Snap
  • Mama
  • moederschap
  • alleen
  • Momlife
  • tiredmom

Het moederschap rock ik alleen

Het mooiste geschenk wat ik bezit zijn mijn kinderen. Ik ben blij dat ik mezelf ondertussen al 3 jaar mama mag noemen van 2 prachtige kindjes. Betekent dit dat het er altijd zo perfect aan toe gaat? Helemaal niet! 

Via sociale media krijgen we vaak perfecte plaatjes te zien van de meest prachtige gezinnen. Achter mijn ‘perfecte’ plaatjes schuilt een mama die oververmoeid is...

Sinds de geboorte van Liora, ben ik vaak alleen met de kinderen. Mijn man heeft momenteel twee banen waardoor hij heel weinig thuis is. Hij is begonnen met werken als koerier vlak na de geboorte van Liora om een centje bij te verdienen. 

Ik heb het er vreselijk moeilijk mee gehad dat hij weinig thuis is. Niet alleen ik maar vooral de kinderen. Ik weet dat mijn man zijn best doet om voor zijn gezin te zorgen. Ik weet dat we dit even nodig hebben. Dat haalt niet weg, hoe verschrikkelijk moeilijk ik het vind dat hij zo weinig thuis is. Ik baal ervan om mijn avonden alleen door te brengen. Om het avondeten zonder hem op te eten. Samen gezellig tv kijken of bijkletsen. Gewoon dat samen zijn als gezin mis ik. 

Hij mist alle mooie momenten met zijn gezin. Hij mist de momenten waar hij zijn kinderen in bed kan steken en hun een laatste knuffel kan geven voor ze naar dromenland gaan. Hij mist hen maar zij missen hun papa. 

Ik weet dat veel gezinnen op deze manier het ouderschap proberen te organiseren. Hier rock ik het moederschap alleen. Soms begint het door te wegen en slaat de vermoeidheid toe. Als ik dan zie hoeveel liefde ik krijg van mijn kinderen weet ik waarvoor ik het doe. Die intense, onbetaalbare liefde die onvervangbaar is. 

Lieve mama, als je er alleen voorstaat, weet dat je niet de enige bent. Weet dat je af en toe een moeilijk momentje mag hebben. Weet dat je je helemaal niet schuldig hoeft te voelen. Je doet je best en dat is voldoende! 

P.S. oprecht respect voor alle single mama’s die het moederschap alleen rocken! Jullie zijn geweldig! 

Big love Arta