Terug
Blog header image

Het fenomeen de baard

De baard. Het is echt een dingetje tegenwoordig. Overal om mij heen zie ik hem opkomen.

Het is een heuse trend onder de mannen. Iedereen die ik even een tijdje niet gezien heb en weer tegen kom heeft opeens een baard staan. Niet een paar stoppeltjes, nee een heuse lange stevige baard.

Op zich niks mis mee, het staat sommige mannen goed, zolang ze hem een beetje bijhouden en vooral schoonhouden. Maar eerlijk gezegd vind ik het er niet uit zien als er 2 of 3 mannen bij elkaar staan en allemaal een lange baard hebben. Zo niet origineel.

Laatst kwam ik op een kinderfeestje binnen waar ik eigenlijk alleen het kind en vader en moeder kende. Vader heeft een baard en langzamerhand druppelden alle gasten binnen. Stuk voor stuk hadden alle mannen een baard. Alleen de opa's niet maar die hebben hem misschien wel in hun tijd, toen dat ook hip was, ook wel gehad. Eerlijk gezegd vond ik het er echt niet uit zien.

Dan nog iets wat mij aan de baard stoort. Sommige mannen hebben niet zomaar een baard maar een baard met puntjes of andere rare vormen. Hier besteden ze uren voor bij de barbier en uren voor de spiegel. Ooit was de baard voor scruffy types zoals mijn ex (een kraker), metal mannetjes of oudere schippersmannen. Tegenwoordig ben je hip als je baard draagt en is de metroman van een paar jaar geleden over gegaan naar de hipster en isnu veranderd naar de norm. 

Ik ben benieuwd wanneer de trend zich tegen zich keert en de eerste baard hipsters hem weer afscheren omdat de baard echt niet meer kan. Ik voorspel dat dit 2016 nog eraan komt.

Wat vinden jullie van de baard trend, heeft jouw man een baard. Je snapt natuurlijk wel dat de mijne er geen heeft, al is dit niet perse een eigen keuze, mijn man heeft geen volledige baardgroei dus dan kan je het maar beter niet doen, haha.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn vriend is internationaal vrachtwagenchauffeur. Scheren doordeweeks lukt meer niet dan wel. Als hij in het weekend thuis is, dan scheert hij zich meestal wel. Soms ook niet, als hij er geen zin in heeft. Hij is dus niet zo'n notoire baarddrager maar vindt het wel erg prettig dat de trend er nu is. Hij valt dan niet zo op haha. Ik vind het ook vreemd om ineens overal baarden te zien. Dat doet me denken aan mijn vader van 68 jaar en niet aan mijn leeftijdgenoten. En zoals je zegt, sommigen staat het, sommigen niet. Het zou wel wat minder mogen van mij.

Lindsy83
6 jaar geleden

Geen baardman bij ons in huis ;) Mijn vriend vind het niet netjes. Ik hou er eigenlijk ook niet echt van... Ik vind een baard voor oudere mannen :)

Threelittlegirls
6 jaar geleden

Een echte baard zou ik het niet willen noemen maar mijn vriend heeft wel een ringbaardje, overigens word die niet zo scherp bijgehouden maar goed ;-) Iemand die ik ken heeft ook een heuse baard, en het ergste vind ik niet eens de baard zelf want die staat hem prima. Het ergste vind ik dat hij ook lid is (en statusupdates deelt) van een baardcommunity (ofzoiets) waar mannen met baard allemaal wereldkundig moeten maken dat ze heel stoer zijn en 'hoe lang ze over hun baard hebben gedaan'. En het kan nóg erger: hij koopt ook speciale shampoo, conditioner en andere verzorgingsproducten enkel en alleen voor 'de baard'. Vol trots worden dan ook foto's gedeeld van zijn bestelde spullen en later volgen ook nog enthousiaste statussen over de gebruikte producten. Ik vind het gewoon zo overdreven allemaal. Mijn vriend heeft een scheermes, tondeuse, scheerschuim en aftershave, that's it. Ik zou geen man willen die meer verzorgingsproducten heeft dan ik of meer tijd voor de spiegel doorbrengt. Lijkt me vreselijk!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mijn vriend heeft geen baard, zal hem ook echt mega NIET staan, hahahah!! Maar ik vind het wel een sexy ding, een baard :)

Anoniem
6 jaar geleden

Bestaat dat serieus zo'n baardcommunity?? XD Dan zijn het zeker toch de metromannen die een andere hobby hebben gekregen hahaha

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn man heeft ook geen volledige baardgroei. Dus hij kan geen baard laten staan, al zou ie willen. Ik vind baarden iets ouds geven aan mannen... Ik vind het vaak zo jammer. Mijn man kijkt altijd naar Discoveryprogramma Fast 'n Loud en daar zit ook een kei knappe jonge vent in, maar hij heeft een baard tot aan zijn tepels, zo lang!! Zo zonde! Je kunt wel aan het kleine stukje gezicht dat je nog ziet zien dat ie knap moet zijn....

JufFeline
6 jaar geleden

Ja dat is wel heel erg, die baardcommunity :) hahaa

JufFeline
6 jaar geleden

Ik denk dat het best weer wennen wordt als al die mannen op eens weer met kale gezichten rond zullen lopen :)

TessK
6 jaar geleden

Ach, soms heeft ie geen zin in scheren en dan laat hij m een week of wat staan. Maar ik zie hem toch liever zonder baard. Staat hem beter. Maar sommigen staat het wel heel goed trouwens!

Chiara
6 jaar geleden

Een aantal vrienden die ik heb zijn ook trotse bezitters van een baard, Ik vind het stiekem wel woest aantrekkelijk haha mits het je goed staat dan!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.