog leest en je hebt zoiets van ik weet het niet. Ga dan verder met de volgende blog. Dat zou ik doen! Maar ik vind alle blogs interessant :-) Dankje voor jou berichtje!

Ilona0903
6 jaar geleden

Wat lief! Dankje! Xx

Ilona0903
6 jaar geleden

Lief! Dankjewel :-)

Ilona0903
6 jaar geleden

Ik zag het ja. Ik was al aan het denken dat misschien mamaplaats ze zelf had verwijderd of toch de dames zelf. Berouw inderdaad! Bedankt voor je berichtje!

Ilona0903
6 jaar geleden

Inderdaad! :-)

Ilona0903
6 jaar geleden

Ik zag het ja. Ik was al aan het denken dat misschien mamaplaats ze zelf had verwijderd of toch de dames zelf. Berouw inderdaad! Bedankt voor je berichtje!

Anoniem
6 jaar geleden

Oma ben ik van drie kleinkinderen hier en twee in het buitenland. Bij de 1e bevalling hier had mijn dochter verkeerde medicijnen gekregen, waardoor ze drie keer een hartstilstand heeft gehad. Reactie van de mensen: is dat alles? Ze is er toch goed doorheen gekomen? Bij de 2e heeft ze bijna 3 weken geroepen: het kind zit klem, maar nee, werd er gezegd, u heeft nog geen ervaring met bevallen, het kind is aan het indalen. Totdat haar eigen gynacoloog terugkwam en haar zag lopen. Die zelfde middag is ze aan het infuus gelegd en werd de bevalling opgewekt, tot de persweeën. Daar ging het fout, kind zat klem, Geen tijd meer voor een keizersnede, dus met zijn drietjes in een rap tempo op haar buik duwen, want het kind moest er uit de hartslag nam af. Toen ze na een dik half uur duwen haar er uit kregen ademde ze niet meer en werd ze gereanimeerd. Reacties niet zo zeuren, ze leeft toch? Ja dat doet ze, maar ze heeft wel een flinke beperking door het zuurstoftekort. Maar we moeten niet zeuren, sommige kinderen zijn er veel slechter aan toe. Bij de derde hebben ze hem met 8 maanden opgewekt, want mijn dochter wilde dit niet nog een keer meemaken. Toen ze schreef dat het dus deze keer wel goed was gegaan waren er weer reacties dat het schandalig was, dat ze de zwangerschap een maand van tevoren afbrak. Snap jij het nog? De arts zei later: trek je er niets van aan, luister naar je hart, want deze vrouwen schrijven alleen maar om hun stukjes geplaatst te krijgen en wat iemand meemaakt en voelt interesseert ze niets, als ze hun naam maar zien staan. Jij hebt gemist dat je moeder je zoon niet gelijk kon vasthouden, dat zal je moeder ook pijn gedaan hebben, zeker nadat ze zo lang jou bijgestaan heeft. Laat ze kletsen en vertel je moeder wat je erg gevonden hebt, ze zal je een dikke knuffel geven en zeggen: kind maak je daar niet druk over, ik heb hem nu wel vast en ik heb jou nog, wat wil een moeder nog meer. Veel gelik met Yvar.

Ilona0903
6 jaar geleden

Wat kunnen mensen toch hard zijn hé! Ook heftig wat jullie hebben meegemaakt. Bedankt voor jou lieve woorden. Kreeg er een brok van in mijn keel toen ik het las! Bedankt!

Ilona0903
6 jaar geleden

Zeker niet. ieder zijn pijn! Het was voor mij de eerste keer dat ze iets plaatste op Facebook van mij. Maar dit is weer een les voor de volgende keer dat ik er wat luchtiger in moet staan. Dankje voor jou lieve berichtje :-)

MamavanChance
6 jaar geleden

Pff ik kreeg er ook een brok in mn keel van! Xxxx

Chiara
6 jaar geleden

Graag gedaan! Dat merkte ik al daarom moest ik er gewoon iets van zeggen... Hopelijk ben je er inmiddels weer overheen en sta je meer stil bij de positieve reacties!!

Ilona0903
6 jaar geleden

Ben er weer goed aan! :-)

Ilona0903
6 jaar geleden

Iedereen super bedankt voor alle reacties! Lief! Liefs Ilona

Anoniem
6 jaar geleden

Heel vervelend voor je. Ik snap het heel goed zou het zelf ook heel vervelend vinden. Er zijn altijd mensen die alles beter weten. Terwijl ze zelf ook niet perfect zijn. Blijf gewoon lekker blogs schrijven en probeer je te focussen op de positieve dingen. Het is moeilijk ik weet het maar er zijn genoeg moeders hier op mamaplaats die je blogs wel graag lezen.

Ilona0903
6 jaar geleden

Dankje! Lief!

MamaHolic
6 jaar geleden

Ach meid wat vervelend! Sommige moeders zijn echt van die "ik-had-het-veel-erger- types. Ikzelf noem ze zielige-types, want blijkbaar komen ze ergens aandacht te kort???? Op mijn blog over mijn keizersnede kreeg ik ook rotopmerkingen alsof het niets was en ik niet moet zeuren, want hun hadden het veel zwaarder met een ECHTE bevalling..... Like really?! Maar goed, ik lees met veel plezier je leuke blogs en vindt dat je het supergoed hebt gedaan met je bevalling/ keizersnede/ te veel dagen in het zkh- periode. Keep up the good work....en de leuke blogjes ☺️

Ilona0903
6 jaar geleden

Lief! Dankjewel! En je hebt helemaal gelijk met de ik heb nog erger meegemaakt moeders! Ik ga lekker door met bloggen! ????

Blog header image

Brrr, wat is het koud!?

Ben jij een zomer of een winterpersoon?

De ene week zaten we op 20 graden en nu is het komende week 2 graden. Wat moet ik aan? Ben ik de enige die het gewoon niet weet?