Snap
  • Mama
  • Momlife
  • boysmom
  • kindergebit
  • mondhygiënist
  • momlifestyle

En toen was het tijd om te bloggen

Mamas_jongens

Ik ben Kimberly 29 jaar oud en trotse mama van Brandon 2jr en Rafaël 0jr. In het dagelijks leven hou ik mezelf bezig met mama zijn en werk ik als mondhygiënist dit probeer ik te combineren met wat tijd voor mezelf en mijn partner Jordy. In mijn vrije tijd ben ik altijd wel bezig al is het een boek lezen, bij en na scholing voor het KRM ( kwaliteitsregister mondhygiënisten), het huishouden, Netflix en chill, blogs lezen op instagram en nog talloze andere activiteiten. Het idee om zelf te gaan bloggen is een tijdje terug ontstaan, alleen toen is het er niet van gekomen. Nu ben ik op het punt gekomen om het toch een kans te geven. Uiteindelijk vooral om je hoofd leeg te maken en op te kunnen schrijven wat je bezighoudt, zie het als een stukje ontlasting de hectiek van het dagelijkse leven. Het leven waarin we al zoveel moeten. Als het woord blog in mijn hoofd komt heb ik duizenden ideeën, net een wedstrijdje bellenblazen, het ene idee is nog groter als het andere. In mijn blog zal het voornamelijk gaan over wat wij als gezin doen en meemaken en het kindergebit.

Mondzorgkunde

Ik neem jullie even mee terug in de tijd, in de periode 2011 en 2015 heb ik op de hogeschool in Utrecht de opleiding mondzorgkunde gevolgd. Wat is dit een periode geweest en wat heb ik moeten vechten om hier te komen. In eerste instantie werd ik uitgeloot voor de opleiding, maar iets in mij gaf me de moed om toch een kamer te zoeken en als alternatief de opleiding verpleegkunde te starten. Na twee weken kreeg ik het bericht alsnog ingeloot te zijn voor de opleiding. Ik zal nooit vergeten dat ik als laat-instromer voor het eerst de college zaal inliep. Nietsvermoedend heb ik die dag vriendschappen gesloten voor het leven. Met up’s en down’s heb ik de opleiding gevolgd en als ik zo terugkijk heb ik een prachtige studietijd gehad. Ik zie mezelf nog lopen met mijn pot tanden en kiezen ( deze moesten we verzamelen om op te oefenen, ik hoor je denken echte tanden en kiezen. Ja echt getrokken door de tandarts). Aan de late kant dus in haast ja je raadt het al, laat ik deze glazen pot vallen. Alle tanden en kiezen over straat zo goor dat ik ze met scherven en al in een plastic zak heb gestopt en mezelf snel naar de les heb gehaast, om vervolgens nog een uitbrander van de docent te krijgen, top! Dit moment ben ik dus nooit meer vergeten. In mijn afstudeer jaar heb ik ervoor gekozen om de minor International Health studies te volgen. Hiervoor ben ik drie maanden naar Zuid-Afrika (Kaapstad) afgereisd, dit was trouwens niet mijn eerste reis voor een opleiding. In 2009 ben ik voor de opleiding tandarts-assistent drie maanden in Kenia geweest. Hierover meer in mijn volgende blogs. 

Het leven is te kort dus laten we samen de slingers ophangen 🥳