Terug
Blog header image

Hoe bereid je je voor op het ouderschap?

Sommige mensen vergelijken een huisdier met het hebben van een kind. Maar hoe bereid je je voor op het krijgen van een kind?
Lindsy83
6 jaar geleden

Super leuk geschreven! Ik heb smakelijk gelachen om dit stuk. Vooral het beeld van de arme kip zal me bij blijven denk ik :)

nijn81
6 jaar geleden

Haha, zo waar! Het grappige is, dat mensen die zwanger zijn of willen worden, dit soort dingen niet geloven. Ze denken allemaal (ikzelf destijds ook!!!) 'maar bij mij gaat dit allemaal niet gebeuren. Daar ga ik mijn best voor doen! Ik ben anders!!!' Maar..... Na een paar jaar met kinderen kijk je terug.... En denk je..... 'failed'. :-D

Marinde1985
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie Lindsy83, het leek mij al dat vele ouders dit wel herkenbaar zouden vinden haha

Marinde1985
6 jaar geleden

Ja bijzonder he, we trappen er allemaal in ;) bedankt voor je leuke reactie NIJN81!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Hahahahahahahaha!!!! Goede maniet om jezelf voor te bereiden!! Hahaha, wat een geweldige blog!

Marinde1985
6 jaar geleden

Dank je Loes :) Leek mij ook ideaal!

Meermeer
6 jaar geleden

Hahahaha ik lach me slap????

Meermeer
6 jaar geleden

Jeetje die vraagtekens hadden een "grappige" emotie moeten zijn.....

Marinde1985
6 jaar geleden

leuk te horen MEERMEER!

Marinde1985
6 jaar geleden

Haha dat had ik al begrepen :) Deed ik laatst ook ergens, blijkbaar werken de emoticons niet op mamaplaats :)

Anoniem
6 jaar geleden

Heerlijk dit! :D (Snap alleen 3 keer de trap op en af rennen niet) zo herkenbaar! En dan idd zeggen nog mensen dat het echt niet zo zal zijn bij ze!

Anoniem
6 jaar geleden

Wow hahahahaha huilen van het lachen !! Geweldig !!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik herken hier werkelijk helemaal niets in....???? Behalve autootjes door het hele huis, en ons boefje is zonder mopperen inmiddels al weer 17 maanden, omdat hij bijna saai werd ???? hebben we ook maar een puppy in huis genomen die inmiddels ook alweer 14 maanden is ????

Anoniem
6 jaar geleden

Sommige dingen zijn zeker wel herkenbaar. Ons zoontje zit inmiddels in groep 1 en merk dat ik het heel prettig vind dat het huis iets vaker en meer opgeruimd is maar mis het toch ook wel heel erg. Tijd voor een 2e denk ik dan?? Hihi wie weet of het lukt we gaan het proberen ???? En al die punten ja okeej het overkomt de meeste maar ik vind het t allemaal dubbel en dward waard!

Marinde1985
6 jaar geleden

Beste Corrie, ik Begrijp je reactie niet helemaal. Zoals ik aangeef in het begin van mijn blog is dit een blog met een dikke knipoog. Ik heb deze blog en mijn andere 88 blogs geschreven betreffende het moederschap over uiteenlopende situaties, ervaringen en met verschillende insteek. Deze blog heb ik voornamelijk geschreven vanwege het hoge herkenbaarheidsgehalte. Ik heb het woord "saai" nooit genoemd. Kinderen hebben, krijgen, verzorgen, lief hebben en opvoeden is alles behave saai dus nogmaals ik Begrijp je reactie absoluut niet.

Marinde1985
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie Sanne!

Marinde1985
6 jaar geleden

Haha ik Begrijp nu idd dat dit deel verwarrend kan Zijn. Het is denk ik logischer als je weet dat mijn slaapkamer op zolder is en mijn kids 1 etage lager slapen. Als een kind roept of huilt Moet 1 van ons de trap af:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie trotse mama! Je kinderen zijn je alles waard:)

Anoniem
6 jaar geleden

Met alle respect, maar dit artikel (hoe grappig ook) zie ik als bangmakerij. Ik heb een zoon van 7 maanden er herken helemaal niets van wat je zegt. Lang niet alle kinderen veroorzaken 4x per nacht opstaan of huilen in de auto of dat je niet meer uit kan met vrienden. Ik snap dat ik een "chill kind" heb. Maar Het feit dat ik het "mee vind vallen" betekend dat ik van tevoren teveel van dit soort verhalen heb gelezen helaas.

Marinde1985
6 jaar geleden

Beste mara, deze blog is meer hilarisch bedoeld dan als echte " voorbereiding" op. Met flinke korrel zout nemen dus. Ik heb ook geen lastige kinderen gelukkig, echter zijn een aantal van de bovegenoemde punten soms wel herkenbaar of herkenbaar geweest. Mijn mijn dochters zijn dan ook al een stuk ouder dan 7 maanden, wellicht ervaar je alsnog een keer iets waardoor je je wel kan vinden ( alsnog met een grote kortel zout) in bovenstaande punten. Of niet. Ook goed natuurlijk :)

Marinde1985
6 jaar geleden

Oh en dat 4 keer per nacht eruit wijst meer op een pasgeborenen die om de paar uur komt voor een voeding.

Anoniem
6 jaar geleden

Saai was bij mij ook bedoeld met een dikke knipoog, maar ik zie nu pas dat de drie emoticons die ik gebruikte vraagtekens geworden zijn.

Anoniem
6 jaar geleden

Zo'n chill kind hebben wij dus ook, daarom herkende ik er ook niks van, wij hebben zelfs nog nooit een nacht korter dan 6 uur geslapen,

Anoniem
6 jaar geleden

Vind het ergens jammer wat je zegt van de vergelijking. Wij hebben een hond en daardoor wel degelijk beperkter. Daarnaast is dat ook een hele verantwoordelijkheid en bezorgt ons ook wel eens slapeloze nachten (met name door zn gejank voor aandacht of geblaf door iets wat hij hoort). Heeft ook al van alles overhoop gehaald, gesloopt, gepiest in huis, gemakend heen en weer gedrentel... zo kan ik nog wel ff doorgaan. En dat terwijl we dolgraag een kindje willen. Ik voel me niet aangevallen, wil je alleen laten weten hoe ht is om met een (grotere) hond te leven. Ook die worden niet vanzelf groot ????????

Anoniem
6 jaar geleden

Nee nu nog niet, dit komt nog wel als ze iets ouder zijn. Mijn zoontje was tot twee geweldig, nergens last van. Nu inmiddels 2 jaar en 4 maanden oud, slaap sinds december bijna geen nacht meer door, heeft vooral een eigen willetje en luisterd niet naar zijn naam meer. En zo kan ik nog een heleboel meer opnoemen haha.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn reactie was voor corrie bedoeld

Momo
6 jaar geleden

Haha.. Herken het niet "gelukkig" ;) maar snap je helemaal. Gelukkig hebben de meeste kids of zijn net mama/ papa geworden of hebben plannen tot. En voor 1 hand tipje draagdoek werkte hier ideaal :) hond uit laten en een handvrij brood maken met 2 handen en de borst geven onder tussen hihi

Momo
6 jaar geleden

Kan ik me helemaal indenke en zeker een hond (die hier ook rond drenteld) is een deel van je "gezin" en ik weet ook het houd je snachts wakker en het is ook mijn kindje naast men meid ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik kan me eigenlijk ook in weinig tot niks hiervan vinden. Ook wanneer ik het met een flinke korrel zout neem. Tijdens de zwangerschap viel het mij ook op, veel van dit soort verhalen ook betreft het verloop van de zwangerschap zelf. Vond bepaalde dingen ook echt bang praterij en was gewoon vervelend soms want zo ervaarde ik het nooit. Ik vond het allemaal super, heb niks als vervelend ervaren en nu nog steeds niet. Ons kindje slaapt heerlijk door, minimaal 8,5 uur vanaf dat we haar niet meer wakker hoeven te maken betreft de groei. En hee, wat over een jaar komt, of over 4 jaar, we will see! Elk kind is weer anders, elke ouders zijn weer anders. Alles is altijd anders! En wat komt dat komt. En wat niet komt, komt niet!

Claudia88
6 jaar geleden

Haha super!!! Deze ga ik bewaren voor kindloze vrienden en familie om eens te laten lezen als ze zuchten dat ik niet kan (of wil)....

Anoniem
6 jaar geleden

Wat hilarisch omschreven en eigenlijk zo waar! ????????????????????

Anoniem
6 jaar geleden

Die vraagtekens moest een knipoog zijn ????

Anoniem
6 jaar geleden

Geweldig geschreven, hartstikke leuk! Ik zie de humor daar zeker van in. Enige puntje...ik heb zo'n vermoeden dat je geen honden hebt haha. Ik heb beide, twee kleine kinderen en twee honden. Zo'n beetje elke bovenstaand omschreven situatie is zowel op de kids als op de honden van toepassing. Ik vond het vroeger, toen ik nog geen kids had, maar wel honden bijzonder vervelend als moeders tegen mij zeiden dat ik later als ik kinderen had wel zou begrijpen wat ze bedoelden. Inmiddels twee kids verder en wat blijkt...... Dat begreep ik al lang, door mijn honden. Maar goed, terugkomend op je verhaal. Keep up the good work, ik hou van dit soort omschrijvingen, gezien het feit dat ik een beelddenker ben haha

Marinde1985
6 jaar geleden

Ik heb inderdaad geen Honden. Snap wat je bedoeld! Kinkt logisch betsy dutch:) Bedankt voor je reactie!

Marinde1985
6 jaar geleden

Oh ja renate? Dat klinkt niet fijn. Ik heb zelf geen hond, maar nu ik dit zo lees van je kan ik me voorstellen dat je je daar ook zeker je handen vol aan kan hebben! Bedankt voor je reactie

Marinde1985
6 jaar geleden

Leuk te horen Claudia88 :)

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt Medie:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Haha ja die emoticons werken hier niet:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie DH:) inderdaad elk kind is anders! Ik geniet enorm van mijn kinderen, maar merk we nu ik er twee heb dat het drukker is en ik vaak ook moe ben, maar elke fase is leuk en ik geniet elke dag van ze:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Goede tip Momo en bedankt voor je reactie!

Marinde1985
6 jaar geleden

Had ik ook. Tot ze 1 werd... Daarna hadden we vooral drukke nachten, maar ach ook gezellig :) je verveeld je nooit en ik vind het stiekem ook wel heerlijk als mijn meisjes tegen mij of op mij in slaap vallen:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Ja dat klopt helemaal mdlm. Zo ging het hier ook! Zelfs na de verhuizing geen elke issue betreffende slapen en nu zijn de nachteb vaak wel onrustig..

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt Mdlm:)

Anoniem
6 jaar geleden

Wat neerbuigend te zeggen dat een huisdier niet als 'kind' gezien kan worden. Het is slechts een interpretatie van iemand die de onvoorwaardelijke liefde tussen huisdier en huisdier(h)ouder blijkbaar niet kent. Daarnaast maakt een schrijfster die vindt ik met een t schrijft en huiddier ipv huisdier het bij voorbaat al niet de moeite waard me in haar verdere zelfgecreëerde realiteit te verplaatsen. Sowieso vind ik mijn realiteit een stuk harmonieuzer ????

missdoom
6 jaar geleden

en wat jij zegt komt zeker niet neerbuigend over?

missdoom
6 jaar geleden

Leuk geschreven! niet alles even herkenbaar maar ook niet elk kind is het zelfde! gewoon lekker door blijven bloggen!

Anoniem
6 jaar geleden

Ja, eigenlijk ook wel (de vraagtekens waren een type smiley, maar zo is het niet geplaatst). Feit blijft dat ik het als kwetsend heb ervaren maar het kan relativeren omdat ze 'blijkbaar niet beter weet'. Dieren zouden meer naar waarde moeten worden geschat... Mensen zouden zichzelf wat minder belangrijk moeten vinden

Marinde1985
6 jaar geleden

Feit blijft een huisdier is geen kind. Klaarblijkelijk heb ik het en der een typefout gemaakt. Ik vind je reactie behoorlijk neerbuigend en kortzichtig, maar ach je zal wel niet beter weten. Leef vooral lekker harmonieus in "jouw" realiteit en als je niet tegen een blog kan die duidelijk bedoeld is als humoristisch lees dit dan ook niet.

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt missdoom

Marinde1985
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie missdoom. Deze blog is ook niet gebaseerd op hoe mijn kids zijn, meer op ervaringen van ouders in mijn omgeving. Ik heb gelukkig eerder engeltjes dan bengeltjes;)

Anoniem
6 jaar geleden

Zo herkenbaar!! Superstukje!! Hahaha

missdoom
6 jaar geleden

Ik heb juist de bengeltjes :)

Anoniem
6 jaar geleden

Oeps nog weinig kritiek gehad merk ik. Als je openbaar blogt kan dat voorkomen. Ik wil alleen zeggen dat de liefde voor mijn hond net zo intens is als jouw liefde voor jouw kind. Positieve is dat het allebei om liefde gaat en daar mag niemand over oordelen of een waardeoordeel over geven, dat kun je alleen maar omarmen. Succes met je volgende verhaal.

Astrid Boumans
6 jaar geleden

Haha. Grappig geschreven. Ben heel blij dat wij geen trappen hebben (dat scheeld al een beetje). Daarbij hebben we eerst maar geoefend met honden optrekken. Haha kan soms nog meer werk met zich mee brengen. Jammer wel van sommige reacties.

Marinde1985
6 jaar geleden

Haha nou ik denk dat alle engeltjes wel een bengeltjes zijn en bengeltjes ook wel eens engeltjes zijn ;) Gelukkig maar!

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Tamara :)

Marinde1985
6 jaar geleden

Ja dat scheelt inderdaad Astrid :) dank je voor je reactie Astrid. Lief van je.

Anoniem
6 jaar geleden

Super leuk geschreven! Heerlijk om te lezen! Net Als je andere blogs trouwens die ik met veel plezier altijd lees. Jammer van sommige reacties. Moet je je maar niet teveel van aantrekken. Jij weet waar jij voor staat en je schrijft hartstikke goed. Sommige mensen hebben altijd wel wat te klagen.

Anoniem
6 jaar geleden

Super blog! Kreeg m doorgestuurd met link van een vriendin haha lach me rot! Herken heel veel, maar dat geldt vast voor alle moeders. Vooral de kinder tv en de zorgen die je je maakt. Dat doet toch elke ouder?

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb 3 honden en een zoontje van 2. Ik snap wat je bedoeld dat een hond anders is dan een kind. Ik hou van mijn honden, maar een hond wordt een deel van je. Een kind is altijd een deel van je

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb 3 honden en een zoontje van 2. Ik snap wat je bedoeld dat een hond anders is dan een kind. Ik hou van mijn honden, maar een hond wordt een deel van je. Een kind is altijd een deel van je

Anoniem
6 jaar geleden

Leuk en goed geschreven!

Anoniem
6 jaar geleden

Haha hilarisch!!!! Herkenbaar ook de drukke nachtjes en de smoesjes. Om de kip moest ik vooral lachen. Zelf niet meegemaakt met mijn kunderen gelukkig ( of nog niet:)

Anoniem
6 jaar geleden

Ontzettend herkenbaar! Voor elke ouder, dat kan niet anders haha. Die bumba tv vooral en natuurlijk ook de korte nachtjes soms:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Ilona. Ik laat me inderdaad niet uit het veld slaan hoor :) Ik hou van schrijven en blijf dit ook lekker doen!

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt Sharon. Leuk dat je mijn blog zo waardeert. Dit leek mij ook wel een bekend verhaal voor elke ouder, maar te merken aan sommige reacties hebben niet alle ouders te maken met slapeloze nachten, gekmakende baby en kinder tv, chaos en afspraakjes die ze afzeggen. leer ik ook weer wat :)

Marinde1985
6 jaar geleden

Helemaal mee eens Lisa! Een kind is altijd een deel van jou. Letterlijk. Bedankt voor je reactie.

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt Bianca :)

Marinde1985
6 jaar geleden

De kip was vooral hilarisch bedoeld inderdaad :) Leuk te horen dat de rest je ook bekend voor komt.

Marinde1985
6 jaar geleden

Dat leek mij ook Jill:) Wie kent die "leuke" clown nou niet ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar, vooral dat stukje : alles met 1 hand.

Anoniem
6 jaar geleden

Haha hele leuke blog, tovert een lach op mijn gezicht!

Marinde1985
6 jaar geleden

Leuk te horen dat je jezelf erin herkent Hilde! Bedankt voor je reactie.

Marinde1985
6 jaar geleden

Lieve je reactie Hilda. Dank je! leuk te horen dat je ervan moest lachen :)

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een herkenbaar verhaal, hahaha heel hard gelachen

Marinde1985
6 jaar geleden

Leuk te horen Yolanda. Bedankt voor je reactie :)

Anoniem
6 jaar geleden

Kan me er totaal niet in vinden, maar blijkbaar andere mensen wel...en huisdieren met kinderen te vergelijken vind ik een beetje apart

Marinde1985
6 jaar geleden

Ieder heeft recht op zijn eigen mening uiteraard. Bedankt voor je reactie Sigal.

Anoniem
6 jaar geleden

Super waar! Hoe leuk verwoord! Je bent een topper!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb 5 kids. 2van mijn ex en 3 vsn mijn huidige partner. Ik vind wat je schrijft erg herkenbaar. Dat van de kip vergelijking heb ik weleens mogen ervaren met al. Mijn oudste is 7. Daarop volgende heb ik ze van de leeftijd 5, 3, 2 en 1. Op sommige dagen kan ik mijn lol op. Maar vaak zijn ze ook erg lief hoor:))

Anoniem
6 jaar geleden

Ik kwam je blog tegen via mijn verloskundige praktijk. Deze had m gedeeld. Leuk om te lezen en herkenbaar idd

Anoniem
6 jaar geleden

Heel leuk geschreven. Ik ben zelf geen lid van mamaplaats, maar lees wel regelmatig je blogs

Marinde1985
6 jaar geleden

Ah wat een lieve reactie Roos!

Marinde1985
6 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat je je handen vol hebt aan 5 kids. Fijn dat ze vaak ook wel erg lief zijn :) en leuk te horen dat jij de "kip situatie" herkent ;)bedankt voor je reactie Lana1980

Marinde1985
6 jaar geleden

Leuk dat je mijn blog via je verloskundige praktijk tegen kwam! Om welke VK gaat het? ben benieuwd :)

Marinde1985
6 jaar geleden

Dank je Sanne1984. Leuk dat je mij wel volgt op mamaplaats :)

Anoniem
6 jaar geleden

Haha echt te grappig en waar!

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt Louise Sarah. Leuk en lief al deze reactie terug te lezen van iedereen :)

Anoniem
6 jaar geleden

Oh ha ha, wat heb je dat mooi geschreven. Wat heb ik gelachen. Hilarisch en vanzelfsprekend met een dikke knipoog maar toch ook weer een waarheid als een koe. Nu is het ene kind het andere niet, maar alle situaties zijn oh zo herkenbaar. Vooral mensen die (nog) geen kinderen hebben en dit nu lezen denken dat het overdreven is, maar als er eenmaal een baby is, zullen ze vast een aantal zaken herkennen en begrijpen!

Marinde1985
6 jaar geleden

Dank je ELS :) Leuk te horen XX

Blog header image

Deze ongelukken komen het meest voor bij kinderen onder de 4

Inclusief tips om je huiskamer babyproof te maken

Veel baby’s kunnen zich omrollen als ze vijf tot zes maanden oud zijn. Daarna gaan ze zitten, kruipen en staan. Spannend voor je kind, omdat de wereld opeens zó veel groter wordt. Vermoeiend voor jou, omdat nu bijna niets meer veilig is. Hier wat tips om bij deze mijlpaal - en de mijlpalen die lekker blijven volgen - je huis babyproof te maken. 

Ontwikkeling van je kind

Vanaf de geboorte ontwikkelt je kind zich. Dat gaat door tot je kind volwassen is. Bij baby’s gaat deze ontwikkeling heel snel. Het is belangrijk om rekening met de mijlpalen te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De eerste maanden na de geboorte is het bijvoorbeeld belangrijk om je kind te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Dat doe je door goed op je baby te letten en te kijken wat je kind allemaal al kan. En door je huis en tuin veilig te maken, bijvoorbeeld door een traphekje te plaatsen of een vijver tijdelijk dicht te gooien met zand. 

(Onder)schatten

Jonge kinderen zijn heel inventief, klimmen al op de trap naar boven voordat ze goed en wel kunnen lopen. Ook gebruiken ze bijvoorbeeld een stuk speelgoed als opstapje om bij het midden van de tafel te komen waar een hete kop thee staat. Dus je kind kan vaak al veel meer dan jij denkt. Neem een goede stap door het huis babyproof maken, ook als je kind zich nog niet door het huis heen beweegt. 

TODO: Add alt to media
Kruipend

Bekijk je huis eens door de ogen van je kruipende kind. Zak door je knieën en kijk wat je opvalt. Zo zie je goed welke uitstekende punten voor jouw kind gevaarlijk kunnen zijn. Maak scherpe punten en hoeken rond of dek ze af met beschermhoekjes. Stopcontacten beveilig je op verschillende manieren: met afdekplaatjes, losse pluggen of kinderveilige wandcontactdozen. Schoonmaakmiddelen en vaatwasblokjes staan vaak in lage kastjes, zet deze hoog weg!

Hangjeugd

Dreumesen hangen graag aan kasten, hoe klein of groot. Zorg ervoor dat jouw kasten en stellingen vastgemaakt zijn aan de muur. Als je dat niet doet, kan de kast voorovervallen als een kind erin klimt. Je maakt een kast vast aan de muur met metalen hoekstukken. Deze kun je ook in elke doe-het-zelfzaak kopen. Keuken- en badkamerkastjes maak je veilig met een kindervergrendeling.

Waar let je nog meer op

Er zijn ook andere ongelukken die vaak voorkomen in huis. Denk aan een vinger tussen de deur. Of ongelukjes met een glazen raam of deur. Zeer ernstige ongelukken komen gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, zijn de gevolgen groot. Laat je eens adviseren bij de doe-het-zelf winkel. Alles heeft een fijne, handige en geruststellende oplossing. Kun jij meer genieten.

Vallen en opstaan

Als je kind ouder wordt, wordt het steeds belangrijker om je kind te versterken. Dat doe je door de ontwikkeling te stimuleren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je kind leert bewegen, met risico’s leert omgaan en zelfvertrouwen geeft. Ook weer zo’n mijlpaal. Zo kan je kind steeds beter zelf omgaan met nieuwe of risicovolle situaties. De adviezen, mijlpalen, testjes en tips op Kinderveiligheid.nl helpen je daarbij. Zodat jij je kind kunt beschermen én met risico’s kunt leren omgaan. En vooral, ruimte hebt om te genieten. Altijd fijn.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VeiligheidNL.

Anoniem
2 weken geleden

Vanaf dat mijn dochter kon lopen hebben we het hele huis opnieuw kids-proof gemaakt. Wat ook hielp: de gehele keuken konden we met een trphekje afsluiten. Scheelde heel wat lade klemmen enz.

Yani
3 dagen geleden

Hoezo scherpe punten afdekken? Ik ben ook groot geworden zonder. Wij hebben thuis alleen medicijnkastje, gootsteenkastje met een kinderbeveiliging. Stoom ze klaar voor de toekomst, ipv pamperen. Dat is mijn standpunt. Anders heb je straks een jongvolwassene die op voor het eerst op zichzelf gaat wonen en dan niet eens weet hoe hij/zij z'n koffie drinkt. (Moet er wel bij zeggen dat bij ons eigenlijk weinig aan ongelukken gebeurden, m'n zoon van 3 is deze zomer van de trap gevallen, omdat ie ging bukken bovenaan de trap. Hij had helemaal niets, niet eens een bult of blauwe plek). Kinderen zijn heel erg flexibel, net als katten

Anoniem
2 dagen geleden

Dit dus...

Anoniem
2 dagen geleden

Nou.. er is denk ik een middenweg. Ik ken ook een gezin waar het kind van de trap is gevallen en permanent hersenschade heeft. Ik ben het eens dat je niet moet overdrijven, maar dat gaat twee kanten op. Een puber zal heus wel begrijpen dat hij uitkijkt bij een trap, maar een kind van 2 heeft dit besef nog iets minder.

Anoniem
2 dagen geleden

Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Daarom heet het ook ongeluk

Anoniem
1 dag geleden

Totdat er een kind met zijn/haar hoofd op de punt van de tafel valt en de volgende dag dood is. (Waargebeurd bij nichtje van mijn man)

Blog header image

Je kind goed leren tekenen: zó dus!

Onze Lot is echt een knutsel- en tekenmeisje. Er gaan er bij ons thuis maandelijks heel wat stiften en tekenblaadjes doorheen.

Mooi om te zien dat ze hier zo creatief in is. Ze bedenkt steeds nieuwe dingen. Natekenen van filmpjes vindt ze leuk, haar eigen ‘kleurplaten’ maken. Ik zag dat Jumbo Games een nieuw product heeft, namelijk Dessineo Characters. Hiermee leren kinderen op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen.

TODO: Add alt to media
Hoe werkt het?

In de doos zitten 24 tekensjablonen die je met elkaar kan combineren, zo kan je wel meer dan 500 verschillende combinaties maken. Hoofd, romp en onderstel. Deze leg je op het lichtsysteem. Daar bovenop leg je een wit vel papier. Als je de schakelaar op 1 zet, gaat de rode lamp aan, nu kunnen kinderen de omtrek van hun figuur tekenen. Daarna zet je de schakelaar op 2, de groene lamp, nu kunnen ze de uitdrukkingen tekenen. Als laatste gaat de schakelaar op 3, nu komt er blauw licht. Tijd om de laatste details te tekenen. En dan is de tekening klaar. Je kan een nieuwe maken, of de kleurplaat inkleuren. Lot geeft ze graag weg aan haar broertjes en vriendinnen.

Dessineo Characters is speciaal ontworpen om kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier hun rekenvaardigheden te laten ontwikkelen.

Aan de slag! 

Wij zijn enthousiast! Lot verzint zelf steeds leuke en grappige combinaties en pakt de Characters er graag bij. Ook Sep (3jaar) vindt het leuk. Hij is nog te klein om het zelf te kunnen, maar samen met mij lukt het wel. Mega trots is hij dan! Net als zijn grote zus lekker kleuren.

Nieuwsgierig? Via deze link bestel je Dessineo Characters. Leuk cadeautje voor de feestdagen. ;) 

TODO: Add alt to media
Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
9 uur geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Wekelijkse boodschappen laten bezorgen geeft mij zoveel rust!

Met een groot gezin is boodschappen doen toch altijd weer een organisatie. Ik maak daarom op donderdag altijd de planning voor de week erop. Als ik deze klaar heb bestel ik de boodschappen, zodat ze op zondag de boodschappen komen bezorgen en ik dus een hele week vooruit kan. Dit is zo fijn!

Het is donderdagmorgen. Ons vaste riedeltje in de ochtend is weer gedaan. John is naar het werk, ik heb samen met Clé en Vai de jongens naar school gebracht en wij hebben meteen even een rondje langs de paardjes gelopen. Als we thuis komen, ruim ik de vaatwasser uit en weer in, zet ik de was aan en gaan Vai en Clé lekker spelen.

Op dit moment ga ik zelf even aan tafel zitten met een lege weekplanning voor mijn neus en het boek van de Foodsisters waar ik vaak mijn gerechten uit haal voor een nieuwe week.

Allereerst vul ik de werkdagen van John in op het weekschema. John werkt onregelmatig, waardoor ik ook soms in de avond alleen ben met de kinderen. Op deze momenten eet ik vaak een lekker soepje met een plaatje, zoals wij die noemen. De werkdagen en extra dingen zijn ingevuld. Zo houd ik op vrijdag vaak rekening met een vrijmiborrel en plan ik 1 x in het weekend bewust niks, zodat we altijd een dag kunnen schuiven, ergens anders kunnen eten of eten kunnen bestellen. 

Boodschappen bestellen

Als ik alle dagen gepland heb met wat wij gaan eten, dan open ik de PLUSapp. In de PLUSapp heb ik een favorieten lijstje gemaakt met producten die wij wekelijks bestellen. Deze producten klik ik aan. Denk hierbij aan komkommers, appels, melk etc. Daarna loop ik met mijn scanner (dit vind ik ook echt een uitvinding, producten uit eigen keuken scannen met de telefoon en die worden dan toegevoegd aan je lijstje) langs mijn voorraad en koelkasten en scan ik wat wij eventueel nog nodig hebben.

Zo heb ik meestal op donderdag of vrijdag de planning af en de boodschappen besteld. Vaak bestel ik de boodschappen zodat ze op de zondag geleverd worden, omdat deze dag hier het beste uitkomt. Je kunt dan kiezen uit verschillende tijdsblokken van 2 uur, ideaal! En t/m 24 uur van te voren kan ik mijn boodschappenlijst nog wijzigen. Komen wij er dus nog achter dat we iets zijn vergeten, dan wijzig ik mijn boodschappen en krijgen we ze alsnog binnen.

Al dat lekkers

En nu op zondag, zitten wij ontspannen op de bank na een boswandeling. Op een gegeven moment zien de jongens de PLUSbus aankomen, ze rennen naar de zijdeur en roepen de bezorger naar binnen toe. De bezorger bezorgt de kratjes tot in de keuken en neemt de oude kratjes en statiegeldflessen weer mee terug.

De jongens zijn altijd enthousiast wanneer de boodschappen bezorgd worden en helpen graag mee inruimen. En vandaag bij deze bezorging zaten er allemaal lekkere dingen voor Sinterklaas bij. Dan wordt het natuurlijk nog leuker om de boodschappen binnen te krijgen.

Samen met de jongens ruim ik alle boodschappen weer lekker in, zo’n fijn gevoel, om de week weer te kunnen beginnen met volle koelkasten.

En als wij alles op en ingeruimd hebben, trekken we een zak pepernoten open. Dat hebben ze wel verdiend. “Mama, dit zijn echt de lekkerste chocolade pepernoten!” En echt, daar hebben ze gelijk in, de lekkerste chocolade pepernoten koop je bij PLUS.

Sinds dat Gib en Mo er zijn, zijn wij begonnen met het vooruit plannen van onze week. De boodschappen haalden we toen nog in de winkel. Een uitje met het hele gezin, super gezellig. Na een tijdje lieten wij de boodschappen bezorgen, wat een verademing was dat, zo fijn! En toen in Corona-tijd iedereen ineens de boodschappen liet bezorgen, waren wij blij dat we ons ritme er al in hadden gevonden, alleen nu moesten we het iets eerder bestellen. Het geeft ons zoveel rust om alles te plannen en te bestellen en het scheelt daarbij zoveel sjouwwerk en tijd. Win-win situatie dus.

En wij komen zeker af en toe nog in de winkel om een boodschap te halen, maar de grote boodschappen die blijven hier wekelijks binnenkomen. Ik raad je écht aan om je boodschappen eens te bestellen als je dat nog niet doet. Dat kan heel makkelijk door hier te klikken

Deze blog is geschreven in samenwerking met PLUS. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Turbo bevalling op een voor mij bijzondere dag

Bevallingsverhaal van de geboorte van onze 3e dochter


Maandag 26 november, de dag voor de uitgerekende datum zitten wij boven op ons bed met zijn vieren. De meisjes zijn net uit school (15.30uur) en wij zijn nog wat papieren aan het uitzoeken en opruimen. Ik wilde op staan om naar de wc te gaan als ik aan de achterkant van mijn broek nattigheid voel. Ik zeg of ik heb diarree of mijn vliezen zijn gebroken. Op de wc aangekomen loopt er nog meer helder vruchtwater de wc in. Ik ben rustig in de badkamer een schone broek en alles aan het aandoen als igor roept: heb je de verloskundige al gebeld. Neejoh dat doe ik zo wel! Een minuut of 20 later bel ik om te zeggen dat mijn vliezen zijn gebroken maar dat er verder nog niks is. Mijn ouders en onze zusjes brengen wij op de hoogte. Ik kijk nog even een filmpje in bed met de meiden, terwijl ik af en toe een wee begon te voelen , tot zij om 17.15uur worden opgehaald door mijn zusje, ze mochten daar een nachtje logeren. 


Tot 19uur zijn de weeën heel wisselend dan een half uur elke 5min dan 10 of 20min niks. Mij moeder hebben wij rond 18.30 gevraagd om ook te komen, zij zou net als bij de bevalling van de twins nu ook aanwezig zijn. Om 19uur moest ik enorm naar de wc.. ig wat denk jij kan ik nog gaan? Ja joh als je moet dat moet je.. nou na het toiletbezoek begon het echt hevig elke 3min weeën. 


Om half 8 stond ik op het punt om de verloskundige te bellen maar alsof ze het aanvoelde ging mijn telefoon. Ze zei dat ze even wilde bellen om te vragen hoe het ging. Dus ik vertelde het waarop ze zei dat ze er aan kwam. Om 20.10 kon ik het echt haast niet meer houden maar de verloskundige was er nog niet. Ik kon alleen een rare half liggende/zittende houding deels verdragen. Terwijl ik ig vroeg om haar nog een keer te bellen ging de deur bel. Daar was ze! Na het voorstellen (nieuwe waarnemend verloskundige) en de controles vertelde ze dat ik 5cm ontsluiting had met weeen opvolgend in schommelingen tussen 1 en 3 minuten. Ze vroeg of ik nog in Ikazia en in bad wilde bevallen en dat wilde ik nog steeds. Ze belde, we konde komen en ze zouden het bad vast vol laten lopen. De verloskundige ging alvast richting het ziekenhuis. Toen kwam de grote opgave hoe ging ik uit mijn rare houding komen want bij elke andere beweging kwamen de weeën nog sneller.. na een kwartier ofzo was ik boven aan de trap al puffend beland.. naar beneden ging prima maar eenmaal beneden kreeg ik al persdrang.. ik was met mijn moeder de trap afgelopen, terwijl igor de spullen in de auto zette. Ik roepen IG JE MOET DIE VROUW WEER BELLEN IK HOU HET NIET MEER! Ik raakte een beetje gestresst en dacht toen de wee weer wegzakte.. nee ik wilde echt niet thuisbevallen. Dus strompelde ik weer naar de auto. Wat een hel was dat. Wij moesten nog zo'n 15-20min in de auto naar het ziekenhuis, gelukkig zaten de stoplichten mee. 


Bij het ziekenhuis aangekomen stond de verloskundige bij de ingang ons op te wachten. Met pijn en moeite ben ik in de rolstoel gekomen, ik dacht echt dat ze er elk moment uit kon komen. Hup snel naar de afdeling. Op de afdeling deed de verpleegkundige open en stelde zich voor. Ik kon dus echt niets terug zeggen want ik was alleeen maar weeen aaan het wegpuffen. De rolstoel wordt naast het bad geparkeerd en igor en mn moeder sjorren wat aan mn schoenen en mijn kleren. De verloskundige zegt nog: nou we hebben om 20.15 jouw controles gedaan dus de volgende controle doen wij pas weer om 22uur (rond 21uur kwamen wij aan bij Ikazia). Ik zeg nog nou ze komt eraan hoor maar ik hoor verder geen reactie (lag misschien aan mij of zat in een bubbel). Met een hoop moeite kom ik in het bad wat lekker warm is al valt er weinig te ontspannen met persweeën. Eenmaal in het bad mag ik eigenlijk meteen persen. Even raak ik in paniek. Ohhh hoe moet het?!! (Bij eli en es voelde ik nauwelijks weeën door de ruggenprik). Na een keer of 5 persen roep ik nog neee dit kan ik niet. Waarop de verloskundige en verpleegkundige zeggen het hoofdje wel al te zien. Er wordt nog een spiegeltje in het bad gedaan maar ze richten niet goed en ik zie alleen stolseltjes waarop ik roep haal dat ding maar weer weg hoor. Ik denk na nog een keer of 5 persen dat ze daar dan al was. Onze lieve, mooie dochter Céline Olivia. Geboren op 26 september 2022 om 21.20, 20minuten na aankomst in het ziekenhuis. Dit mooie mensje is ook nog eens geboren op de sterfdag van mijn lieve oma, precies 14 jaar geleden, met wie ik een hele bijzondere band had.