Blog header image

Familie Weekend, wat een geplan

We gaan bijna op familieweekend maar wat een ge-plan is het en het is niet eens onze beurt om alles te regelen...

We gaan bijna op familieweekend. En jeetje wat kost het veel energie op alles te plannen. En dan is het niet eens onze beurt om alles te regelen en te plannen. Eigenlijk was het de beurt aan de een na jongste van de familie van mijn vriend. Ze had al wel een weekend geprikt, maar verder niets geregeld. Na enig aandringen gaf ze te kennen geen idee te hebben waar heen te gaan. Dus met z'n alle op de app wat suggesties gedaan. Vervolgens heeft ze aangegeven door de hormonen van de zwangerschap dit niet te kunnen regelen. 

Dus heb ik het maar op me gepakt. Geboekt: twee accommodaties naast elkaar op een wat groter park waar ook nog vanalles binnen te doen is. Ja precies... een van die parken! ;-)

Toen kwam de rest... vervoer -> dat moet iedereen zelf maar regelen. Boodschappen -> dat neemt de oudste op zich. Eerst wilde Oma wat meenemen en iemand anders moest dan weer dat meenemen. Tja dat werkt natuurlijk niet! Dus een gezamenlijke boodschappenlijst. Wie komt hoe laat -> ook dat is eigen keuze. Wij gaan als ons dametje klaar is met school meteen door. Twee andere gezinnen zijn vrij en gaan ook rond het middaguur. De laatste en Oma komen later, want er moet gewerkt worden (en Oma is op vrijdag oppas, dus die mag ook nog "werken". Eten in de avonden -> er wordt geopperd om zondag frietjes te gaan eten, eenmaal uit eten te gaan en eenmaal te koken. MAAR om vrijdag komt er nog een na en die is er rond zeven uur. Dus denken we dat we beter op vrijdag frietjes kunnen eten. Is ook makkelijker en sneller voor de laatkomer te halen. Tevens moeten er twee op en neer naar huis voor een feest (bruiloft) en die moeten rond etenstijd weg. Het is dus praktischer om op zaterdag en zondag met z'n alle te gaan eten. En koken... voor 14 personen... laten we het er dan maar van nemen en 2x uit eten gaan..1x pannenkoeken ofzo.

Een hoop regel vooraf dus en zoveel verschillende meningen en wensen pfff. Het komt wel goed hoor! Ik hoop wel dat het een doe-wat-je-zelf-wil-niets-hoeft-alles-mag-weekend wordt. Een aantal van de kinderen doet een middagdutje, een aantal weer niet. Die willen wel gaan wandelen, die niet. Wel midgetgolf niet midgetgolf, wel zwemmen niet zwemmen en ga zo maar door.

We gaan het meemaken we gaan het beleven. Wordt de eerste keer, dus kunnen alleen maar leren voor een eventuele volgende keer hahaha

7 jaar geleden

Een dag is altijd zo om, wat een leuk idee om een weekend te doen. Wij deden het vroeger met de kant van mijn vader, maar toen oma ouder werd en niet meer mee wilde, is het gestopt. Wel jammer, want ik zie mijn neven en nichten bijna nooit meer.

7 jaar geleden

Ben benieuwd hoe het jullie straks bevallen is! Een familiedag is heel wat georganiseer, maar een heel weekend! Wel leuk lijkt me :)