Snap

Hypnobirthing

Het is tegenwoordig DE trend op het gebied van bevallen: Hypnobirthing. Iedereen doet er wat mee en het schijnt echt een aanrader te zijn. Maar wat is hypnobirthing nou precies?

Er is een soort filosofie over bevallen die stelt dat het allemaal geen pijn hoeft te doen. De pijn is namelijk een gevolg van angst. Angst zorgt er voor dat je spanning in je lichaam krijgt en die spanning zorgt voor de pijn. 

Nu is er een cursus hypnobirthing. Je leert je zelf soort van onder hypnose te brengen waardoor je op een dieper niveau leert te ontspannen en te focussen op het geboorteproces. Het is de bedoeling dat je zo leert te vertrouwen op je natuurlijke instincten en zo een kalme bevalling tegemoet gaat.

Hypnobirting moet er voor zorgen dat vrouwen positief over hun bevalling denken. Hierdoor zal het allemaal een stuk makkelijker gaan.

Doordat ouders de gehele cursus samen volgen, kan de papa de mama goed helpen als zij het tijdens de bevalling even moeilijk heeft. Hij heeft hierdoor ook het gevoel dat hij iets kan doen en dat hij ook echt nuttig is. Een groot voordeel is dat de papa zich zo voor de geboorte al verbonden voelt met het kindje. De moeders voelen deze band al heel snel doordat het kindje in hun buik zit, maar vaders voelen dit vaak pas na de geboorte. De cursus zorgt van te voren al voor deze band.

De cursus hypnobirthing wordt heel positief beoordeeld door de ouders die deze gevolgd hebben.  De vrouwen praten over de weinige pijn die ze gevoeld hebben, de intense band die ze voelen met hun partner en baby,  het gemak waarmee de geboorte ging en hoe kort deze heeft geduurd!

11 jaar geleden

wat een prachtig artikel. Ik werk zelf als HypnoBirthing docent in Zoetermeer. Maar er zijn al heel wat docenten in Nederland. hier de link naar het overzicht van alle docenten in Nederland. http://www.hypnobirthing.com/netherlands.htm

11 jaar geleden

mischien ga ik dit ook wel doen.