Snap

Hoe kun jij alles uit jouw (mama)leven halen?

Voor alle ambitieuze mama's

We hebben allemaal onze ambities. Een kind krijgen en mama zijn vervuld een gedeelte hiervan. Voor sommige vrouwen is dit voldoende om alle fundamentele behoeftes te vervullen. Vaak is dit echter niet genoeg. De ideale balans in je leven vind je door aan al jouw behoeftes te voldoen. Mama zijn, voor je kinderen zorgen en tijd samen doorbrengen hoort hierbij. Maar vaak is er meer, je hebt het gevoel niet alles uit het leven te halen of je zit niet lekker in je vel.

Het achterhalen van jouw ideale behoeftes en je leven zo inrichten dat jij aan deze behoeftes kunt voldoen, helpt je om wel alles uit het leven te halen. Het zorgt dat jij lekker in je vel zit. Het helpt je om de energie te hebben om de leukste, liefste en zorgzaamste moeder voor je kinderen te zijn.

Ik heb de fundamentele behoeftes op een rijtje gezet.

1. Controle en zekerheid

Binnen je comfortzone is het veilig. Tijdens je zwangerschap en het moederschap ga je buiten je comfortzone treden. Zoveel nieuwe gebeurtenissen, nieuwe verantwoordelijkheden en allemaal eerste keren. De kans is groot dat dit heel veel onzekerheid met zich meebrengt. Je kunt dit deels controleren door te zorgen dat jij meer kennis hebt en weet wat je keuzes zijn. Toch ligt de sleutel bij het omarmen van je onzekerheid. Ga jij de uitdaging aan en sta jij jezelf toe om onzeker te zijn?

2. Erkenning en waardering

Iedereen heeft behoefte aan erkenning van zichzelf en van anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Doelen willen behalen, materialisme of een positieve beloning. Achterhaal waaruit jij het meeste erkenning en waardering haalt. Voel jij je goed als je achter de mooiste kinderwagen loopt en je kindje dure merkkleding draagt? Voel jij je goed omdat jij binnen 6 maanden na je bevalling weer op je oude gewicht bent? Of wordt jij blij van een mooi compliment van je beste vriendin of onbekende?

En het allerbelangrijkste: past dit bij wie je wilt zijn?

3. Groei en ontwikkeling

Naar school gaan en leren is misschien niet voor iedereen het leukste wat er is. Toch hebben we allemaal de behoefte om te groeien en om ons verder te ontwikkelen. Stilstand ervaren we als achteruitgang. Stilstand ervaren we als saai.

Het moederschap biedt gelukkig heel veel uitdaging en is een uitgelezen kans om te groeien. Niet voor iedereen zal dit zo voelen. Jij zoekt je uitdaging misschien liever op een ander vlak, binnen je werk, een opleiding, relaties of je sport. Dit is helemaal niet erg. Voel je vooral niet schuldig. Geef hier aan toe, alleen zo kun je een goede balans ervaren.

4. Liefde en verbinding

Wij mensen zijn gemaakt om verbindingen aan te gaan met andere mensen. We hebben dit nodig om tot volle ontwikkeling te kunnen komen. Dit is de reden dat je in je kraamperiode tijd moet nemen om te binden met je kindje. Het geeft je kindje een veilig gevoel, het kan ontspannen en de tijd nemen om te groeien en te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor een baby, maar ook voor jezelf. Jij hebt ook verbinding met anderen nodig. Hoeveel en op welke manier, hierin zijn we allemaal verschillend. Zo heeft de een genoeg aan een paar diepgaande relaties en zal de ander het liefst de hele dag mensen om zich heen willen hebben. Zoek hierin jouw weg, zoek de verbinding en laat je steunen bij wat je doet. Zeker tijdens je zwangerschap en de kraamperiode. Ze zeggen niet voor niets dat een heel dorp nodig is om een kind op te voeden.

5. Vrijheid

We hebben allemaal een bepaalde mate van vrijheid nodig. Vrijheid in denken, doen en voelen. Deze vrijheid komt van binnenuit. Je hebt het gevoel keuzes te mogen maken en zelf te bepalen hoe je met uitdagingen omgaat.

Je hebt niet in de hand wat je overkomt in het leven. Het leven gaat zoals het gaat. Tegenslag hoort hierbij. Zeker in de eerste periode van het moederschap, ga je veel situaties tegenkomen waar je niet op voorbereid bent. Het gaat er niet om wat je overkomt, maar hoe je hiermee omgaat. Ben bewust dat je een keuze hebt en verdiep je in je opties. Zo ervaar jij de vrijheid die je nodig hebt om je goed te voelen.

6. Zinvol en betekenisvol leven

We hebben allemaal een reden nodig om te leven. Je kinderen kunnen een reden zijn om door te gaan, ook al heb je het zwaar. Toch zijn we op zoek naar een groter doel in het leven. Je kunt echt betekenis geven aan je leven, door al je kwaliteiten in te zetten op het gebied van jouw passie. Voel je passie met je hele lijf en ga ervoor!

Met Best9Moms Personal begeleid ik je in jouw zoektocht naar jouw fundamentele behoeftes. Ik help je om jouw behoeftes te leren combineren met alle verantwoordelijkheden van het moederschap, door te werken aan een groeimindset en op zoek te gaan naar meer energie door goed voor jezelf te zorgen.

Ben niet bang om egoïstisch te zijn, want niet aan jezelf denken is veel egoïstischer! Als jij lekker in je vel zit, ben jij de beste versie van jezelf en alleen dat maakt je de beste moeder voor je kinderen!

Ben je benieuwd hoe ik je verder kan helpen? Mijn mamacoach programma's zijn terug te vinden in de Mamaplaats Academy! Of volg mij op Instagram!