Snap

Hoe Weet Je Dat Je Mama Bent?

Mama worden verandert je. Zó weet je dat je een hele echte mama bent geworden...

Tadaaa, gefeliciteerd! Je hebt een nieuw label. Je bent mama. Dat label zit vaster en permanenter dan een tattoo. 

Alleen zie je het niet meteen. Of wel?

Hoe weet je dat je mama bent?

1. Je hebt (of maakt) geen tijd om je haar te drogen / kammen / fatsoeneren. Je loopt er dus bij als een gepofte druif.

2. Als Baby huilt, en de oppas zegt, "Ga maar, hoor," dan kán je niet weglopen. Je moét terug om Baby te troosten. Ook als je hierdoor dat ene bioscoopje waar je eens in de vier maanden heen kunt, mist.

3. Je doet je mascara op nádat je terugkomt van je uitje. Je was tot dan toe namelijk vergeten dat je vergeten was de rest van de make-up op te doen.

4. Poepluiers stinken niet meer. En in het ergste geval dat ze wel even meuren, dan lach je erom.

5. Als Baby een luide scheet laat, vind je het schattig.

6. Je loopt door de stad, zonder wagen of luiertas, en het voelt "kaal". Je hebt "duwdrang", want zonder buggy en kind... Dat kan toch niet kloppen? Waar is Baby?

7. Je loopt langs een modieuze winkel, ziet kleine, strakke, fashionable kledingstukken en denkt, "nog vijf kilo eraf, een babysitter, en dan...dan kan ik die kopen!"

8. Je bent opeens jaloers op mensen die rustig in een café kunnen zitten om ongestoord een kopje koffie te nuttigen, of gefocused kunnen roddelen met vriendinnen.

9. De meeste bikini-plekken op je heilige lijf zitten verstopt onder een laag schimmel of haar.

10. Op die schaarse momenten dat Baby niet bij je is, realiseer je je dat je jezelf weer kunt horen denken. Oh! Jij bent er óók nog! Oh!

11. Je ziet een passionele scène op TV, waar de lady of the night in sexy lingerie over het bed slash model-achtige gespierde hunk ligt gedrapeerd, en je denkt, "...dat was ik in een vorig leven..." En je zucht.

12. Als je na een lange dag Baby-Rearing op de bank neerploft, denk je, "Alleen vanavond nog een paar chocolaatjes. Dat heb ik wel verdiend. Morgen word ik weer mooi."

13. Je hebt nog maar een vaag idee van wat er zich in de wereld allemaal voor ellende afspeelt. Jouw wereld heet Baby. En als je dan eens een keertje onder de non-moeders bent, denk je, "Waar moet ik het in vredesnaam over hebben? Help!"

14. Je zwangerschapsbroeken zitten stiekem nog steeds het meest comfortabel. En geen kans op bouwvakkersdécolleté. 

15. Je bent nog steeds labiel en vergeetachtig. Je huilt als een leeuw een jong eendje oppeuzelt op TV, en informatie zoals waar je de kaasschaaf het laatst gezien hebt of wat je overmorgen ook alweer op de familieplanner die aan de koelkast hangt hebt staan, wordt simpelweg niet opgeslagen door jouw lekke gatenkaasbrein.

16. Tijdsbesef? Je weet vaak niet van door dag het is.

7 jaar geleden

Allemaal heel herkenbaar maar aan de andere kant ook weer zo fijn hihi heel gek, dat 'moeder' zijn!

7 jaar geleden

Hahaha JA! Vanavond tijdens de stilte die tussen twee harpisten viel bij een harpconcert. Mooi moment!

7 jaar geleden

Hahaha hoe herkenbaar! Aanvulling op nr 5: Als baby een keiharde boer laat sta je als een malle te juichen.. 'Goedzoooo!!!!'

7 jaar geleden

Oh wow, eerder opstaan? WAT???!!!??? Ik wil een JAAR slapen, ook met onverzorgd haar... (maar niet een jaar Baby missen, dus dat zit er niet in). Ik ben het met je eens hoor, dat je niet zo'n mama wilt zijn... Ik ook niet, maar ik moet er nog aan werken, want ik VOEL me helaas WEL zo...