Terug
Blog header image

Help, ik ben verslaafd.... aan mamaplaats

Bloggen... het werkt verslavend. Vinden jullie ook niet? Het is te leuk!

Het begon allemaal heel onschuldig. In juni 2014 plaatste ik mijn eerste blog. De blog daarna duurde wat langer voordat hij erop stond. Rustig aan wakkerde het blog vlammetje in mij aan. Soms schreef ik weken niks en soms twee blogs achter elkaar. En toen....

In augustus werd ik benaderd door mamaplaats. Ze vroegen of ik themablogster wilde worden. En toen was het hek van de dam. Zoveel onderwerpen waarover je kan schrijven. En blijkbaar ben ik daar erg dol op.... schrijven. Bloggen dus! Hoe meer ik schreef, hoe leuker ik het begon te vinden. Wanneer ik iets las, mee maakte, zag of voelde dacht ik.... dat wil ik delen met de andere mama's. En ik schreef niet alleen blogs.... ik ging ook reageren op andere mam's.

Gisterochtend gingen mijn ogen open. Op mijn telefoon zag ik dat er op mijn blog was gereageerd. Ik ging gelijk kijken en terwijl ik dat deed dacht ik.... oww nee ik ben echt verslaafd.... Elke keer wanneer ik een berichtje krijg moet ik kijken. Wanneer ik 's ochtends wakker word... kijk ik eerst op mamaplaats. Ik lees al jullie blogs en probeer op zoveel mogelijk te reageren. En zelfs op mijn werk tijdens mijn lunchpauze.... kijk ik op mamaplaats.

Ik moet het nu echt toegeven. Ik ben verslaafd. Verslaafd aan mamaplaats, maar vraag me af of dit wel zo erg is. Nee, dit mag!  Ik geniet van mamaplaats. Elke dag opnieuw. Ik vind het fijn om jullie blogs en jullie reacties te lezen. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn blogs te lezen en ik geniet van het bloggen. Kortom, ik blijf nog wel even verslaafd.

En jullie? Zijn jullie ook zo verslaafd aan mamaplaats? ;-)

missdoom
7 jaar geleden

Heel Herkenbaar! elke dag even kijken of er al nieuwe blogs zijn! en inderdaad themablogger zijn werk ook als een stimulans! ik vind het altijd leuk als mensen op mijn blogs reageren of als ik nieuwe volgers heb

Miriam68
7 jaar geleden

Yep! Ook als ik een mailtje krijg met de notificatie dat er een nieuwe blog (van jou) is gepost, kijk ik meestal meteen. Gelukkig is het nog 'meestal' .... anders voel ik mij helemaal een groupie of stalker bijna ;-) ! But: keep up the good work, please!

Anoniem
7 jaar geleden

welkom bij de club ;-) hihi al krijg ik geen meldingen meer wanneer er iemand reageert ( ik ga het even doorgeven, want dat is niet echt handig ;-) )

Lindsy83
7 jaar geleden

Hier nog een! Momenteel lees ik bijna alle blogs... En ja het zelf bloggen kan ik ook niet laten :)

Annemiek2
7 jaar geleden

mm verslaafd, ik kan wel een dagje zonder als ik mijn pc niet tot mijn beschikking heb maar als ik gewoon thuis ben kijk ik echt vaak en veel. ik probeer elke week wel minstens 1 blog te plaatsen. Ook vind ik het leuk om te reageren en reacties (terug) te krijgen. Dus "verslaafd", ja en nee ;).

Joycies
7 jaar geleden

Dat werkt inderdaad heel goed als stimulans! En nieuwe volgers zijn ook altijd erg leuk.

Joycies
7 jaar geleden

hahaha komt goed! Voorlopig blijf ik lekker door bloggen!

Joycies
7 jaar geleden

haha, dank je wel. Dus ik hoef me nu nergens meer op te geven? ;-) Wanneer zijn de bijeenkomsten?

Joycies
7 jaar geleden

Heerlijk dat bloggen! Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben.

Joycies
7 jaar geleden

Wanneer ik geen telefoon of pc heb, lukt het me ook wel. Maar heb ik ze tot mijn beschikking dan kijk ik toch wel ff. :-)

Anoniem
7 jaar geleden

Komt vast goed! Succes

Anoniem
7 jaar geleden

Bloggen is ook erg leuk, maar jouw blogs lezen is leuker! Je schrijft zo grappig.

Anoniem
7 jaar geleden

Nee herken ik niet vind het maar lomp

Anoniem
7 jaar geleden

vind je?

Joycies
7 jaar geleden

Vast wel :-)

Joycies
7 jaar geleden

Dank je wel. Leuk om te horen!

Joycies
7 jaar geleden

hahaha

Joycies
7 jaar geleden

Jij niet Daniel? Jammer...

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.