Blog header image

Eerlijk zijn of er om heen draaien

Een eerlijke ongezouten mening of toch maar denken ik draai er om heen? Dat is waar veel conflicten om draaien tegenwoordig !!
Annemiek2
6 jaar geleden

Dat van de vluchtelingen is lastig. Ik heb mensen tijdens de kerstnachtviering in de kerk gezien, ook een kindje jonger dan mijn zoon en kinderen die al wat ouder waren. Ik vraag me dan af hoe zij hier gekomen zijn. Maar dat ter zijde. Ik denk dat mensen wel eerlijk mogen zijn maar dat je het niet persoonlijk moet maken. Ze had niet hoeven zeggen dat je je huis open moet stellen dat zou ik ook niet doen. Eerlijk zijn ja maar wel op een aardige manier waarbij je je gesprekspartner niet veroordeeld en als je zeker bent kom dan met feiten. Ik heb liever dat mensen eerlijk zijn als er dingen niet lekker zitten. Als het belangrijk is vertel ik ze wel hoe ik in elkaar steek en vraag om op een aardige manier daar rekening mee te houden. Ik doe mijn best om dat ook te doen. Lukt het niet dan kun je beter iemand in zijn of haar waarde laten en "uit elkaar gaan".

Anoniem
6 jaar geleden

Mooi blog Petra! Eerlijk zijn, zoveel mogelijk. Maar het blijft lastig hoor... Ik begrijp precies wat je bedoeld.

anoniem2017
6 jaar geleden

Jouw vluchtelinguitspraak is die als die van de meeste mensen hier uit de buurt. Ik vind dat je ze moet helpen. Hoeft niet perse hier te zijn, maar als ze hier in de op ang komen, nederlandse les en nederlandse normen en waarden bijbrengen. Al is dit een lastige aangezien ik het idee heb dat de normen en waarden steeds meer afnemen bij onze generatie dus die worden ook niet echt doorgegeven. ( weer een andere discussie) tja ik mijn Mening, zij haar mening. Prima toch. Hoef ze ook niet in huis hoor. Niet aanpassen is gewoon terug, maar wat als je zelf op de vlucht moet. Tja dan wil ik ook gewoon geholpen worden, al zal ik mij dan moeten aanpassen. Is ook maar net hoe je het bekijkt. Dus ja je mag ongezouten je mening geven, maar soms moet je weten wanneer je je mond moet houden. Wijze les van de oudere generatie spreken is zilver zwijgen is goud. Als het niks toevoegd kun je het soms beter ook niet zeggen. Je mening geven kan op meer manieren, het hoeft niet neerbuigend of kwetsent te zijn, maar ook ik heb met dit stukje mijn woorden gezocht. In een gesprek zal ik er misschien ook krengerig uitspringen. ( heb meermaals een sarcastische opmerking en dan heb ik hemzelf nog niet door).

Lindsy83
6 jaar geleden

Eerlijk zijn en je mening geven is niks mis mee. Maar als ik bijvoorbeeld aankom met een blog over dat ik mijn kindje bijvoorbeeld stevig bij de arm heb gepakt omdat ik even niet wist hoe ik met hem om moest gaan en iemand reageert vervolgens dat het onbegrijpelijk en kindermishandeling is, dan zie ik het zeker als aanval en niet gewoon als mening. Voor de duidelijkheid, dit was een voorbeeld van iets wat mij nog niet is overkomen, maar wel zou kunnen om de situatie even te schetsen ;) In zo'n geval zou ik dus liever hebben dat iemand gewoon tips geeft voor een eventuele volgende keer, dan dat er gewoon gezegd word dat je je kind mishandelt...

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Mamamup, dank je wel voor je reactie. Fijn dat ik mijn mening gewoon kan geven. De ander moet er alleen wel voor open staan om het er over te hebben. Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Annemiek2, Dank je wel voor je reactie. Iemand in zijn waarde laten doe ik zo en zo. Ik zal niemand de grond in trappen zogezegd. Maar dat is iets wat ik echt gemeen vind. Dus zoals je al zegt, je mening geven zonder persoonlijk te zijn. Ik kan niet altijd aardig zijn, vaak schijnt er een toon in mijn stem te zitten (zo laat ik mij vertellen ahha) helaas merk ik die niet altijd. Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Tessk, dacht al dat jij mij zou begrijpen :-) Groetjes

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Wendy-1983, Dank je wel voor je reactie. Inderdaad mbt vluchtelingen is een hele discussie mogelijk, die inhoud gaan we maar niet bespreken toch hahah Soms kan ik gewoon niet zwijgen. Helemaal niet als ik merk dat ik mij al vaker heb moeten inhouden. Soms heb je bij mensen gewoon het gevoel dat je alles kan zeggen en bij andere dat je je altijd maar moet inhouden. Dat inhouden dat is gewoon niet mijn ding. Maar ook ik kan dat heus wel aangezien een vriendschap mij dan dierbaarder is. Een toon in een stem kan ook heel veel doen inderdaad. Helaas merk ik dat niet altijd :-) Groetje Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Lindsy83, Dank je wel voor je reactie. Je hebt een super voorbeeld uitgekozen (waarom kwam ik daar nou niet op whahahah) Ik zou zo iemand dus inderdaad duidelijk maken dat je zo niet te werk gaat. Ik zou zeggen bijvoorbeeld dat iemand anders die dat ziet, verkeerd er over kan denken en daardoor bijvoorbeeld aan kindermishandeling zou denken. Dat zij daar dan wel mee moet oppassen. Ik kan dan gewoon niet mijn mond dicht houden. Jammer dan als de moeder in kwestie zich dan aangevallen voelt, maar tja dat kind is veel meer aangevallen. Snap je wat ik bedoel. Groetjes Peetje80

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik ken het probleem van een bepaalde toon in je stem hebben. Zeker als een discussie je aan het hart gaat op welke manier dan ook (zeker als het over mijn zoon gaat!!!) Mij wordt dat ook wel eens verweten terwijl ik er zelf geen erg in heb. Zo lastig is dat zeker als men dat je dan gaat verwijten terwijl ze je kennen.

nijn81
6 jaar geleden

Eerlijk zijn; ja! Keiharde woorden gebruiken; nee.... Woorden die jij noemde: 'belachelijk' en 'even normaal doen', zijn in mijn ogen keihard. Want belachelijk is een mening, geen feit. En even normaal doen, tja, dat is ook een vaag begrip. Iedereen verstaat wat anders onder 'normaal doen'. Nee, ik vind het niet goed als iedereen zijn mening voor zich gaat houden, omdat ie bang is om iemand te kwetsen. Dara worden we softe watjes van ;-). Maar er mag wel iets kritischer gekeken worden naar eigen woordgebruik. Want er zijn gewoon mensen die gevoeliger zijn dan jij. En weet je wat ik ook vreselijk vind? Als iemand zijn/haar mening verkondigt alsof het een feit is.... Brrrrr. Sta open voor elkaars gedachtes. Dat maakt een discussie ook leuker en respectvoller. Ongelooflijk dat een onderwerp als het vluchtelingenbeleid in jouw geval een vriendschap de kop heeft gekost...! Jammer dat die vriendin het zo persoonlijk opvatte.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik snap ook wel wat jijj bedoelt. En ik zou jouw reactie ook beter kunnen handelen dan alleen maar ' ik vind het kindermishandeling' ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Tja,..mijn ongezouten mening!!! Doe gewoon zoals jij het wil doen. Ik heb t liefste da mensen recht in mijn gezicht zeggen wat ze vinden, dan kan ik me daar weer bij verdedigen en uitleg geven. Ook bij mijn kids draai ik nergens om heen. Eerlijkheid duurt t langst. Echter denk ik wel na over hoe ik de dingen aan iemand overbreng. Ik kan namelijk echt over mensen heen walsen met mijn meningen, maar daar kan ik mensen ook mee kwetsen. Dat wil ik niet. Dus op een nette en rustige wijze geef ik toch mijn eigen mening. Want ik ben ik en loop dus niet achter mensen aan.

Chisty89
6 jaar geleden

Persoonlijk vind ik ook dat er nog wel een verschil zit tussen eerlijk zijn en je ongezouten mening geven over een persoon/situatie waar je verder weinig van weet. Als ik soms de reacties ( met name op facebook) lees over de blogs die hier geplaatst worden of op andere forums dan gaan mijn haren echt wel eens overeind staan. Mensen die gewoon echt gemeen zijn onder het mom van 'eerlijk hun mening geven'. Je kunt in mijn ogen ook prima eerlijk zijn zonder iemand de grond in te trappen. Verder vind ik het wel belangrijk om open staan voor de mening van een ander. Je hoeft het echt niet met elkaar eens te zijn maar ik vind wel dat iedereen recht heeft op zijn of haar mening.

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Nijn81, dank je wel voor je reactie. Jammer dat je de woorden belachelijk en even normaal doen als keihard bestempeld. Maar dat mag en is voor mij geen probleem ;-) Het is inderdaad moeilijk om je eigen mening te brengen zonder veroordelend over te komen. Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Maantje93, dank je wel voor je reactie. Goed dat je het niet veranderd. Ik verander ook niet namelijk ;-) Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Linda79, dank je wel voor je reactie. Inderdaad eerlijkheid duurt het langst. Dat leer ik ook mijn kinderen. De manier van overbrengen is soms wel lastig. Ben best een dominant persoon hihi en wals dan ook met mijn mening over mensen heen. maar dat is een leerproces voor mij. Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Chisty89, dank je wel voor je reactie. Mensen de grond in trappen is niet netjes inderdaad. Ik merk dat vooral mijn toon nog wel eens "dreigend" kan overkomen terwijl ik dat dus niet zo bedoel. Dat is iets waar ik tegenwoordig wel aan werk. Je hebt helemaal gelijk dat je elkaar moet respecteren en ook iedereen zijn of haar eigen mening mag hebben. Groetjes Peetje80

Blog header image

Een groot cadeau...

Wat zijn ze blij!!

Met de feestdagen voor de deur waren we al een tijd aan het nadenken wat we de meiden wilde geven…Tuurlijk kan een pyjama of een paardrijbroek nooit kwaad, maar ze hebben er al zoveel.

Beide meisjes geloven niet meer in de man met de baard, dus dat zouden we dit jaar toch al klein vieren.

Wat we voor de kerst wilde geven wisten we ook niet zo goed…maar we zaten al een hele tijd met een gedachten wat ons fantastisch leek.

Jaa…Gaan we dit echt doen??

We willen graag een puppy erbij…en hoe fantastisch is het om deze cadeau te doen aan de kids voor de feestdagen.

We hebben al een hond, maar het leek ons magisch om de meiden op deze leeftijd dat hele proces te laten meemaken van een puppy uitzoeken, deze opvoeden, en een maatje erbij krijgen!

Met een smoes 2 uur de auto in.

Ik had een leuk nest gevonden, en de pups uit dat nest mochten dat weekend hun nest verlaten.

Omdat het 2 uur rijden was, moesten we het in het weekend doen, want we wilden graag dat de meiden meegingen.

Na de hele ochtend op de manege te zijn geweest, moesten we snel naar huis.

Daar vertelden we de meiden dat we naar Eindhoven moesten om iets voor de auto te halen.

Met veel morren en mopperen stapte ze beide de auto in. Druk dat het was op de weg, maar ze gedroegen zich prima.

15 min voor aankomst.

Omdat we niet wisten hoe de meiden zouden reageren, en we het voor de meiden niet leuk zouden vinden als ze door teveel spanning en emotie hun eerste ontmoeting met hun pup zou verpesten hebben we 15 min voor aankomst verteld wat we gingen doen.

Ze zaten te stuiteren op de achterbank. Ze vonden het zo leuk, en ze hadden niet gedacht dat ze echt een pup erbij zouden krijgen.

De discussie brak gelijk los…want hoe ging hij heten??

De reutjes

Eenmaal daar vonden we het allemaal geweldig. De 3 reutjes werden bij ons neergezet (we wilden een reu) en nadat ze ontdooit waren gingen ze lekker los met spelen.

Uiteindelijk wisten we alle 4 welke we graag wilden hebben…Er was er 1 met de meeste krullen en het grappigste koppie en een super lief karakter.

Na dat we alles geregeld hadden met het paspoort, de betaling etc. gingen we naar huis met onze nieuwe kleine vriend…

Frits is zijn naam, en we hebben zoveel plezier van hem.

De meiden vragen geen seconde om een cadeau voor de feestdagen, ze genieten elke dag van hun cadeau…!

Voor mij was dit iets fantastisch om aan onze meiden te geven…en we hopen nog vele jaren plezier te hebben van onze Fritsevriend.

Liefs, Rona

aliciagnes
5 minuten geleden

Leuk blog!