Snap
  • Mama
  • vrolijk
  • positief
  • Zelfreflectie
  • overwinnen
  • relativeren

Gun het jezelf de positieve kant in te zien van je dag

Maar ik ben wel eens, toen ik het echt nodig had, naar de gehandicapte wc te gaan om even helemaal los te gaan om vervolgens..

Muziek hard in mijn oortjes, de zon die fel aan een wolkeloze blauwe lucht staat en de ietwat koelere wind die zachtjes langs mijn ontblote armen streelt. “Look into my eyes, can you see them open wide, would I lie to you.. would I lie to you, baby” playback ik enthousiast terwijl ik op de beat mee beweeg.

Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat de heftige nacht die ik heb gehad met mijn zoon als sneeuw voor de zon lijkt te zijn verdwenen. Van mijn vermoeidheid voel ik vrij weinig. Misschien als ik er over bij stil ga staan maar dat doe ik nu ook eigenlijk liever niet.. Dat hoeft ook niet. Want het gaat goed! Ik ben enorm gefocust en met resultaat!

Voor mij bewijst dit weer hoe belangrijk het is om niet in een vervelend gevoel/emotie te blijven hangen. Als ik in mijn moedeloze gevoel van vanochtend was blijven hangen had ik de kleine positieve dingen die de dag mij heeft gebracht niet opgemerkt. Dan was ik blind geweest voor de oprechte glimlach die een collega, die ik nooit eerder had gezien, mij toewierp. Dan was ik het grappige, spontane gesprek bij de koffiemachine misgelopen. Misschien had ik dan zelfs wel een negatieve draai gegeven aan het compliment die ik kreeg van de Channel Manager.

Niet doen dus! Voel je je moe? Nutteloos? Verdrietig? Alleen? Boos? Moedeloos? Onzeker… STOP! Ik weet dat je je gevoel niet zomaar kan uitzetten. Dat kost tijd. Maar gun het jezelf de positieve kant in te zien van je dag.

Ik houd enorm van dansen, muziek en zingen (als een kraai).. Als ik me rot voel zet ik kei hard muziek op en ga ik dansen. Voor dansen schaam ik me (gelukkig) nooit. Dus zelfs op werk beweeg ik lekker mee op de muziek. Misschien schud ik op die manier de negativiteit wel uit mijn lichaam ;).

Oké, ik sta niet te twerken op de picknick tafel, in de openbare lunch weide, a la High School Musical. Maar ik ben wel eens, toen ik het echt nodig had, naar de gehandicapte wc te gaan om even helemaal los te gaan om vervolgens weer, uiterst serieus, terug gaan zitten achter mijn bureau.

Wat ik probeer te zeggen… Op het moment dat je je rot voelt is het helemaal oké om je echt niet fijn te voelen. Het is zelfs goed om de emotie die je ervaart volledig te voelen en te accepteren. Maar laat een rot moment/rot ervaring/rot gevoel niet je hele dag bepalen (bepaalde nare ervaringen/trauma’s daar gelaten natuurlijk). Probeer de energie die je steekt in het rot voelen (want dat kost me een partij energie) te gebruiken om je gevoel iets om te draaien. Ga op zoek naar de dingen waar je wel blij/tevreden/gelukkig van wordt. Ik beloof dat dit je dag echt lichter zal maken!

Oké, genoeg weer voor deze blog! Bedankt voor het lezen van deze post. Mocht je dit nou een leuke tip/post vinden laat het me weten. Hoeft niet openbaar, mag ook harstikke privé maar hoe zonde is het om zo iets voor jezelf te houden!

PS. Nog even terugkomend op High School Musical; een foto opzoeken van Zac Efron in Baywatch doet ook al wonderen voor je gesteldheid! Let wel: Eerst schoenen aan doen met genoeg grip want je glibbert zo onderuit. ‘Kan gewoon niet, dit, MommyCool. Kan het nog slechter?’. Ja, ja dat kan. Moet jij eens opletten 

Fijn weekend iedereen!