Snap

Grijze haren krijgen is dat zo erg?

​Laatst hoorde ik weer iemand roepen: Oh nee, ik wordt grijs!! Met daarop volgend bijna een paniek aanval.

Laatst hoorde ik weer iemand roepen: Oh nee, ik wordt grijs!! Met daarop volgend bijna een paniek aanval. Ik vroeg me dan ook meteen af of dat grijs worden dan zo erg is? En ook de waarom vraag kwam bij mij naar boven. Ik heb dus even opgezocht waarom het is dat je haren grijs gaan kleuren.

Normaal gezien wordt je haar rond je veertigste levensjaar steeds grijzer en uiteindelijk wit. Bij roodharige mensen wordt het haar meteen wit, grijs slaan zij over. Maar er is groot verschil in de leeftijd waarom je grijs wordt. Sommige worden met grijs haar geboren! Het is allemaal genetisch bepaald.

Het grijs worden komt door de geleidelijke afname van pigment en dat komt door de afname van melanine in de haarwortel waardoor de groeiende haar steeds minder kleur krijgt, daarom wordt je dus vanaf je hoofdhuid grijs. De eerste haren die grijs worden zijn de haren bij je slapen, dan weet je waar je moet controleren.

Helaas zijn er geen aangetoonde middelen die helpen tegen het grijs worden, ook niet om het langzamer te laten verlopen. Dat wordt dus een kwestie van VERVEN!

Heb jij al grijze haren gespot? Zo ja, op welke leeftijd als ik dat mag vragen (en als je dat wilt antwoorden)

7 jaar geleden

Ik heb ze nog niet ontdekt. Maar ik maak me er geen zorgen om. Ze zijn welkom, want ze horen erbij. :)

7 jaar geleden

Op mijn 29e al helaas.... En al is het een heel natuurlijk proces, zoals je in je blog beschrijft, ik was er toch niet zo blij mee. Ik vond mezelf te jong. Ik verf mijn haar wel, dat doe ik zelf thuis. Een keer per vier-vijf maanden. Als ik zie dat de grijze haartjes (bij mijn slapen) er weer doorheen piepen.