Snap

Hoe zou je dag eruit zien als je miljonair was?

Klinkt als een makkelijke vraag, toch moest ik er zelf wel even over nadenken. En jij?

Vanmorgen zette mijn theezakje me weer eens aan het denken. Op zich stelde zij geen heel moeilijke vraag: 'Hoe zou je dag eruit zien als je miljonair was?'. Toch heb ik wel over na zitten denken.

Wonen in een kasteel met een tiental dure auto's op de oprijlaan, personeel in dienst, een zwembad in de tuin uiteraard mét jacuzzi, een lap grond waar je u tegen zegt, een privéjet en een luxueus jacht. En vergeet vooral de vip reisjes naar paradijselijke oorden niet. Dit zou het leven kunnen zijn van een miljardair. Maar niet mijn leven.Het lijkt me namelijk niks om zoveel geld te hebben. En dan bedoel ik zoveel geld dat je van gekkigheid niet meer weet wat je er mee moet doen. Wat me wel leuk lijkt is dat ik me geen zorgen hoef te maken om geld. Ik denk namelijk niet dat geld per se gelukkig maakt, maar het maakt het leven wel wat makkelijker. 

Er zijn heel veel mensen in ons land (en op de rest van de wereld) die rond moeten komen van een minimaal bedrag. Die zich elke dag afvragen hoe ze deze dag moeten rondkomen. Die geen geld hebben voor een extraatje. Dat als de wasmachine het begeeft ze een groot probleem hebben. Hoe schrijnend is dat? Mijn man en ik hebben het financieel prima voor elkaar. We zwemmen niet in het geld, zelfs pootje baden kunnen we niet. Maar we kunnen wel gewoon onze boodschappen doen en de rekeningen betalen. En geld voor een extraatje is er ook. We kunnen op vakantie en als er een wasmachine uitvalt, dan staat er bij wijze van spreke meteen een nieuwe.

Miljonair zijn past niet bij mij. Ik kan me er niets bij voorstellen. Maar mocht ik ooit, je weet immers nooit, de hoofdprijs in een loterij winnen en ik mag mezelf miljonair noemen, dan weet ik wel dat ik wil blijven wie ik ben. Ik hoef geen mega groot huis met dito tuin en laat die Porsche ook maar achterwege. Okay, ik zou onze degelijke gezinswagen dan wel weer inruilen voor een luxer exemplaar en elk jaar op vakantie naar een tropisch oord klinkt ook goed. Maar mijn werk opzeggen? Nuh, daar doe ik het te graag voor. Het idee dat ik me nooit meer zorgen hoeft te maken over mijn financiële situatie en de toekomst van mijn kinderen, dat lijkt me dan wel weer heerlijk. Het geld hoeft niet flink te rollen, maar met mate ervan genieten. Want weet je? De beste en leukste dingen in het leven kosten niets! Daar hoef je dus echt geen miljonair voor te zijn :-).

En jij? Wat zou jij doen als je miljonair zou zijn? 

Dan help ik met je mee toveren. Want hoeveel geld je ook hebt, gezondheid is niet te koop. Veel sterkte voor jou en je mama|!

Daar zeg me wat. Pffff.... zet me toch weer ff met beide benen op de grond. Je slaat de spijker op z'n kop: geld maakt niet per se gelukkig, maar is wel handig!

Wauw, wat een mooie droom :-)!

Heerlijk om een kijkje te mogen nemen in je droom ;-). Het is fijn om eens lekker te kunnen fantaseren om daarna tot de conclusie te komen dat de leukste dingen in het leven onbetaalbaar zijn. Geniet van het schaterlachen, zo genieten dat!