Blog header image

gebroken familie, mixed feelings

We hebben een keuze gemaakt waarmee nog steeds achter staan, maar soms speelt mijn gevoel op

in elke familie is wel iets en we kunnen met zijn allen vaak klagen over de schoonfamilie, die je er gratis bij krijgt. Soms kun je elkaar accepteren en de vrede bewaren, maar soms kun je beter in vrede zonder elkaar verder. Gelukkig zijn er ook veel situaties waar beide partijen het heel goed kunnen vinden samen. 

Helaas is het in ons geval zo dat we beter in vrede zonder elkaar verder kunnen. Het heeft nooit heel lekker gelopen tussen ons en mijn schoonouders. Ik ben als de boze schoondochter die de zoon afpakt beschouwd. Er is veel gebeurd en nadat zelfs onze visite niet meer wil komen als de schoonfamilie er is heeft mijn man besloten dat zijn familie niet meer welkom is. Voor hem was eigenlijk de druppel dat ze onze zoon gingen gebruiken. 

Kan er boeken over schrijven, maar dat lijkt mij niet gepast. We hebben elkaar al bijna 2 jaar niet gezien en ook onze jongste telg hebben ze nog niet gezien. 

Ons geeft het rust en vrede zo en daarom staan wij achter onze keuze. Mijn man zonder twijfels. 

En ik... Ja ik ben blij met onze keuze. .. maar... ik heb zo'n groot inlevingsvermogen. Mijn schoonouders geloven heilig in hun kant van het verhaal en als ik mij daarin inleef dan is het ook vreselijk dat hun schoondochter hun zoon en kleinkinderen afpakt. Wat een bitch moet dat zijn... 

Ze zijn allemaal depressief en aan de medicijnen, wat ze al waren voordat ik bij mijn man kwam. Maar wat is er nou fijner dan 2 geweldig  vrolijke kleinkinderen te hebben. 

Zo net zag ik een foto op Facebook voorbij komen. Een foto van hun kerstdiner alleen met hun dochter. Zonder hun zoon en kleinkinderen. 

Wij zaten aan tafel met een geweldige familie, hele naaste familie van ze waar ze al jaren geen contact meer mee hebben. Net als met zo veel mensen. 

Stiekem vind ik dat best een beetje zielig. Wel valt mij op dat ik het zielig vind dat ze hun zoon en kleinkinderen niet zien, maar ik ben er ook nog.  Hun schoondochter.  Wij zijn getrouwd ( op die grote dag  voor ons die zij hebben verpest). 

Ze zullen in de realiteit moeten komen en ons als gezin accepteren. Dat is namelijk iets waar niemand tussen kan komen. 

Ik hoop dat die dag ooit komt en wij in ieder geval heel af en toe elkaar in vrede kunnen zien. Ik hoop met heel mijn hart dat zij vrede met zichzelf kunnen vinden en niet iedereen overal de schuld van blijven geven. 

Ik hoop het heel erg voor mijn man. Maar ook dat mijn kinderen ooit hun andere opa en oma kunnen leren kennen. Eerst moeten er dingen veranderen. Wie weet wat er in de toekomst gebeurd. 

Wij blijven achter onze keuze staan voor nu. 

Zaten jullie met beide families om de kerstboom dit jaar? 

Anoniem
6 jaar geleden

Het siert je dat je ondanks alles toch nog zo'n groot inlevingsvermogen hebt om hun kant van het verhaal te begrijpen. Maar.... Had hun zoon dan altijd alleen moeten blijven? Nooit een eigen familie mogen starten? Wat fijn dat jullie er berusting in hebben hoe het nu is. Wij leven in een soort van zelfde situatie. Behalve dat het bij ons zo is gelopen dat ikzelf nog wel contact heb met mijn schoonfamilie en mijn man niet meer met zijn eigen moeder... Bizarre situatie. Maar beter zo. We zijn tevreden met hoe het nu is. Hij heeft nu ook rust. Kerst met één familieverplichting is ook meer dan zat. Haha.

Lindsy83
6 jaar geleden

Wij vieren kerst altijd met mijn ouders. De ouders van mijn vriend vieren het niet, maar ze zijn wel langs geweest voor de verjaardag van mijn vriend (1e kerstdag) Het eerste jaar dat ik met mijn vriend ging had ik steeds ruzie met zijn moeder. Zij voelde het ook alsof ik hem van haar afpakte. Uiteindelijk heeft ze ruim een half jaar geen woord meer tegen me gezegd, om vervolgens met oud en nieuw me ineens een dikke pakkerd te geven en een gelukkig nieuw jaar te wensen. Nu zijn we goede vriendinnen, maar ik weet heel goed dat ik daar echt wel geluk mee heb gehad!

rebo1982
6 jaar geleden

Wat een lastige situatie zeg! En wat knap dat je je zo inleeft. Ik hoop dat er ooit een bruggetje tussen jullie gebouwd kan worden waar jullie in vrede overheen kunnen lopen!