Terug
Blog header image

Hype: Mama Tag, 20 questions.

Een hype nu op MP en op social media met 20 vragen voor de moeders onder ons. Eerlijk ingevuld, gewoon zoals ik ben :).

De Mommy Tag kwam ook bij mij voorbij en eigenlijk vond ik het ook wel leuk om het in te vullen. Wie volgt?

1. Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?

Ik heb een zoontje van 15 maanden oud. ( Ik heb echt een hekel aan het in maanden blijven noemen. Hij is 1, maar tussen 12 maanden en 24 maanden zit gewoon zo veel verschil!)

2. Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?

Wanneer niet is beter de vraag, want die lijst is wat korter. 
Het meest trots? Wanneer hij met zijn spekarmpjes (en soms mond nat van slijm (en soms snot)) bij me komt om een kusje te geven.

3. En wat zijn de meest frustrerende momenten?

Op dit moment is dat zijn reactie als hij iets niet mag. Dan gaat hij gooien met alles wat in de buurt ligt, maakt zich lang en zet t op huilen. Ik weet slecht hoe ik daar het beste mee om kan gaan, wat zorgt voor frustraties bij mijzelf.

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

In eerste instantie met woorden. Soms door een tik over de vingers als hij ergens naar grijpt. 
Als hij het straks beter begrijpt dan willen we een ' strafplekje' hebben, maar daar is hij nu nog te klein voor. Als hij op schoot zit en begint te huilen omdat hij zijn zin niet krijgt, dan zetten we hem op de grond tot hij ophoudt. Dat weet hij al erg goed.

5. Wat is jou ééne MUST HAVE piece of baby equiptment?

Mijn rekbare draagdoek. Anders kon ik de eerste weken echt niets doen aangezien hij alleen maar wilde mamaplakken.

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voor dat je je kids kreeg, wat je uiteindelijk nooit gebruikt hebt.

Oef! De box? Nauwelijks gebruikt, niet echt nodig gehad. Maar bij een eventuele tweede lijkt het mij wel handig. 

7. Heb je altijd al kids gewilt? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Als iemand aan mij vroeg wat ik wilde worden, dan was mijn antwoord standaard ' moeder'. Dat ben ik dus inmiddels, maar wat ik verder er bij wil worden.. dat weet ik nog steeds niet. 

8. Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

We zien samen meer het kleine geluk, door onze kleine man. Maar er wordt ook meer gekibbeld. Vooral over het huishouden. Er is meer was, er moet meer opgeruimd worden en vooral beneden meer schoongemaakt worden. Mijn vriend moet lang reizen voor hij op zijn werk is en is vaak 's avonds pas laat thuis. Dan vindt hij dat hij niets meer hoeft te doen, maar ik werk ook 32 uur in de week ;). Dat vergeet hij nog wel eens. 

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

Elke dag, haha! Nee, we hebben niets vast liggen. We gaan nog regelmatig met elkaar uit eten of leuke dingen doen. Soms 3 keer in de maand, soms 2 maanden niet. Wij zijn van mening dat het spontaan moet blijven en niet maanden van te voren plannen. Wel proberen we elk jaar een weekend met z'n tweeën weg te gaan.

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Met de vrienden van mijn vriend's kant is het echt stukken beter geworden. Zij hebben ook allemaal kinderen en je ziet elkaar toch sneller, omdat het gewoon wat makkelijker is en het hele leuke mensen zijn, natuurlijk. Mijn vriendinnen hebben allemaal nog geen kinderen. Ze snappen het niet altijd als ik zeg dat ik naar huis ga of niet kan. Zij kunnen 's ochtends uitslapen, maar ik heb mijn vriendje die om half 8 weer wakker wordt.

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

Woeps! Deze was ik vergeten. Mijn droomvakantie met kids? Uhm.. Dan moet ik eerste meerdere kinderen hebben en moeten ze zeker 10 jaar zijn. Maar dan wil ik wel een stukje Amerika doen en eindigen bij World Disney.
Voor nu wil ik graag naar een leuke, niet te drukke, camping waar de kleine vent lekker kan spelen en papa en mama voor de tent kunnen zitten met een fles wijn!

12. Droom vakantie zonder de kiddo's?

Verjaardag vieren met mijn vriend in New York. Ik ben vlak voor de kerst jarig. Ik zou het dan geweldig vinden als mijn ouders met de kleine man komen om kerst met z'n allen in New York te vieren.

13. Waar shop jij voor je kiddie's?

Overal! Maar ben vooral fan van Name-It. Ook kan ik goed bij de V&D slagen bij Frendz en Mexx. En ook de Hema kom ik vaak. Al is dat de laatste tijd wat minder.

14. Favoriete make-up? Skin care?

getinte dagcrime (BB) en altijd mascara. Dat is de makkelijke versie. Soms gewoon zin om lekker op te tutten en natuurlijk ook voor feestjes. Dan gaat er ook bronzing poeder overheen, oogschaduw en een lipgloss. Gewoon de hele mikmak.

15. Sinds je een Mommy bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagd zoals je eigen moeder altijd deed?

Op sommige vlakken wel, andere vlakken niet. Mijn ouders waren heel veel aan het werk en ondanks dat ze thuis waren (zaak aan huis) nooit echt thuis. Ik moet ook veel thuiswerken, maar dit doe ik altijd wanneer de kleine man slaapt. Als hij wakker is dan wil ik ook leuke dingen met hem kunnen doen. 

16. Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?

Dit is echt een dikke Nee! Ik was zelf pas 12 toen ik het deed, na jaren zeuren. 

17. Bad of douche?

Kiezen? Niet mogelijk! Zo heerlijk om soms in bad te gaan en kleine man vindt dat ook. Maar meestal douchen we gewoon.

18. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Ja, maar wil nog iets meer afvallen eigenlijk

19. Wil je dat je kids later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ik zal onderwijs en studeren zeker stimuleren. Maar liever een gelukkig kind zonder diploma dan een ongelukkig kind met diploma. 

20. Maak deze zin af: 'Je weet dat je een Mommy bent als___?

de kleine uitgepoept is en je hart zich vervuld met oneindig veel liefde voor dat kleine hulpeloze wezentje wat op je borst ligt onder het bloed en smeer. 

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Yaaay!! Leuke dat je ook meedoet!! Heb je alle andere TAGS van mede mama's ook gelezen? We hebben veel overeen komste, haha! :)

Liset2012
6 jaar geleden

Haha, ja ben druk bezig. Maar moet eerlijk zijn, zit op mijn werk. Dus vanavond maar even verder lezen! Leuk om van iedereen te lezen!

Miranda1983
6 jaar geleden

Wat leuk!!! Als ik tijd heb ga ik hem ook invullen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Jaaaa doen!!! :D

Lindsy83
6 jaar geleden

Misschien moeten we een keer met zijn allen naar disneyland en kunnen we groepskorting krijgen ;) Leuk om te lezen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Goed plan! Waar dan wel pas ik terug ben uit Amerika en Griekeland, hahahahaha!! XD

Liset2012
6 jaar geleden

Ohjeeee! Die heb ik niet aangepast. Had van iemand gekopieerd en alles weg gehaald en toen zelf ingevuld. Dom dom dom!

Liset2012
6 jaar geleden

Ook echt weer typisch mij he.. Heb het 3 x overgelezen en dan niet opvallen. Maar aangepast naar mijn eigen, anders moet ik straks nog kopieerrechten gaan betalen ;).

Lindsy83
6 jaar geleden

Haha ik dacht al dat ik dat van die verwonderde kopjes eerder had gelezen ;) Maar wat is jouw droomvakantie met kids dan?

Lindsy83
6 jaar geleden

haha, ik heb t gelezen, toch Disney ;)

Liset2012
6 jaar geleden

Haha ja, voor later als ze groter zijn wel. En er een ' ze' is, want voorlopig is het gewoon nog enkelvoud ;).

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.