Blog header image

Eerlijk zullen we alles delen!

​Ons zoontje heeft ontdekt dat hij dingen aan ons kan geven. Zo mooi en lief!

Dingen pakken en neerleggen gaat al een tijdje heel goed. Ook het dingen laten vallen heeft ons mannetje ontdekt en dat is ook heel leuk om te doen. Maar nu hebben we ook weer een moment meegemaakt waarvan mijn hart zich met zoveel liefde voor onze kleine man zich vulde. Hij deelde zijn kanbbeltje met mij! Ons mannetje krijgt elke dag een of een paar maisknabbeltjes. Deze kan hij helemaal zelfstandig eten en dat vind ik heerlijk om te zien! Nu had hij een knabbeltje van papa gekregen terwijl ik hem op mijn arm had. Hij pakt het aan, kijkt ernaar, kijkt naar mij en toen gebuerde het! Hij brengt terwijl hij mij aankijkt zo zijn knabbeltje richting mijn mond! Ik doe of ik er heerlijk van smul en meneer heeft de grootste lol! Hij probeerde het nog een paar keer in mijn mond te stoppen voordat hij er zelf aan begon. Ik vond dit echt zo lief, mooi en knap van ons mannetje! Niet alleen word zijn coordinatie steeds beter, maar hij heeft dus ook echt het besef dat ik er ben!

  

Hij weet nu dus echt dat wij dingen voor hem kunnen doen. En hoewel hij het meeste wel zelf wil doen, merk ik nu dus ook dat hij soms iets aan ons geeft om vast te houden of voor te doen. Zo heeft hij ook een fluit saxefoontje. Als je door het tuitje blaast hoor je eeen piepje. Ik deed hem dit voor en meteen bracht hij het naar zijn eigen mondje. Maar in plaats van fluiten ging hij erop bijten. Dat geeft natuurlijk geen geluid. Dus na 2-3 keer proberen bracht hij het naar mijn mond zodat ik het nog even voor kon doen. Met de vormen van zijn vormen stoof spelen word zo ook steeds leuker. Hij heeft wel al een paar keer ( volgens mij wel per ongeluk ) de juiste vorm in het juiste gaatje gedaan. Maar veel leuker is om te kijken wat je nog meer met die vormpjes kan doen. Ik had op een gegeven moment zo'n vormpje tussen mijn vingers vast en hij begon er tegen aan te slaan waardoor het rond ging draaien. Dat vond ie leuk! Na een tijdje pakte hij het vormpje beet, bekeek het nog even goed en plaatste het toen weer tussen mijn vingers om er weer tegen aan te kunnen slaan! Deze momenten geniet ik volop! En ik zeg ook elke keer weer, dit moeten we dus filmen. Maar op het moment dat hij dan weer zo'n actie doet zijn we zo aan het genieten dat we de hele camera weer vergeten.De fotos bij deze blog zijn dus ook al iets ouder, maar het gaat om het idee. Ach de herinneringen zullen we in ieder geval altijd blijven houden, met of zonder filmpje. En wat ben ik trots op ons mannetje hoe veel hij nu al kan en weet!

Wanneer zijn jullie voor het laatst trots geweest op je kleintje?

7 jaar geleden

Dat is ook heel leuk! Hier moet het praten nog komen, maar wat is het elke keer genieten als ze weer iets geleerd hebben!

7 jaar geleden

wat leuk en lief! Danny gaat steeds meer woordjes echt goed zeggen :D

7 jaar geleden

Dank je wel! Lief!

7 jaar geleden

Dank je voor je reactie! Wat leuk dat mijnblog die mooie herinneringen op roept. En uit jouw blogs te lezen mag je ook zeker trots zijn op je ondernemende meisje!