Terug
Blog header image

En dan is het opeens lente...

In welke maand leven we nu? Is het echt pas 25 januari? Waarom krijg ik dan een lente gevoel?

Het begint al 's ochtends wanneer ik mijn bed uit stap. Het voelt niet koud aan en de verwarming is niet aangeslagen. Buiten is het nog donker, maar het voelt nu al "warm" aan.

's ochtends tijdens het buiten spelen geniet ik met mijn collega van het lekkere zonnetje. In de loop van de ochtend vult de zon mijn klas met licht en wordt het steeds warmer. Mijn klasje is erg rustig. Ik ga op een tafel in de zon zitten en niet veel later zitten er zes kleuters om mij geen. "Juf, lekker dat zonnetje. Mogen we hier de hele dag zitten?" Was dat maar waar, want dit is echt heel lekker.

Om één uur is het weer tijd om naar buiten te gaan. Ik open mijn schuifpui en de warmte komt me tegemoet. Voorzichtig doe ik de bovenste knopjes van mijn jas los. Mijn kleuters rennen hard gillend naar buiten. Ik plof op het bankje neer en geniet van de zon op mijn gezicht. Na tien minuten komen mijn andere collega's die zichtbaar genieten van de zon. Wat een heerlijk weer. Ook de kinderen genieten. Geen wanten, geen sjaal, geen muts. En dan bedenken we ons... het lijkt wel lente. Het weer nodigt uit voor een drankje op het terras. En dan bedenken we... het is pas januari! 

25 januari! Op internet lees ik dat het de warmste dag van januari is geweest. En vorige week stond ik nog te rillen van de kou. Wat een gekke maand.

Mijn telefoon gaat en ik zie dat mijn ventje ook geniet van de zon. En ik... ik geniet van dit heerlijke weer!

Konden jullie ook genieten van het zonnetje?

Francina Naomi
6 jaar geleden

Ik ervaar vandaag precies zoals jij. Euforische zonnestralen, frisse geuren. Net lente maar dan in januari. Laat dit maar aanhouden tot de echte lente ;-).

Chisty89
6 jaar geleden

Nou ik dacht precies hetzelfde toen ik net in mijn pauze even een boodschap ging halen. Wat een heerlijk weer, het ruikt zelfs naar lente! Helaas moet ik werken anders was ik zeker even lekker gaan wandelen met onze mini.

Liset2012
6 jaar geleden

De kleine man met winterjas en sjaal om naar het KDV gedaan vanmorgen.. Sorry lieve vent! Zelf zonder jas, met alleen dik vest en sjaal naar het werk gegaan.. Ik weet niet meer wat ik mezelf en laat staan moet aantrekken.. haha

Lindsy83
6 jaar geleden

Het stomme is dat ik pas na het lezen van de zonnige blogs echt bessef dat het zulk mooi weer is... Ik was net klaar met het uishouden en dacht wel hey, de was kan wel buiten drogen. MAar nog viel het kwartje niet helemaal. Ach de dag is nog niet voorbij dus we gaan straks nog even lekker met zijn drietjes van de zon genieten :D Jij ook nog een fijne avond!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb met mijn kleuters ook heerlijk genoten van buiten spelen in het zonnetje

Joycies
6 jaar geleden

haha ja precies. Dat zou echt zo lekker zijn!

Joycies
6 jaar geleden

ja precies. Ik vond het twee keer buiten spelen met mijn kleuters vandaag geen enkel probleem. Ik had nu toch wel een beetje moeite om naar binnen te gaan. ;-)

Joycies
6 jaar geleden

hahaha me to! Gelukkig hebben ze die afgelaten. Maar het weer is zo wisselvallig. Je weet het inderdaad gewoon niet meer.

Joycies
6 jaar geleden

Owww Lindsy, je moet echt naar buiten, Het is te lekker weer. Woensdag gaat het regenen (zeggen ze) dus dan kan je de rest van je huis doen. ;-) Jij ook een fijne avond. X

Joycies
6 jaar geleden

Heerlijk!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mijn Meneertje en ik liepen vandaag naar oma om thee te gaan drinken. Ze woon 5 minuutjes lopen van me vandaan maar vandaag had ik het niet erg gevonden als het een uur lopen was :) het was zooooo lekker!!

Anoniem
6 jaar geleden

De eerste narcisjes al zien staan geweldig!

Joycies
6 jaar geleden

Haha. Ben je dan niet om gaan lopen?

Joycies
6 jaar geleden

Echt? Ik hoorde vanmorgen de vogeltjes al ene achtig fluiten

Joycies
6 jaar geleden

Oww lekker!

Anoniem
6 jaar geleden

Echt super dat heerlijke weer. Volgens mij wordt het morgen al weet wat slechter. Maar ook ik heb nog een beetje kunnen genieten na mijn werk. Dan is het wel lekker om kleuterjuf te zijn volgens mij!

Anoniem
6 jaar geleden

Lekker zeg! Ik moest de hele dag binnen werken, dus heb helaas weinig ervan gemerkt. Hopelijk is er vandaag weer zo'n dag!

Joycies
6 jaar geleden

haha inderdaad dan niet, maar in de winter wanneer het echt koud is,,,,, dan liever niet,

Joycies
6 jaar geleden

Ik hoop dat het vandaag weer zo'n dag is zodat je er lekker van kan genieten!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.