Terug
Blog header image

Hoe bereid jij je voor op dat uurtje minder slaap? ;-)

Vannacht gaat de klok een uur vooruit. Minder slaap of juist meer slaap?

Een uurtje minder slaap. Heb jij je al voorbereid? Ga je eerder naar bed? Heb je je klokken al verzet? 

Vriendinnen zonder kinderen vinden het heel erg. Ga je stappen, kom je thuis is het gewoon een uur later.... dat is toch niet te doen?

Vriendinnen met kinderen vinden het fijn.  Vaak betekent dit dat jantje en pietje ipv half 7 nu half 8 wakker wordt. ... hoewel dat nog steeds voelt als half 7

Vorig jaar en dat jaar daarvoor had mijn mannetje er weinig last van. Gelukkig maar.... maar ik hoor ook andere verhalen. Kleuters die niet hun bed uit te krijgen zijn. Hangerig kinderen in de klas. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe mijn klasje is. Één voordeel. .... ze hebben een lang weekend om eraan te wennen.  :-)

Dus nogmaals mijn vraag... hoe bereid jij je voor?

Annemiek2
6 jaar geleden

Tja dat wordt moeilijk, ik ga vanavond naar de paaswake dus voorbereiden gaat dan niet ;). deze begint om 21:30 en hoe laat die eindigt weet ik niet precies denk zo rond 22:30. Gelukkig begint de paasdienst om 10:00 uur (9:00uur wintertijd) en niet om 9:30. Helaas was zoonlief vanmorgen al om 6 uur wakker en ligt dus nu, 18:10, net op bed. Ik zie wel hoe vroeg hij morgen is.

nijn81
6 jaar geleden

Ik schuif de dag tevoren al alles een half uurtje naar voren (en als we van zomer naar wintertijd gaan, schuif ik alles een half uurtje naar later). Lunch, avondeten, naar bed gaan.... Ik denk dat twee dagen een half uurtje iets geleidelijker is dan in 1 dag gelijk een heel uur. Tot nu toe nooit problemen met mijn (nu zes en die jarige) kinderen gehad.

anoniem2017
6 jaar geleden

De hond verzon vanmorgen om zelf de trap op te komen omdat hij nodig moest, om 6 uur s ochtends dus heel de bubs was wakker. Snel een rondje in pyama en weer terug in bed gedoken, de kinderen kregen vroeg tv tijd. Morgen is gewoon een uur korter dag. Voor wij gaan slapen zetten wij de klok vooruit. En daarna is het gewone tijd naar bed, zal morgen ivm pasen wel wat later zijn maar maandag is het gewoon om 8 uur in bed.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ons zoontje is momenteel zowiezo behoorlijk aan het rommelen met zijn ritme, dus ik denk dat hij er weinig van gaat merken. Als hij besluit om morgen weer om 7:00 op te staan ben ik blij dat de klok straks wat later aangeeft, maar er zitten nu ook weer dagen bij dat hij tot 10 uur wil slapen... ik denk dat ik hem dan toch maar eerder wakker maak...

DeeDee1987
6 jaar geleden

Wat doe je eraan.... Helemaal niks eigenlijk. Zien hoe de dag loopt. Ontspannen zijn. De kleine man geeft zelf wel aan wat hij wilt. Eten, gapen. Uiteindelijk blijven de tijden tussen de gebeurtenissen toch redelijk hetzelfde, net als anders het ritme is.

Ghostmama
6 jaar geleden

Eh niet ik kwam er bij toeval achter vandaag dat de klok verzet wordt vannacht.

mamablogster
6 jaar geleden

Ik heb mazzel met mijn kinderen. Allebei mijn kinderen slapen vanzichzelf al een uurtje langer als de tijd verschuift. Beide dames waren vanmorgen 08:30 nieuwe tijd wakker. Wat gelijk staat aan de 7:30 waarop ze altijd wakker worden. Dit doen ze al vanaf baby af aan *oudste is nu bijna 6 en jongste bijna 4

TessK
6 jaar geleden

Niet voorbereid. Gewoon rond een uur of 7 naar bed. Gister een drukke dag gehad dus ze waren moe. Achteraf toch een beetje voorbereiding gehad ;-) Vanochtend om half 9 nieuwe tijd iedereen wakker. Prima geregeld dus.

rebo1982
6 jaar geleden

Wij lagen gisteren al om half 10 in bed. Iets met chronisch slaapgebrek...Lekker suf stel zijn wij:)

Miriam68
6 jaar geleden

Vanochtend merkte ik aan mijn kleuter dat het tijdsverschil wel degelijk impact heeft. Hij kwam er pas om 08.30 uur uit maar het kan ook te maken hebben met het feit dat hij waterpokken heeft en dat we vreselijke nachten achter de rug hebben! Ik zelf merk er niet zo veel van gelukkig: go with the flow!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.