Snap

I-ke-a met ba-by-ja?

Eventjes ontspannen naar de Ikea. Met een grote baby. Waarom ook alweer??????????

Boodschappenlijstje:

Kledinghangers, wc-matje, wc plankje, boekenkast slaapkamer?, cadeau Lindje, tafelhoekbeschermers-

Voordat ik naar de Ikea ging had ik een duidelijk idee van wat ik misschien ongeveer voor 'n kastje zou willen hebben in de slaapkamer, de gang, of op zolder. Met mijn arm en handen meette ik hoeveel ruimte er zat tussen het raam en het stopcontact; wat voelde ik mij zelfstandig en volwassen!

Eenmaal in de Ikea, met Baby, ging het iets minder goed dan gepland. For starters, was Baby niet meer drie weken oud en hing allang niet meer lurkend aan mijn borst zodat ik doorwandelend met mijn vrije arm gnuftige spullen in een wagentje kon werpen. Baby was nu een jaar en anderhalve week oud, en had ontdekt dat hij zelf achter de wagen kon lopen, en dat hij die dan - wederom helemaal zelf - in rekken vol glazen en gieters kon duwen. Ook had hij door dat, mocht ik zijn intelligente plastic bakjes verschuif-idee verstoren door hem er bruut vandaan te plukken, hij dan lieflijk kon gillen en spartelen, zo wild dat mijn ruggengraat tijdelijk 2% schever ging staan waardoor ik hem wel weer neer moést zetten. Naast de stenen bekers met superinteressante oortjes.

Spul-gewijs waren er opeens veel te veel soorten planken, kasten en spiegels om uit te kiezen, in talloze kleuren. Daar kwam bij dat ze er veel groter uitzagen dan hoe de ruimte er thuis uitzag in mijn geheugen. Wat moest er nu in mijn mandje?

Eten in het befaamde Ikea restaurant was al niet veel beter. We bestelden eten voor volwassenen, en prakten zelf de al-dente sperziebonen, zalm en aardappelpuree tot een baby-approved goedje. Tegen de tijd dat de botte vork het voedsel enigzins vloeibaar had gekregen, was het kantine-hapje ijzig koud, en mede daarom ongewaardeerd.

Aan het einde van de shop-till-you-drop nachtmerrie stond ik met twee bulkende Ikea tassen vol met glaswerk, aardewerk en andere rotzooi, een jas aan te wriemelen bij een baby die allang in zijn pyjama zijn papfles had moeten hebben. Gegil, gehuil, gekrijs, en veel te zware tassen, gepaard met géén idee wat er ook alweer in zat, of waarom ik ook alweer zonodig naar Ikea moest.

...

"Heb je je Billy al in elkaar gekregen?" vroeg mijn vriendin met wie ik gisteren de Ikea had getrotseerd vandaag.

"Wat denk je zelf?" antwoordde ik. "Ik krijg de doos niet eens open."

...

Ik houd best wel van Ikea, maar zo'n tripje maak ik volgende keer liever zonder Baby, en mét precieze afmetingen.

Ik moet zowiezo zo spoedig mogelijk terug naar het Ikea-hol. De tafelhoeken zijn nog steeds onbeschermd. Hoe heb ik die nou kunnen vergeten?

7 jaar geleden

Wat jammer dat je het zo stressvol ervaren hebt. Ik heb afgelopen maand 2 keer middagje ikea gedaan, ook helft vergeten de eerste keer, en dat ging eigenlijk heel releaxed. Lunch had ik zelf een boterham mee genomen (ivm allergie) en verder heeft kleine meid wat salade zitten knabbelen en een peer. Zolang we elke 15 minuten wat nieuws in haar handen gaven een er genoeg mensen waren om naar te zwaaien was ze best tevreden. Alleen dat opmeten van te voren hè ;-) Tafelhoekjes kan je ook bestellen bij prenatal online en misschien heeft de hema ofzo ze ook wel!

7 jaar geleden

Arme jij... Ik zag jullie zo voor me. Ondertussen nog naar de voorbijgangers kijkend met een blik van; dat doet ie anders nooit hoor! Hier zijn de tafelhoeken ook nog niet beschermd trouwens. Ik fungeer zelf nog half als persoonlijk harnas voor ons zoontje ;)