Snap

Hoe overleef ik vliegen met mijn kleintjes?

Een vliegreis, met overstap, met een dreumes en een peuter. Hoe bereid ik me hierop voor!?

Eerder schreef ik een blog over onze aankomende vakantie. Dat ik daar al volop mee bezig ben. Een van de dingen die me het meest bezighoudt, is de vliegreis. Met een peuter -dat zegt denk ik al genoeg- én een ondernemende dreumes die niet -ik herhaal NIET- graag stil zit en dat heel goed duidelijk weet te maken voorzie ik hier wel een aantal uitdagingen. Zeker toen ik zag dat er ook een overstap van 5 uur bij zit.

Hoe denk ik dit te gaan overleven? Uiteraard met heel veel geduld, schietgebedjes, opvoedvaardigheden en hier en daar een omkooptactiek. En een soort van plan met activiteiten en entertainment. We gaan op vliegreis en we nemen mee:

 • -Opblaasbal
 • -Autootjes
 • -Duplo
 • -iPad
 • -Kleurboeken
 • -Stickers
 • -Potloden
 • -Balonnen
 • -Fietslampjes
 • -Snacks
 • -Crea vermaak
 • -Schilderstape
 • -Speelpoppetjes

Waarschijnlijk wordt onze tas nog veel voller, maar dit is het eerste plan. Op Pinterest heb ik al wel wat leuke ideeën opgedaan, met deze dingen kan ik een aantal van deze ideeën uitvoeren. Andere dingen, zoals de fietslampjes, heb ik eraan toegevoegd omdat ik ontdekte hoe interessant ze kunnen zijn voor een peuter of een dreumes. Mijn lijst is nog niet af en ik sta zeker nog open voor tips!

Heb jij nog goede tips om kleine kinderen te vermaken in het vliegtuig of bij een tussenstop?

7 jaar geleden

Haha, lees je reactie nu pas! De schilderstape is voor allerlei dingen makkelijk. Een plek afbakenen waarin ze een bal moeten gooien, iets vastzitten wat loszit, of een ballonnen tennis maken met wat andere supplies

7 jaar geleden

Dreumesjes die niet op schoot willen, horror! Ik ga er ook mee te maken krijgen in augustus, wel iets korter dan jij (gelukkig). Ik moet het toch vragen, die schilderstape, is dat voor als al het andere niet werkt? (Sorry ik zag al van alles voor me hihi). Wij hebben stoelen op de eerste rij en 1 stoel erachter al gereserveerd. Zo hebben 2 mensen wat extra beenruimte en kunnen we na het stijgen madam lekker voor ons neerzetten. Dit leek mij wel handig maar is met 2 kinderen misschien ook wat lastiger te realiseren.. Wanneer gaan jullie?

7 jaar geleden

Ojee, dat wordt oorlog. Maar gelukkig is dat maar even. Zodra je hoog in de lucht zit kan hij gewoon weer los. Moet je ver vliegen?

7 jaar geleden

Ligt er en beetje aan, genoeg voor ons in ieder geval om het na te kijken ;). Maar goed we kunnen ook niet op vliegvakantie. Ik bedacht het me allen ;).