Terug
Blog header image

Het leed dat incontinentie heet

HOU op.. STOP met mij aan het lachen maken, want ik PIES weer in mijn BROEK! Letterlijk, niet figuurlijk.
Anoniem
6 jaar geleden

DOE AUB ÀL JE BEKKENBODEMSPIERTREKENBUIGOEFENINGEN JE BENT ER REUZEBLIJ MEE ALS JE ZO ROND DE 50 JAAR BENT...!!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Whaaa ik zie zijn gezicht helemaal voor me hahahaha

mamavanquentin
6 jaar geleden

Ik doe ze nu nog weleens voor de fun. Maarre.. Buigoefeningen? Explain :-)

mamavanquentin
6 jaar geleden

Haha, ja vanavond weer.. Echt geweldig! Wat hou ik van die vent!

Joycies
6 jaar geleden

Doe je oefeningen. Daar verstevig je de boel mee. Het is net als de rest van je lichaam. Dikker worden is makkelijker dan dunner worden. En hoe ouder je wordt. ... succes en niet te vaak lachen ;-)

Anoniem
6 jaar geleden

Hahaha, Lekkerding! je Kan er beter om lachen dan huilen! Xxxxx

nijn81
6 jaar geleden

Ik ben fysiotherapeute en zwangerfit-docente. Ik wil ook even met een professionele kijk hierop reageren. Super fijn dat er gelukkig al een heel stuk verbetering is opgetreden bij je! Maar je bent er nog niet. Het is zo jammer dat incontinentieklachten vaak worden afgedaan als: oh dat is normaal. Nee, het is nìet normaal! Natuurlijk is het een geruststelling om te horen dat iets normaal is. Geruststelling is een fijn gevoel. Maar het maakt je ook laks: het is normaal dus moet ik het maar accepteren en ik hoef er niet veel aan te doen. Jawel, je kunt er potverdorie wél wat aan doen! Maar het kost wel moeite en discipline. Want op de momenten dat het goed gaat, vergeet je het en dan wordt er niet tot nauwelijks geoefend. En je wordt pas weer aan het oefenen herinnerd als het weer eens een keer fout gaat. Das jammer. Je zou iedere dag even een momentje bb-oefeningen moeten doen (bb = bekkenbodem). Al is het maar 1 minuut. Als je in bed ligt. Als je in de auto zit. Als je in de rij voor de kassa staat (heb je meteen ook alle mogelijke houdingen (liggen, zitten, staan) te pakken). Leg de nadruk niet alleen op het aanspannen. Zorg ook dat je tussen het aanspannen door heel goed loslaat! Ontspannen van de bb is net zo belangrijk of misschien zelfs nog belangrijker dan het aanspannen. Want daar moet je óók controle over hebben. Alleen maar aanspannen, zorgt voor een overactieve bb en dat veroorzaakt net zulke incontinentieproblemen als een te zwakke bb. Veel mensen realiseren zich dat niet. Denken dat incontinentie áltijd het gevolg van te zwakke bb-spieren is. Niet dus. In 50% van de gevallen is het juist een overactieve bb die niet kan ontspannen, die voor incontinentieproblemen zorgt. Als je niet weet tot welke groep jij behoort (de zwakke of juist de overactieve), dan maakt dat in principe niks uit welke bb-oefeningen je doet. Als je je tussen het aanspannen door ook heel erg goed concentreert op het loslaten, dan zit je altijd goed. Dat zo veel vrouwen er last van hebben, maakt het niet automatisch dat het dan 'normaal' is. Nee, dat zo veel vrouwen er last van hebben, is omdat er zo weinig aandacht aan wordt besteed. Zowel in de vorm van informatie als in het oefenen zelf. Het is NIET normaal. Er is echt wat aan te doen! En RIEANNE had ook een heel erg goed punt: óók de meiden die momenteel geen last hebben van hun bb, kunnen toch profijt hebben van dagelijks oefenen. Want soms komt pas na je 50e tot uiting dat je je bb te veel verwaarloosd hebt en dan kom je alsnog aan de Tena.... En dat hóeft niet!! Train dagelijks en je kunt tot je 100e zonder incontinentieproblemen rondlopen! Sorry als ik wat fel over kom. Maar het is frustrerend om te zien dat er zo vaak te makkelijk over dit belangrijke onderwerp gedacht wordt. Het gaat niet vanzelf. Bij niemand. Ook bij die opschepperige buurvrouw niet. Believe me.

mamavanquentin
6 jaar geleden

Hallo Nijn, je geeft het gelukkig zelf al aan; ''Sorry als ik wat fel over kom'' dus daar hoef ik dan niet meer op te reageren. Bedankt voor je deskundige mening. Ook daar heb ik geloof ik niet om gevraagd, maar ik begrijp dat je deze graag met ons/mij wilt delen. Mijn trouwe volgers weten inmiddels dat ik mijn blogs met een knipoog en een dosis sarcasme schrijf. Ik wil het wel ''leuk'' houden zeg maar. Dus ook over de minder leuke onderwerpen schrijf ik op die manier. Sorry dat je dit anders hebt geïnterpreteerd dan dat ik het bedoelde. Dat het ontspannen net zo belangrijk is als het aanspannen, heeft mijn bekkenbodemtherapeut mij inderdaad verteld, We deden ook iedere week de oefeningen samen, om te kijken of ik ze wel ''goed'' deed. En uiteraard doe ik ze wel, het is ondertussen zo'n vaste routine geworden en zó makkelijk toepasbaar. Alleen op het moment dat ik ze MOEST doen, deed ik ze niet altijd. Hopelijk heb ik je nu weer een beetje gerust gesteld. Mijn opschepperige buurvrouw? Gaf overigens ook een goede tip. Nogmaals bedankt Rieanne! (Overigens is deze reactie op dezelfde manier geschreven..)

mamavanquentin
6 jaar geleden

Haha dankjewel Joycies! Ja, ze zijn ondertussen dagelijkse routine. Soms heb ik het niet eens door dat ik ze aan het doen ben, haha! Alleen omdat ik zo'n zware kraamtijd had, lagen mijn gedachten niet altijd bij de oefeningen. Lachen doe ik lekker wel! Dan maar wat druppeltjes meer, hihi! En ja dat dikker worden is makkelijker als.. en hoe ouder je wordt.. Oefff... Maar we komen er wel! Bedankt voor je reactie. X

mamavanquentin
6 jaar geleden

Ja toch! :-)

nijn81
6 jaar geleden

Haha, in mijn tweede zin had ik het al niet meer over jou persoonlijk. Het was gericht naar alle meiden die rondlopen met incontinentieproblemen. Dat zijn er stiekem te veel. En dat frustreert me (vandaar mijn felheid, maar dat was al wel duidelijk). Mijn excuses als ik je luchtige humoristische stukje met te veel serieusheid heb overreden... ;-)

mamavanquentin
6 jaar geleden

No problem.. Als we er uiteindelijk allebei maar om kunnen lachen! :-)

mamavanquentin
6 jaar geleden

En uiteindelijk snap ik je punt!

Anoniem
6 jaar geleden

Nou idd wat fel idd... Kelly bedoelde geloof ik het hele verhaal met een grote knipoog.. Natuurlijk hebben veel vrouwen hier last van na de bevalling... ik zelf ook na een bevalling van bijna 50 uur.. en ik begrijp dat je het vanuit je werk bekijkt.. maar ik denk Kelly kennende dat ze er heus wel fanatiek mee bezig is.. Te grappig hoe sommige het gelijk uber serieus nemen....

nijn81
6 jaar geleden

Dat zeker! Ik moet achteraf ook erg lachen om mezelf... Hihi! Zo zie je maar dat op papier en in het echt heel verschillend over kan komen. Ligt er maar net aan in wat voor bui je iets leest. Ik ben in ieder geval weer opgevrolijkt! ;-)

nijn81
6 jaar geleden

Dat is dan mooi meegenomen :-D

Anoniem
6 jaar geleden

Hallo Nijn81, Wij hebben een webwinkel in verschillende artikelen die betrekking hebben op incontinentie en slapen. Fijn om te horen dat je zo begaan bent met je werk. Aan de lap tekst te zien schrijf je ook graag. Wij zijn op zoek naar iemand die zo af en toe eens een artikeltje wil schrijven over bekkenbodemtraining en incontinentie op ons blog wij willen daar ook graag een vergoeding tegenover stellen. Ik hoor graag van je of je hier interesse in hebt. De naam van de webwinkel is wwww.zorgmatras.com

mamavanquentin
6 jaar geleden

Haha Nijn, bekijk de reactie van Tim even. Dit vind ik wel erg leuk. Laat even weten of je het gaat doen :-)

mamavanquentin
6 jaar geleden

Jahoor als een malle! Hihi.

mamavanquentin
6 jaar geleden

Super leuk! Alleen ziet Nijn jouw reactie niet. Ik heb haar geattendeerd op je berichtje. Zo zie je maar weer, waar een niet al te serieuze blog en een reactie erop ergens naartoe kunnen leiden.. :-)

Anoniem
6 jaar geleden

Ja inderdaad. Bedankt voor je hulp mama van Quentin.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi, normaal gesproken reageer ik niet zo snel. Maar ik wil toch even iets met jullie delen. Kennen jullie het product Carin al? Meer hierover kun je lezen op http://www.van-manen-hygieneproducten.com/urineverlies-na-bevalling.html. Het is een slipje, sensor en trainingsapp om dit soort problemen te helpen voorkomen. Je kunt het gewoon thuis doen en het is op basis van je persoonlijke gegevens. Wellicht interessant??

nijn81
6 jaar geleden

Is dit serieus?

mamavanJenC
6 jaar geleden

Probeer echt je oefeningen van de bekkenbodemspieren te doen want serieus je hebt er echt profijt van later in je leven! En dat gezicht van Boy is onvergetelijk waarschijnlijk ????

mamavanquentin
6 jaar geleden

Haha jup! Alleen daarom alleen al blijf ik het maar roepen!! Hihi.

Anoniem
6 jaar geleden

Hallo Nijn81, Dit is zeker serieus. We zoeken echt iemand die af en toe eens een berichtje wil schrijven op ons blog. Als je interesse hebt stel ik voor dat je naar onze website gaat en daar contact opneemt met mij. Ik zal je dan per mail iets meer info sturen. Groeten Tim.

mamavanquentin
6 jaar geleden

Er is een nieuwe reactie voor je van Tim. :-)

nijn81
6 jaar geleden

Ik heb gemaild, alleen nog niks terug gehoord.

Anoniem
6 jaar geleden

Jammer dat ik nooit iets heb teruggehoord op de email die ik naar je gestuurd heb, Tim.

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..