Terug
Blog header image

Eerste kerst in huize Poekkie.....

De eerste kerst als een gezin... het liep totaal niet zoals verwacht... en als kers op de taart ook nog naar de huisartsenpost! Ik baal!!

De weg naar een eerste kerst als gezinnetje..

Al het hele jaar ben ik aan het sprokkelen voor het eten en voor de cadeautjes onder de boom. Dit jaar zouden we alle dagen gaan gourmetten lekker makkelijk! (Nouja makkelijk ik snijd veel vlees al klein als er goede acties zijn en die rol ik in hersluitbare diepvries zakjes helemaal plat zodat er zo veel mogelijk in mijn vriezer kan ;-)..) In de week van kerst nog de allerlaatste dingen halen huisje poetsen de kerstboom opnieuw optuogen aangezien de poezzies er zijn ingesprongen! ( al 2 jaar niet en nu weer wel potverdriedubbeltjes) en dan de cadeautjes inpakken en zorgen dat alles op de juiste plek beland..... de sint en piet waren met 5 december al een beetje vergeetachtig en tja de kerstman is ook weer een jaartje ouder dus ik nam deze keer geen risico en hielp die lieve oude man een handje ;-).

Kerstavond.

Mij nschoonmoeder kwam s'middags even op de koffie want ze helpt haar vriend die in de catering werkt en horeca is mega boel druk met de feestdagen, en zo kon ze toch nog een beetje de eerste kerst van mijn zoontje meemaken. Mijn schoonvader en schoonbroer kwamen gourmetten! Ik had de mannen verrast met ook een visgourmet te maken... ze krijgen nooit vis bij mij want ik ben allergisch voor bijna alle vis...maar achja het is kerst dus vooruit maar! Ze kregen eerst een voorgerecht carpaccio vitello tonato & een salade amuze van garnaal & een zalm wrap ( ik had de gewone carpaccio & een salade amuze beenham & wrap met serano ham ) dan lekker gourmetten met groenten etc. En als toetje een kersen witte chocolade mousse taart... nou die hebben mijn schoonvader en schoonbroer niet meer geproefd want ze zaten bommetje vol! Hihi... toch was het niet zoals ik de eerste kerst had verwacht... mijn schoonvader is een beetje appart hij kwam in een joggingbroek met een fel blauw afgeracht t-shirt, zat bijna de hele avond als Al Bundy op de stoel ( ja dan bedoel ik met zn handen in zn broek...) op een gegeven moment praatte hij over zn uitvaart! Hij heeft al een bidprentje uitgezocht en zo!!... lekker gezellig he! NOT! hij heeft ook helemaal geen cadeautje aan mijn zoontje zijn kleinkind gegeven wat ik best wel schandalig vind! ( wij hadden wel wat voor hem natuurlijk) dan brand de middelste lichtsnoer door dus midden in de kerstboom hebben we nu geen licht! dusja ik was blij dat deze dag over was! 

1ste kerstdag.

Was bij mijn ouders thuis. Hadden we gewoon door de wekker geslapen! Gelukkig waren we nog optijd! Dit was de eerste keer in jaren dat al mijn broers en zus + aanhang en kids weer bij elkaar waren. Door ruzies in het verleden was dat al 4 jaar niet meer, maar het is wel uitgepraat en dan nog voelde het wel een beetje onwennig/ongemakkelijk maar het was wel gezellig! Helemaal mooi om te zien was dat mijn neefje en nichtje als 2 stuiterballen de hele kiet door bounceden hahahah geweldig!! Ons prulleke was ook lekker verwend en wij hadden de andere kids ook verwend, en iedereen hadden we een kleinigheidje gegeven en voor mijn ouders hadden we een emte pakket gespaard namens iedereen. S'avonds kon ik eerst nog alles opruimen en afwassen van de vorige dag en toen gingen mijn vriend en ik nog eens gourmetten ons kleine prulleke voelde zich al een paar dagen niet lekker en dat werd steeds erger... heel de nacht niet geslapen...

2de kerstdag.

Ons prulleke voelde zich mega beroerd en voor de zekerheid de huisartsenpost gebeld alles uitgelegd, en we moesten het in de gaten houden of de symptomen erger werden. ( benauwd, verkouden, huilerig, hoesten en de temperatuur bijhouden en of zn mondje) Mijn vriend was de hele tijd al chagrijnig en piepte dat hij zich niet lekker voelde... ik was ondertussen aan het opruimen en alles klaar maken voor het ontbijt en de laaste kerst gourmet. Doordat mijn vriend weer aan t zeuren was knalde ik met mijn hoofd tegen een keukenkastdeurtje recht tegen mijn slaap! Grrr^$^@,@&@^@*=(#¥!!!! Ik werd op een gegeven moment ook chagrijnig door mijn vriend hij was zo aan t zeuren over alles! Hij heeft al die dagen niks hoeven doen alleen maar eten en bankhangen terwijl ik de benen onder mijn lijf vandaan liep! 

Toen kwam mijn schoonbroer ook nog meer dan 1 uur te laat voor t eten dus maar weer alles afgedekt en in de koelkast gezet... eindelijk eten toen moest mijn zoontje de fles krijgen die spuugde hij helemaal uit... ( arm prulleke) hij huilde nu heel veel ik wilde hem temperaturen 38.1 owjee en zn lipjes waren dik geworden.. en hij kreeg rode vlekjes rond zn mond en binnen 10 min 4 poepluiers... dus weer de huisartsenpost gebeld mochten gelijk langskomen! Was er binnen 5 minute! Volgens mijn vriend heb ik nog nooit zo hard gelopen! Gelukkig is er niks ernstigs aan de hand maar heeft mijn zoontje het virus wat ik ook een paar weken geleden had ( en het is nog niet helemaal over) dus het advies was koel kleden en houd de zetpillen bij de hand en kijk of hij duf word. Nou de tranen liepej de hele tijd over mijn wangen deels van de angst en bezorgdheid en deels van boosheid want ik had totale andere gedachten over hoe onze eerste kerst als gezinnetje zou zijn!

Ik ben blij dat deze kerst voorbij is en volgend jaar willen we weg gaan dus bijv. Naar bosrijk in de efteling of een centerparks ofzo maar helemaal niet bij ons of naar de families even zo min mogelijk stress volgend jaar hoor. Hihi

Hopenlijk hebben jullie wel een leuke kerst gehad xxx

Annemiek2
6 jaar geleden

De kerst hier is wel goed gegaan maar hemeltjelief wat een vervelende dagen op deze punten zeg. Ik denk dat ik al een paar keer mijn man verteld had wat hij mocht gaan doen, het gourmetstel pakken en klaar zetten, een bakkie thee voor mij klaar zetten, zoonlief een schone luier geven tussen door, zorgen voor de champignons op tafel etc. Dat bankhangen was niet gebeurd hier en is ook niet gebeurd. Zoonlief hier is 2 1/2 en papa heeft hem gisteren mooi bezig gehouden ondanks dat hij erg moe was. Het lijkt altijd zo erg als die kleintjes zo ziek zijn en dan ook nog op een dag als deze, 38,1 is niet zo hoog en koorts is goed om het virus op te ruimen maar die 4 poepluiers in 10 minuten is idd wel heel erg veel. Heel veel sterkte, ook met je hoofd en hopelijk is alles morgen iets beter en jullie zal wel met een weekje opknappen. Als hij nog steeds diarree luiers houd kijk dan of je iets kan met een probiotica speciaal voor baby's. Wij hebben het gehad dat de diarree aan bleef houden en het ging over in peuterdiaree. We zijn heel lang bezig geweest om daar vanaf te komen.

Lindsy83
6 jaar geleden

Voor ons was het ook een Meheheherry xmas... Maar ach we hebben het overleefd en tussen de traantjes door hebbben we ook best genoten. Is je mannetje alweer wat opgeknapt?

MisssMamaPoekkie
6 jaar geleden

Nee mijn prulleke is nog steeds ziek :'( maarja zo bouwt hij weerstand op zullen we maar denken ;-) annemiek thanks voor de tip xxx

rebo1982
6 jaar geleden

hè bah wat rot zeg! Blij dat je tussen allen stomme momenten ook nog leuke dingen hebt meegemaakt! Wat een feest moet de kerstdagen bij jou zijn met al dat lekkere eten dat je beschrijft!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.