Terug
Blog header image

Even vrouwen onder elkaar...

Hoe vinden jullie dat je eigen man omgaat met jullie kind-eren en liggen jullie opdezelfde lijn qua opvoeding ?

Het is moeilijk om van te voren te zeggen hoe je partner omgaat met de situatie op het moment dat er een kindje word geboren. Jullie eigen trots, waar je 9 maanden naar hebt uitgekeken! Maar loopt het ook zoals je in gedachten had ?

Mijn partner werkt 5 dagen in de week, net zoals vele andere papa's denk ik zo .... Wat zien de papa's nou van hun kind-eren? De kind-eren gaan rond 7 uur naar bed, en de meeste papa's zijn dan net thuis. Ze moeten het echt van de weekenden hebben... 

Mijn partner is een liefdevolle papa, en mijn zoon ziet hem vooral als speel kameraadje ! Super leuk, zo'n hechte band tussen papa en zoon!! Maar... een vader moet ook de minder leuke dingen van een baby-kind op zich nemen. Poepluiers, huilen, troosten, eten geven. Soms heb je dan wel is het gevoel dat je een alleenstaande mama bent haha ;) ... Wat moet hij nu eten? Wat heeft hij nodig ? Wat voor kleertjes moet hij aan ? De vraag die elk weekend terug komt ....

Waar lopen jullie tegen aan bij jullie partner? 

xxkarinxx
7 jaar geleden

Gelukkig heeft mijn man wisselende diensten waardoor hij ook vaak overdag thuis is. Daarnaast heeft hij op woensdag ook een 'papadag', deze dag is deze mama aan het werk en zo kan papa de hele dag de kids vermaken, eten klaar maken en de luier verschonen. De jongste is nu net 1 jaar geworden waardoor het allemaal net even iets makkelijker wordt zonder de flessen en de hapjes die zij nu zelf kunt eten. Voorheen vond hij het vooral erg zwaar waardoor hij nu net even meer waardering voor mij heeft gekregen 'hulde'. Mijn man is echt een schat voor de kinderen, soms wel té lief en niet altijd even consequent maar ach dat zijn kleine dingetjes waarom ik ook wel weer kan lachen. Verder zitten wij wel op één lijn gelukkig :-)

SusanneB91
7 jaar geleden

Mijn man werkt inderdaad ook 5 dagen in de week en klust vaak (lees: eigenlijk altijd) ook nog op zaterdag bij. Vanzelfsprekend zijn alle 'nacht shifts' dus voor mij :) Wij hebben wel het geluk dat hij om 4 uur - in principe - klaar is en om half 5 thuis. Onze dochter gaat rond 8 uur naar bed, dus dan heeft ie toch een paar uur. Die uurtjes is ze ook grotendeels bij hem op schoot te vinden. Zondag is eigenlijk zijn papa-dag. Ik ben er meestal wel, maar toch ook niet ;) Afgezien van de weken met overuren is dit ons ritme. En ja, de shirtjes met lange mouwen zijn taak van mama, net als eigenlijk alle luiers, wasbeurten en bedrituelen. Maar ach, als ik haar niet op bed leg ben ik zó blij als ze in de vroege ochtend om eten vraagt; weer lekker kroelen. Hij zorgt dat wij kunnen leven en ik zorg dat er geleefd wordt :)

Anoniem
7 jaar geleden

In de drukke periode van ons eigen bedrijf, werkt hij 6 dagen, inclusief. 2 avonden. Helaas is die periode deze week begonnen. Zware maanden, maar ik overleef het wel. Ik vind verjaardagen lastig, ik regel alles en hij doet daar helemaal niks aan. Niet slecht bedoeld hoor, maar soms vraag ik me af waarom hij zich er zo vanaf houdt. En ik breng ze altijd weg en haal ze altijd op mijn werkdagen. Terwijl we op dezelfde uren beginnen en stoppen. Dus dat wel eens. Maar hij is zeker een lieve papa en vriend hoor! Ik geef alleen even de minpunten. Maar erg mannelijk denk ik! Hahah

Anoniem
7 jaar geleden

Wat een geluk heb ik... Kan echt. Geen minpunten bedenken. Mijn man is echt de beste vader ever. Vanmiddag zei ik nog tegen iemand dat hij een betere vader is dan ik moeder... Al echtgenoot kan ik nog wel een aantal kritiekpuntjes noemen. Maar daar gaat het niet over nu, haha, bovendien zou daar geen ruimte genoeg voor zijn

Anoniem
7 jaar geleden

Ik loop het meeste aan tegen 'jij hebt het zoo makkelijk' vl werkt 6 dagen per week en net wat je zegt maakt dl soms 1 uurtje mee in de avond soms ziet die er helemaal niet.. En als ik dan x vraag oh zou jij haar even der pyjama aan willen doen (waarvan ik denk kleine moeite en is ook even 1 op 1 tijd..) en dan de hele discussie dat hij heel de dag werkt en ik de hele dag (volgens hem) op mij luie reet kan zitten..

Anoniem
7 jaar geleden

Mijn man en ik werken allebei 4 dagen, hij doet net zoveel in de verzorging als ik. Ik tut soms misschien wat meer met de jongens, maar verder scheelt ons aandeel in de zorgtaken niet veel. Ik zou ook niet anders willen. Mijn man is allergisch voor de term papadag ;-)

Anoniem
7 jaar geleden

Mijn vriend heeft een flexibele baan dus is vaker thuis, bepaalt zelf zijn werktijden. En hij heeft een papa-dag dus kan er niet over mee praten. Klinkt wel lastig, dan idd maar het weekend zoveel mogelijk met het gezin doorbrengen. Ook niet alle rot klusjes, de beste man werkt natuurlijk wel gewoon fulltime en heeft ook wel zin in rust zo nu en dan haha

bibi_boe
7 jaar geleden

Tja, ik ben degene die 's ochtends voor eten zorgt voor de mannetjes, borstvoeding en cruesli, ik zorg voor de kleding en breng de oudste naar school aangezien manlief weg moet wanneer wij uit bed moeten. 5 uur is hij weer thuis en duikt dan helaas meteen op de tablet of zn telefoon. Wel maakt hij het eten aangezien ik meestal bezig ben met voeden om die tijd. En als de oudste op bed ligt dan is het tijd voor de computer. Ik probeer m wel subtiel duidelijk te maken dat de jongens ook aandacht van papa willen, maar hij wil ontspannen als hij thuis is. En ik zou mn man ook wel graag wat vaker zien doordeweeks. Gelukkig zit er in het weekend iets meer leven in m...

Anoniem
7 jaar geleden

Ik voel me ook vaak een alleenstaande. Die van mij blijft vaak tot zijn middag dutje in bed meuren. Maar ik moet altijd super boos worden voordat hij eindelijk naar me luistert en gewoon samen alles doen. Hij zit nu al 2 jaar thuis en denkt heel erg veel aan zijn eigen behoefte. Ik heb mezelf aangepast voor mijn eigen we zijn ouders en een kind kan nog niet alles zelf doen. Ik vind het jammer hij doet vaak alleen de leuke dingen zoals samen wandelen maar wel wanneer het hem uit komt. We hebben een flinke ruzie gehad en hij past wel aan voor een week en dan vervalt hij wee rin zijn oude gewoontjes omdat ik niet boos word. Maar ik hoor van velen vrouwen dat mannen liever het leukste gedeelte doen omdat ze veel werken. Het is 2015 en zelfs vrouwen hebben zich aangepast. Toen ons zoontje kon kruipen werd het meer interessant voor hem. Toen begon hij te spelen met de kleine omdat hij terug reageerden. Zoals z vaak zeggen vrouwen zijn van Venus en mannen van Mars .

Annemiek2
7 jaar geleden

Ik heb eigenlijk erg mazzel maar ook weer niet helemaal. Klinkt dubbel en ingewikkeld. Mijn man zit in de IVA. Hij werkt in een wsw bedrijf en is door zijn beperkingen (bijna) helemall afgekeurd. Hierdoor hoef hij geen volle werkweek te maken en wordt zijn inkomen aangevuld door het uwv. Hij is dus thuis op woensdag om bij te komen en om van zijn zoon te genieten. Momenteel hangt onze zoon erg naar mij toe en is het voor papa lastig om sommige dingen te doen. Toch kan een moeder vaak meer voorelkaar krijgen dan en vader en dat is hier ook zo. Soms is mijn man een beetje te streng en soms juist te lief. Op woensdag is het de bedoeling dat mijn 2 mannen wat met elkaar doen en dat ik even wat tijd voor mezelf heb. Ik heb dan ook echt zoiets van zoek het samen maar even uit.

Daniëlle
7 jaar geleden

Heerlijk zo'n papadag!! ;) lekker van genieten van gezinnetje !! En bedankt dat je jou verhaal wilde delen !

Daniëlle
7 jaar geleden

Haha, we zitten een beetje in hetzelfde schuitje ;-) maar die laatste zin is prachtig !! Helemaal gelijk !! Lieve groetjes !!

Daniëlle
7 jaar geleden

Goed dat je jou minpunten van manlief durft te zeggen, denk dat mannen ook niet erg tactisch zijn in sommige dingen hihi ;)

Daniëlle
7 jaar geleden

Haha, misschien een goed idee om daar ook nog een blog over te schrijven hihi ;)

Daniëlle
7 jaar geleden

Pff ... typisch een man !! Zo reageert mijn kerel ook wel is, of direct een zucht .... Soms zeg ik wel is, nu gaan we even naar boven! Tijd voor elkaar nemen hihi !!

Daniëlle
7 jaar geleden

Leuk om te horen, dat lijkt me ook wel wat allebei 4 daagjes werken ;)

Daniëlle
7 jaar geleden

Haha, tja daar heb je gelijk in ;) ik laat hem dan lekker zijn gang gaan achter de PlayStation ;)(

Daniëlle
7 jaar geleden

Jou situatie is ook vrij lastig zo te lezen, ik snap je volkomen hoor! Een man ziet die dingen gewoon niet ofzo .... Lieve groetjes !!

Anoniem
7 jaar geleden

mijn man werkt ook 5 dagen in de week. en met regelmaat ook wel overwerken. vooral deze week en volgende week veel overwerken. maar als hij thuis is en hij ziet onze dochter nog even dan speelt hij graag met haar en andersom. hij doet dan ook gewoon de verzorgende taken. hij is ook vaak toegefelijker naar haar toe, met name wat betreft eten/ snoepen. dat vind ik vooral vervelend en dat spreek ik ook regelmatig naar hem uit. helaas komt het niet altijd goed binnen bij hem. onze zoon is nog maar 2 maanden oud. dus kan hij nog niet mee spelen voor zijn idee. maar hij doet wel de luiers en flesjes. ik ga van zondag tot en met vrijdag eruit en hij doet de weekenden s nachts. en als ik er even doorheen zit doet hij de nacht door de week ook weleens. s morgens in het weekend is wel lastiger wie mag blijven liggen en wie gaat eruit :) wij zijn allebei echte slaapkoppen. kleren uitzoeken doe ik, en de luiertas klaarmaken doe ik. hij brengt de kids naar de oppas s morgens haal ik ze nadien op en als ik late dienst heb breng ik ze en haalt hij ze op en blijft er eten of de oppas brengt de kids naar huis als hij moet overwerken. soms ben ik weleens jaloers hij kan op de grond gaan zitten met onze dochter terwijl de afwas en de was etc gedaan moet worden. soms zou ik willen dat hij zou zeggen ga jij iets leuks doen met onze dochter dan neem ik de huishouding even over. helaas dat doet hij niet. de weekend helpt hij weleens mee in de huishouding. ik had geen betere vader voor mijn kinderen kunnen wensen.

Daniëlle
7 jaar geleden

Jou verhaal is herkenbaar hoor, mannen vinden baby niet echt boeiend ofzo.... Zodra het kan spelen word het leuk voor ze ;)

Daniëlle
7 jaar geleden

Ik heb juist het gevoel dat ik soms strenger ben voor de kleine, omdat manlief de leuke papa wil zijn. Soms zeg ik ook wel is tegen hem dat hij boos moet worden ...

Daniëlle
7 jaar geleden

Gelukkig dat jullie het zo fijn hebben samen, jou verhaal is ook typisch iets mannelijks haha ... Ze moeten ook eens aan ons denken, en ons is verrassen al is het maar om de was gedaan te hebben zonder het aan hem te vragen hihi

Anoniem
7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb een lijn en als hij die erover heen gaat dan ben ik een wat mindere leuke mama. Vaders daarentegen daar loopt hij zo over heen. Papa is meer voor het leuke en mama voor de verzorging. In het begin zei iedereen wat ben je streng. Maar zo streng was ik nou ook weer niet. Nu krijg ik te horen hoe doe je dat hoe heb je dat gedaan. Ik ben consequent en ik maak duidelijk wat ok is en wat niet. Maar ik word niet zoals zijn vader ineens boos of kinderachtig. Ik gedraag me als een moeder die mijn kleintje 2 keuzes geeft. Maar houd de keuzes simpel. Soms dringt het niet door daar zijn ze gewoon nog te klein voor. die van mij is 2,5 en heeft een compleet eigen willetje. En als ik mijn vriend advies geef om het soepel te laten gaan of hoe hij het best boos kan worden zonder dat ik een kleintje hebt die enorm staat te janken omdat papa zo raar uit de bocht boos word of uit een onredelijke hoek. Ik blijf het herhalen bij hem consequent zijn. Niet ene moment leuke papa en het andere moment om hetzelfde ding boze papa. Jeetje wat een verhaal.. Opvoeden voor beiden ouders is een kunst zoals mijn moeder altijd zegt. EN gelijk heeft ze. :)

Anoniem
7 jaar geleden

haha. ja idd maar ja dat zal altijd wel zo blijven denk ik. we moeten het toch duidelijk aangeven hoe we het graag willen. en vooral blijven herhalen. ook ik heb het gevoel dat ik strenger ben. dat ik dan weer de boeman ben.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik mag denk ik absoluut niet klagen. Manlief zit nu 2 jaar in de ziektewet nadat hij een bedrijsongeval heeft gehad. Hoe vervelend ook, hij mist nu niks van de kinderen. Onze jongste is 3 mnd en hij heeft ook alles meegemaakt tijdens de zwangerschap. Ik ben chronisch ziek en daardoor ook veel moe daarom doet hij elke ochtenddienst (6uur op met de oudste van 2.5) en blijf ik na het gevem van de fles nog een paar uurtjes liggen met de kleine meid. Het huishouden doen we samen/omstebeurt,dat geld ook voor het naar bed brengen van de kids, eten maken en de oudste naar de psz brengen. Voorlopig is manlief nog thuis en vind ik het heerlijk op deze manier, ons hele gezin geniet van de tijd samen. Heb respect voor de vrouwen die meerendeels alleen doen. Mijn man zat voorheen in dienst en was dus 5 dagen per week weg, heel zwaar voor zowel hem als toendertijd mijn zoontje en mij. Hij zag papa dan op skype en in de weekenden, dan genoten beide gelukkig wel van de tijd samen maar zou absoluut niet terug willen naar hoe het toen was.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik heb echt super veel geluk met mijn man. Hij werkt in wisseldiensten waardoor hij ook door de weeks thuis is. Hij besteed super veel aandacht aan onze zoon en ondersteunt mij met alles. Hij is soms een mamma lijkt het wel. Wij zijn heel gelukkig en ik voel me enorm geprezen met mijn gezin.

Anoniem
7 jaar geleden

Hier een mama die 2 dagen buiten de deur werkt en een papa die werkt en dat meestal vanuit huis doet. De 2 dagen dat ik weg ben neemt hij de verzorging van de kleine (4,5mnd) op zich. De andere dagen doe ik het overdag en de avonden doen we samen. De nachten/ochtenden zijn standaard voor mij want vriendlief slaapt overal doorheen. Gelukkig komt ons meisje zelden nog in se nacht. Huishouden moet ik wel echt vragen of hij iets wil doen. Wassen is bijna standaard mijn ding tenzij ik het vraag. Luiertas klaarmaken is mijn taak, kleertjes uitzoeken en klaarleggen ook. Op de 2 dagen dat ik ben werken kleed hij haar wel aan, de andere dagen doe ik dat. Soms denk ik wel deed je maar wat meer uit jezelf maar voor de rest zou ik niet anders willen.

Ireentjeh
7 jaar geleden

Wij zitten gelukkig op een lijn. Oudste wordt volgende week drie, jongste ruim 10mnd. De kinderen kijken thuis bijv. geen tv, de oudste max 3x per week kwartiertje 'zandkasteel' op de iPad. Nooit van te voren over gehad, maar staan hier blijkbaar beide achter;) Zelfde geldt voor snoepen, voor ons mannetje is snoep rozijntjes of fruit. Nu hij bijna 3 is krijgt hij soms iets ander, maar gelukkig wordt hij heel blij van fruit, en dus ook geen gezeur over snoep. De ene keer ben ik strenger de andere keer mijn man

Ireentjeh
7 jaar geleden

Vervolg;) Qua wie doet wat: ik werk 4 dagen, mijn man op papier 4,5dag (werkelijkheid met eigenlijk elke avond en weekenden werken ruim 40uur). Op woensdag is hij thuis en werk ik. Hij brengt de kinderen naar kdv, ik haal. De avonden doe ik vaak alleen (mijn man na achten thuis). Gelukkig hebben de kindjes dan al gegeten op kdv, dus uurtje spelen en dan slapen. Op de dagen dat een van ons zijn vrije dag heeft eten we altijd samen, degene die vrij is heeft dan gekookt en de ander kan zo aanschuiven. Ik doe in verhouding wel meer, maar mijn man heeft een drukkere baan en brengt ook 'meer binnen'. En wat betreft kleding vraagt mijn man ook vaak "wat moeten ze aan?", maar dat komt meer omdat ik altijd bepaald iets in mijn hoofd heb, haha!

Anoniem
7 jaar geleden

Mijn vriend is internationaal vrachtwagenchauffeur. Hij komt thuis op vrijdagavond of zaterdag en vertrekt weer op maandagochtend. Hij heeft dus helemaal weinig tijd met onze zoon (of mij). Vaak gaat het wel redelijk als hij thuis komt, dan helpt hij met de boodschappen of andere klusjes in huis. Hij brengt altijd onze zoon naar bed als hij thuis is. Hij wordt ook wel chaggie als ik me er mee bemoei aangezien dat zijn tijd is met onze zoon. Dus hij gaat maar lekker zijn gang :) Hij is een goede vader maar er zijn 2 dingen duur me wat tegen staan. Hij is erg streng voor onze zoon. En doordeweeks belt hij nooit voor onze zoon. Hij belt altijd pas als ons zoontje op bed ligt. Hij spreekt dus nooit zijn papa doordeweeks.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!