Snap

Franse Bullenbakjes...

De Franse Bulldog. Er is een hoop over te doen op dit moment. Toch zijn het ook onze gezinsleden. Dit is hoe wij er over denken.

Er is een hoop gedoe over de Franse Bulldog op dit moment. Er mankeert een hoop aan het ras. Er stond zelfs een stuk over in de Telegraaf. Helaas heeft deze mevrouw het niet helemaal begrepen en om nou dingen te gaan roepen waar je de broodfok alleen maar mee Stimuleert kan niet de bedoeling zijn. Hier ga ik in deze Blog verder niet op in. Te lezen in de Telegr… en daar kunnen jullie zelf je eigen mening aan geven.

Zelf zijn wij in het bezit van twee heerlijke Franse Bulldoggen. 1 met stamboom en 1 zonder. In ons geval heeft die van ons met stamboom meer problemen dan die zonder stamboom. Ze hebben al een klein vermogen gekost maar je hoort ons niet klagen. Want wat een heerlijke honden zijn het toch! Ja het is een doorgefokt ras, en nee niet elke Franse Bull mankeert wat.

Dit alles deed mij besluiten om zelf maar eens wat over dit heerlijke ras te schrijven. Iets wat bij elke bullen eigenaar bekend is. Met of zonder stamboom.

Een stukje wat wel 100% waar is uiteraard;-)

Franse Bullen, Het meest "VERPESTE" ras op deze aardbol.Luisteren? Ho maar.. De meeste hebben last van Chronische OID. Een vreselijk in gefokte ziekte die languit "Oost Indisch Doof" betekend.Met hun grote ogen en zeer "gevaarlijke" uiterlijk krijgen ze meestal alles voor elkaar wat ze willen. Als ze ook nog als dreigement gaan piepen is het feest helemaal compleet. Het lijkt er op dat je bull vermoord wordt en of hij elk moment zelfmoord kan plegen.

Als baas kun je dan niets anders dan je overgeven aan de grillen van je trouwe viervoeter. 
En weer 1-0 voor de FRANSE BULL????????????????
Fijne dag mensen.

6 jaar geleden

Die van mij zijn nu ook 7 hoop dat ze nog even mee mogen gaan want missen kan ik ze niet.

6 jaar geleden

Nog gecondoleerd met het grote verlies. Niet leuk. Sterkte.

6 jaar geleden

Heb helaas een hoop dingen zelf ondervonden met het ras. Van Boss tot hernia, Maar wat zijn het heerlijke honden. Zou geen ander ras willen.

6 jaar geleden

Haha heerlijk stukje! Wij hebben ook jaren een fawn Franse bull (sul????) gehad.. Benji heette hij. Kwam uit een gelegenheidsnestje... super hondje,lief voor iedereen, idd O.I.D en overal die snufferd in willen steken. Helaas wel een hondje met rugproblemen en uiteindelijk maar 7 jaartjes geworden. Maar was echt zo een lieverd????