Terug
Blog header image

Gisteren was ik jarig

​Gisteren was ik jarig. 31 jaar ben ik alweer geworden en nee, dit is geen geheim.

Ik vind dat je best trots mag zijn op je leeftijd ongeacht of je je nu oud of jong voelt. Je mag er best even bij stil staan en ik hou van een feestje dus ja, iedereen mag het gewoon weten.

Als juf zijnde zijn er drie opties rond om je verjaardag. 

Optie 1: Je viert het niet, dit betekend ook dat je niet verteld aan de kinderen wanneer je jarig bent. 

Optie 2:Je doet een juffenverjaardag en viert het samen met je duo op een moment dat jullie beiden goed uitkomt.

Optie 3: Je viert je verjaardag met de kinderen op je verjaardag.

Omdat mijn duo in de zomervakantie jarig is en al lang niet meer wil laten weten dat ze jarig is heeft zij al tijden terug voor optie 1 gekozen. Dit betekend voor mij dat alleen optie 1 en optie 3 mogelijk zijn. Omdat ik wel van een feestje hou zal het wel niet zo een verassing zijn dat ik voor optie 3 kies.

Met kleuters is het zo leuk om er een echt feestje van te bouwen. En van al die lieve ouders krijg je vaak ook nog eens lieve cadeautjes. Meestal vooral heel veel bloemen.

De afgelopen jaren vierde ik mijn verjaardag altijd met een verkleedpartijtje en maakte ik een spelletjes circuit. Een van de spelletjes was vaak iets van cake of wafels versieren of koekhappen, een ander spelletje was meestal een kleurplaat kleuren waar ik mijn gezicht in had geplakt, een ander spelletje was iets van stukjes komkommer en tomaat aan een spiesje rijgen, vaak was er ook nog iets van een dans hoekje en zo waren er allemaal lekkere en gezellige dingen te doen. Dit was echter wel altijd behoorlijk stressvol. Ik was zelf meestal bek af aan het einde. Dit jaar had ik bedacht om het anders aan te pakken.

De kinderen mochten allemaal in pyjama naar school komen, ik had alle kussens van de hele school bij elkaar gezocht en in de klas gelegd. Alle tafels en stoelen moesten daarvoor even wijken. En we hebben een heerlijke bioscoop ochtend gehouden met de film Frozen. De kinderen kregen tussen de film door allemaal een bakje met wat tomaatjes, druifjes, kaasblokjes en zoutstengels erin. Gezond en lekker dus. Dit was een succes. De kinderen vonden het geweldig en voor mij was het een stuk minder stressvol als de jaren ervoor. Deze hou ik er denk ik dus maar in.

Van de ouders ben ik weer gruwelijk verwend. Alle kinderen hadden een bloem mee genomen, sommige geknutseld en sommige echt. Daarnaast hebben sommige ouders ook nog wat extra's gegeven zoals een vvv-bon, lekkere douche spulletjes, een geurkaarsje en chocolaatjes. Daarnaast ben ik natuurlijk door de kinderen overstroomt door mooie tekeningen en zelfs wat kleigebakjes. Mijn dag kon niet meer stuk!

De rest van mijn verjaardag heb ik minder grootst gevierd. Mijn zoontje werd de nacht ervoor een beetje ziek en had overgeven in zijn bed. Het arme ding. Gelukkig was hij fit en vrolijk genoeg om naar de crèche te gaan maar 's avonds hebben we het wel bewust rustig gehouden voor hem. Ik heb wel heerlijk genoten van een pannetje kaasfondue.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wat super leuk zeg! Ik dacht even dat de foto je huiskamer was, ik vond het er al super groot en gezellig uitzien, haha! Echt leuk bedacht voor de kids. Nog gefeliciteerd!!

Lindsy83
6 jaar geleden

Nog gefeliciteerd! Ik moet me echt om laten scholen! ;) Is je zoontje inmiddels weer opgeknapt?

JufFeline
6 jaar geleden

Haha, ja dan had ik wel een grote woonkamer gehad :) dank je!

JufFeline
6 jaar geleden

Dank je. Haha naja ik zou me niet alleen voor dit soort leuke dagen omscholen hoor. Ze zijn erg leuk, dat wel maar helaas is het niet elke dag groot feest hoor... genoeg dagen waar je alleen maar als kip zonder kop aan het rond rennen bent of alleen maar krijsende kinderen hebt, haha :) maar voor dit soort dagen doe je het, zo heerlijk! Nino is nog steeds niet 100% oké maar ook niet super ziek. Nog steeds erg moe en een minder grote honger dan normaal, verder gaat het gelukkig wel oké.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!