Snap

Hoe belangrijk een mama is.

Door zelf moeder te worden mis ik mijn moeder alleen maar meer. Onzeker, verdrietig en toch het beste uit mijn leven halen met ons kleine m

Na een redelijk heftige eerste 5 maandjes als mama kijk ik terug op een onzekere verdrietige en moeilijke tijd.

Begrijp me niet verkeerd ik geniet op en top van ons meissie en ben zo trots op haar wat dat betreft heb ik zeker een mooie roze wolk aan mijn kraamtijd.

Maar ik persoonlijk voelde een zwart gat in mijn hart. Mijn mama die ik al 11 jaar moet missen. De oma die ons meissie moet missen. Ik dacht en dat is misschien naïef geweest van me. Dit vult het gat wat er al jaren zit. Maar hij is zelfs iets groter geworden.

Het niet kunnen delen van mijn zwangerschap, geboorte en vooruitgang van ons meissie. Het valt me zwaar. En dan zijn er mensen die zeggen maar je schoonmoeder dan of de vriendin van je vader. Sorry lief bedoelt maar dat is niet mijn moeder de gene die ik nodig heb. 

Mam, kijk je dan wel mee van boven? Ons meissie heeft jou duidelijke ogen. De kleur van jou ogen. De kleur van jou haren. En ja ook het temperament zit er bij haar ook in.

Je hebt altijd gezegd meid als jij een dochter krijgt bereid je voor. En ja denk je hebt gelijk.

Ik mis je nu en voor altijd. En ons meissie draagt je naam met trots. Dikke kus voor jou.

6 jaar geleden

Ik mis mijn moeder al bijna 2 jaar. Ik ben nu 16 en ik heb haar echt nodig. Ik heb daarom ook echt respect voor je omdat je het al 11 jaar zo vol hebt gehouden en er open over kan praten.

6 jaar geleden

Ik snap je. Ik heb mijn moeder gelukkig nog wel maar ik snap hoe belangrijk die wordt. Ik moet helaas de schoonmoeder missen en dat is ook lastig (oppassen !!)

6 jaar geleden

Mooi! De steun van een moeder is onvervangbaar. Ze zal voortleven in jouw herinnering en zo zal je kleine meisje haar toch ook een beetje leren kennen. Sterkte voor de moeilijkere dagen!

6 jaar geleden

Mooi!