Terug
Blog header image

Emotionele triggers Tag

De laatste tijd huil ik om het minste of geringste... Dit gaf mij inspiratie voor een blog over dingen die emoties oproepen.

Ik weet niet wat er met me aan de hand is, maar de laatste paar weken kan ik echt om niks in huilen uitbarsten. Ik ben van mezelf al een erg emotioneel type, maar nu is het echt erg! Een nare opmerking? Daar branden de tranen alweer. Iets wat niet lukt? Heb je een emmer klaar? Sleutels van de auto kwijt in de supermarkt? Publiek of geen publiek ik veroorzaak een overstroming... Ook kan ik ineens dubbel liggen van het lachen als ons zoontje bepaalde geluiden maakt. Of heel boos worden als ik een tip ergens voor krijg. Als de tests niet negatief waren zou ik zweren dat ik zwanger was. Maar goed, dit heeft mij wel aan het denken gezet over dingen die je emoties triggeren. Om het geen drama blog te maken zitten er ook vragen over positieve emoties bij ;) (Deze blog had ik al voordat mijn vader was overleden, maar ik had hem even onder de kast geschoven omdat het op het moment dat ik de blog klaar had dus slecht nieuws kreeg.)

Hier is de Emtionele Trigger TAG:

Bij welk liedje/film/boek houd je het niet droog?

Dochters van Marco Borsato en de film Marley and me.

Bij Dochters moet ik altijd even een traantje wegpinken op het moment dat hij begint te zingen over de trouwdag. Nou heb ik zelf (nog) geen dochter, maar ik ben er wel een. En ook een echt papaskindje. Dus dan moet ik altijd aan hem denken en aan hoe het voor hem moest zijn om mij te laten gaan... Na het overlijden van mijn vader heeft dit nummer nog meer betekenis voor me dan eerst...

De film Marley and me kon ik eigenlijk niet eens uitkijken. Ik weet dat de hond het niet gaat overleven. Ik heb vaak afscheid moeten nemen van onze honden. Als ik hier te lang bij stil sta dan voel ik de tranen alweer op komen. Ik zal ze altijd blijven missen en hoewel die film dus heel mooi de liefde tussen mens en hond weergeeft, kan ik het niet aan om dat afscheid te zien.

Bij welk liedje/film/boek schater je het uit?

Meer een serie eigenlijk: Friends.

Toen ik nog thuis woonde bleef ik echt thuis om de afleveringen te zien. Zo geweldig vond ik ze. Die humor is soms zo hekenbaar! Ook al heb ik de meeste afleveringen nu meerdere keren gezien, we hebben zelfs de dvd box maar angeschaft, elke keer weer begin ik gewoon hardop te lachen bij deze serie. Dit heb ik trouwens ook wel met bijna alle films met Adam Sandler. Gelukkig heeft mijn vriend dezelfde humor, want je schijnt hier echt van te moeten houden, maar oh wat geniet ik van die droogheid :)

Bij welk liedje/film/boek raak je geirriteerd?

Heb je even voor mij van Frans Bauer.

Ik weet eigenlijk niet goed waarom, maar ik heb dat al sinds de eerste keer dat ik het nummer hoorde. Misschien omdat ik nooit zo van het carnaval ben geweest en het te overdreven gezellig vond ofzo. De polonaise meed ik ook altijd. Maar dit nummer vond ik echt zo erg, dat als in een discotheek het eerste tromgeroffel van dat nummer klonk ik of naar een andere zaal ging of wegvluchte in de toiletten.

Van welk liedje/film/boek word je doodsbang?

Childsplay en geestenfilms en als klein meisje het liedje Stille Willy van Henk Wijngaard.

Geestenfilms vond en vind ik nog steeds eng. Als ik zo'n film gekeken heb durf ik die avond eigenlijk niet eens meer naar de wc. Hoewel ik niet echt ervaring met geesten heb, ben ik er wel doodsbang voor. En Childsplay, ja inmiddels kan ik om sommige scenes wel een beetje lachen, maar ik blijf het maar een enge pop vinden. Ik denk dat het feit dat ik vroeger ook nog eens een pop met rood haar kado gekregen had hier niet echt aan mee heeft geholpen.

Het liedje stoere Willy was op de radio toen we net verhuisd waren. Ik was samen met mijn broer dozen aan het uitpakken op zolder waar nog soort van isolatie doeken hingen. Hij ging even iets van beneden pakken toen dat nummer erop kwam en op het moment dat ze de naam stille Willymeeeaaaw zongen bewoog dat doek dus.

Bij welk liedje/film/boek voel je je nostalgisch?

Wonderfull days van Charley Lownoise en Menthal Theo

Tsja opgegroeid in de jaren 90. Ik was zelf niet echt een gabbermeisje, maar heb die periode wel heel bewust op school meegemaakt. Mensen die in hun trainingspak naar school gingen en leren hakken op een schoolfuif. In die tijd moest ik eigenlijk niet zoveel van happyhardcore weten. Ik was meer het type voor de backstreetboys enzo. Maar als ik nu dat nummer hoor denk ik toch met een lichte glimlach aan vroegah :)

Welk liedje/film/boek krijg je beurt je altijd op?

kerstmuziek.

Niet zo zeer een specifiek liedje, hoewel ik wel extra vrolijk word van liedjes uit de film Home alone. Maar of het nou bijna kerst is of midden in de zomer, ik word er vrolijk van! Tsja voor mij en mijn vriend is het zeker wel the most wonderfull time of the year! Nog leuker omdat mijn vriend eerste kerstdag jarig is natuurlijk, maar zowiezo houd ik van de sfeer en zelfs van sneeuw :)

Van welk liedje/film/boek raak je geinspireerd?

Moonwalker

Toen ik 7 jaar was heb ik deze film gezien. Eerst wilde ik hem niet zo graag zien, want in mijn mening kon Michael Jackson alleen maar schreeuwen. Maar nadat ik hem gezien had was ik veliefd! Wat een geweldige man vond ik. Hij kon zo  mooi zingen en dansen! Ik werd spontaan fan van hem en wilde zelf ook het liefste actrice worden. Dat is me dus niet gelukt, maar het was zeker mijn grootste inspiratiebron ooit.

Welk Van welk liedje/film/boek heeft je steun gegeven?

Uit verwachting van Leonie van Mierlo

Ik had het boek al een keer eerder gelezen, maar toen ik zelf een miskraam heb gehad haalde ik veel steun uit dit boek. Het is bij de schrijvster wel allemaal heel anders gegaan als bij mij, maar toch voelde ik op de een of andere manier een vorm van verbondenheid en herkenning. Dit boek heeft mij zeker geholpen om het enigzins een plekje te geven.

Wat roept bij jou deze emtoies op? Leuk als je deze TAG ook wilt doen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Leuke blog, die plaatjes zijn echt super grappig gemaakt, haha! Lijkt me leuk om een een keer een TAG te doen, zijn er ook nog verschillende of heb jij deze gewoon zelf gemaakt? Ik voel me super oud/dom omdat ik dit vraag, haha!!

Lindsy83
6 jaar geleden

haha, nee hoor, heeft niks met leeftijd of intelligentie te maken :) Ik zelf ben er ook pas mee in aanraking gekomen door mamaplaats. Deze heb ik zelf bedacht en ik zou het heel leuk vinden als andere mamas hem ook willen doen. Er staan verder ook meerdere tags hier op mamaplaats. Volgens mij kun je die wel vinden als je TAG intypt bij het zoevenster en anders via google op TAG zoeken. Succes! Ik kijk al uit naar jouw eerste TAG! :D

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Super leuk, vanavond of morge verschijnt hij!! Thanks voor de info X

Lindsy83
6 jaar geleden

Top! Ik houd het in de gaten ;)

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Leuke tag. Ik ga er eens voor zitten. En wonderfull dans was mijn eerste single, hihi.

Lindsy83
6 jaar geleden

Top! Ik ben benieuwd :) Haha, volgens mij heb ik die single nog steeds :D

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

*days haha

Colourless93
6 jaar geleden

Leuk om dit een keer te lezen. Ik herken sommige dingen wel! Mij is verteld dat ik geen filter heb, waardoor ik sneller emotioneel raak. En dan heb ik geen zwangerschapshormonen (dan zal hett nog erger worden neem ik aan haha).

Lindsy83
6 jaar geleden

Ja toen ik zwanger was had ik het ook heel erg. Als ik op mijn werk een tip kreeg hoe ik iets handiger kon doen begon ik al te huilen... Gelukkig heb ik ze toen uit kunnen leggen dat het door de hormonen kwam :)

Meermeer
6 jaar geleden

Hahahahaha heerlijk

Lindsy83
6 jaar geleden

Thnx! :D

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl