Snap

familie ... heb ik niet!

een rare titel maar zo voel ik het wel. mijn familie is niet bepaald het rolmodel en niet zo met elkaar begaan. ieder leeft voor zich, ze hebben oordelen achter je rug en in je gezicht proberen ze poeslief te doen. ik pas er voor en heb er de stekker uit getrokken, ik beschouw ze niet meer als familie!

een rare titel maar zo voel ik het wel. mijn familie is niet bepaald het rolmodel en niet zo met elkaar begaan. ieder leeft voor zich, ze hebben oordelen achter je rug en in je gezicht proberen ze poeslief te doen. ik pas er voor en heb er de stekker uit getrokken, ik beschouw ze niet meer als familie!

op facebook ben ik in een bericht getagt, een foto geplaats door een oudere nicht van mijn ouders op hun trouwdag met haar moeder een een andere tante als de bruidsmeisjes. de tekst die erbij staat doet mijn bloed koken. "4 familieleden waar van er 3 niet meer leven, alleen mijn moeder leeft nog". ik reageer beleeft dat ik de foto ken en zelf meerder foto's heb van bijvoorbeeld haar moeder in haar jongere jaren. ik heb ze wel, maar die hebben voor mij geen waarde. maar om ze gelijk weg te gooien wilde ik toen ook niet.

binnen een uur ontpoft mijn facebook berichtenbox. o' dan bij jij die ... jij ben een nichtje van mij. en nog een heel blabla verhaal. mijn bloed kookt nog meer. flikker toch op! je was er ook op de begravenis van tante M en je was toen te beroerd om hoi te zeggen. zo als het al jaren gaat. zeker sinds pa er niet meer is. er volgt een vriendschapsverzoek .... geen haar op mijn hoofd dat ik die aanneem, klik en ik verwijder het verzoek.

dan komen de vraag waarom ik haar weiger. waar zal ik beginnen .... 

1. ik hoor al sinds dat pa in 2013 is overleden niks van iemand binnen deze familie. op zijn crematie waren er al die geen woord tegen mijn spraken. niemand liet na zijn overlijden iets horen, zelfs kerstkaartjes kreeg ik niet meer.

2. hoeveel gezeik kreeg ik over mij heen toen er uit kwam dat ik was afgekick van de alchol. ik was het zwarte schaap van de familie. ik was toen een jaar of 16/17 en had heel veel problemen na het overlijden van mijn moeder een paar jaar daar voor en ben toen gaan drinken. ik kreeg de stempel "probleemgeval". 

3. jouw mammie belde mij de dag dat mijn vader overleed, (haar broer) met de mededeling dat als zijn crematie op de dag was als dat ze geoppereerd moest worden ze niet zou komen. de operatie vond ze belangrijker. en dat zelfde mens vond het ook nodig om te zeggen dat ik het zonder mijn vader wel moeilijk ging krijgen en het nooit zou redden zonder hem als vangnet.

kortom: wat heb ik toch een fijne familie, dus nee, ik heb geen behoefte om de banden weer aan te trekken. ik ben er klaar mee. ik heb deze familie de rug toe gekeerd. ik trek al ruim 8 jaar mijn eigen plan. de enige waar ik nog contact mee had was tante M maar die is plots in 2015 overleden. en dat was voor mij het moment om te zeggen: famlie ... heb ik niet meer! 

en toch ook weer wel, zeg ik dan gelijk. mijn ex en zijn vrouw samen met hun 3 kinderen zijn mijn familie. ik heb mijn dochter nog en een paar goede vrienden (ook al wonen die niet in de buurt). dat is mijn familie. mijn familie bestaat niet uit het DNA wat we delen maar de interesse en betrokkenheid die we met elkaar hebben, dat maakt mijn familie.

TODO: Add alt to media