Terug
Blog header image

Het verhaal van mijn ex.. de oudste

Hoe de relatie met de vader van mijn oudste dochter is verlopen ligt nogal ingewikked. In de komende blogs ons verhaal

ik zal mijn verhaal beginnen net nadat we erachter gekomen zijn dat ik zwanger ben. En hoe het verder gaat.
Zoals jullie in mijn blog bevallings terugblik oudste konden lezen, ben ik niet heel lang na mijn verhuizing naar het hoge Noorden zwanger geraakt. Mijn schoonfamilie reageerde zachts gezegd niet heel enthousiast. Ik kon niet weten dat het ergste op dat moment nog moest komen. Hier een terugblik op wat er vervolgens gebeurde.

Nadat we mijn vader, oma, broers en zijn moeder gebeld hadden, was zijn zusje aan de beurt.
Die was vooral heel boos en eigenlijk ook wel jaloers.
Zij was al zo lang samen met haar vriend en daar was tot nu toe nog geen kindje uitgekomen.
Ik was net een blauwe maandag samen en al gelijk zwanger. Het nieuws viel niet in de beste aarde om zo maar te zeggen.
In de weken die volgen proberen wij ons aan te passen aan de situatie. Dat we van net relatie, naar samen wonen naar ineens ouders gaan. De shock is bij ons bijder groot.
We proberen een huisje te vinden maar dit gaat niet zoals gepland.
Zijn moeder heeft me wel te verstaan te geven, dat ze me niet heel erg aardig vindt.
Op zich kan ik daar wel mee leven, ware het niet dat ze de vader van mijn kind in het onheil meetrekt.
Met zijn vader hebben we op dat moment gelukkig geen contact, maar zijn oudere broer geeft me een prima beeld van hoe die man zal zijn. Dat ex het zwarte schaap van de familie is, is me duidelijk.
Na meerdere stookpogingen probeer ik nog een laatste verzoening.
Het lijkt enigszins te lukken. We hebben een enorme ruzie met de exvriend van zijn moeder gehad,
en we moeten gewoon duidelijk wel weg.
Eerst belanden we bij collega's van hem, om vervolgens bij zijn moeder te belanden.
Daar zit ik dan zwanger en doods en doodsbang. Want zijn broer is volledig doorgeflipt,
Die desbetreffende broer gaat om met een manspersoon die mogelijk nog enger is.
Ik ben 4maanden zwanger als ik hem en zijn beste vriend tref,
Broer en beste vriend zijn nogal extreem intmiderend.
Hij gaat voor me staan en doet een nogal bedreigende uitspraak.
Uit veiligheids overwegingen besluiten we te vertrekken naar huis van de nieuwe vriend van zijn moeder.
De vrede lijkt er enigszins te zijn tussen moeders en ik..
Na een tijdje hebben we door dat moeders en nieuwe vriend helemaal opgestookt zijn door broer
Om 23:00 gaat de bel, het is doorgeflipte broer en vriend van moeder die schreeuwt dat we het pand dienen te verlaten.
Anders dreigen ze de politie te bellen.
Mijn ex verteld dat ze dan vooral de politie maar moeten bellen.
Hij loopt ziedend naar boven en verteld me dat ik voor mijn eigen veiligheid maar beter boven kan blijven.
De politie wordt gebeld. Deze vragen wat er aan de hand is.
Doorgeflipte broer meld dat ze willen dat we NU het pand verlaten omdat we van hun niet mogen blijven.
In zijn boosheid meld hij dat ik zwanger ben.
Als vervolgens de politie ook nog duidelijk wordt dat ze ons zelf de sleutel hebben gegeven, is het ons wel duidelijk dat ze niet gaan komen.
Vervolgens vertrekken we naar een vakantiepark, niemand ons adres gevend. Ik probeer intussen mijn leven weer enigszins op te pakken. het gaat langzaam maar zeker beter. De SEO test en het blijkt dat we ouders zullen worden van een prachtige dochter. Ex is in eerste instantie niet blij omdat hij liever een zoon wilde. Maar draait eigenlijk na een tijdje wel bij. Na een korte periode van rust kom ik er achter dat doorgeflipte broer, beste vriend van broer en nieuwe partner van moeder ons gevonden hebben. Ik ben doodsbang. Smsjes vliegen mij om de oren met de groots mogelijk bedreigingen. Omdat ik zelf heb meegemaakt hoe agressief zowel de nieuwe partner van zijn moeder als broer plus kornuiten zijn ben ik bang.
Het enige wat ik weet is dat ik hier niet kan blijven. Ik heb een vriend leren kennen in het zuiden en ik bel hem op.
Met horten en stoten doe ik mijn verhaal. In het gesprek krijg ik smsje met de tekst dat ze om 16:00 voor mijn deur zullen staan om het kind en mij te vermoorden. En dat als ik hem waarschuw de gevolgen nog groter zullen zijn.
 De jongen die ik het verhaal doe, bedenkt zich geen moment en komt halsoverkop naar het noorden toe. Ik pak in allereil mijn tas in en neem eigenlijk nauwelijks een echt gevulde tas mee. Zelfs de gegevens van de verloskundigen liggen nog gewoon in het kastje. Geen echo helemaal niets. Ik denk er niet eens aan. Ik hoor een auto toeteren en mijn hart bonst. Er valt een smsje binnen waaruit duidelijk is dat het die vriend is. Ik stap in de auto en rijdt terug naar het zuiden.

Wat er vervolgens gebeurde... dat lees je hier

Annemiek2
6 jaar geleden

Wat is dit een afschuwlijke situatie. Ik lees graag het volgende deel om te lezen hoe je daar weggekomen bent. De gevolgen voor de vader van je meisje lijken mij ook enorm. Ik weet niet of ik het zo mag zeggen en bedoel het eigenlijk om uit te drukken dat hij dit misschien ook niet gewild heeft.

mamablogster
6 jaar geleden

Zijn familie hebben uiteindelijk iets afschuwelijks veroorzaakt. Iets wat zowel hij als ik hun nooit zullen vergeten. Maar dat volgt allemaal in de volgende blogs

mamablogster
6 jaar geleden

klopt dat was het ook echt

MamavanChance
6 jaar geleden

Pffff heftig! !!!! Mooi geschreven.

mamablogster
6 jaar geleden

dankjewel

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik weet niet hoe anoniem je blogt maar pas wel een beetje op, stel dat ze er achter komen dat je dit verhaal deelt en dat ze er nogal beroerd vanaf komen. Ik vind het echt heel naar dat ze zoveel kapot gemaakt hebben.

mamablogster
6 jaar geleden

Ik blog vrij anoniem namen van mij of mijn kinderen worden niet gebruikt. Enige wat er is de geboortedatum.. zal ik die ook verwijderen>

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mijn god wat eng dat je zo bedreigd werd,en dan al helemaal als je een kindje bij je draagd. Omg, die mensen moet hun ogen uit hun kop schamen! Maar karma is a bitch en zullen zichzelf ooit tegen komen!! Ik vind het super dapper dat je hier over blogt!! Maar wel op inderdaad!!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.