Terug
Blog header image

Een weekje zonder kids?

Stel je voor: je kind is veilig en euphorisch blij bij grootouders / andere familie / vrienden. Wat doe jij?

Echt waar. Je kindje is / kindjes zijn onder goede pannen. Ze voelen zich niet verlaten of gedumpt. Sterker nog, ze hebben het erg naar hun zin tijdens hun geweldige logeerpartij. Laat opblijven, meer TV, meer limonade, en het allerbelangrijkste, tonnen vol aandacht. Ze missen jou, maar het gaat goed.

En nu jij. Mama. Schuif al dat schuldgevoel en intens gemis even in de vuilcontainer. Natuurlijk, je mama-hart druipt van het figuurlijke bloed, huh-huh, want je mist ze zo. Ja, ja, we hebben je wel gehoord, Moeder Gans: jij bent het liefs mét je kroost.

Maar hier is dan toch die week aangebroken. Één week, en die is helemaal van jou alleen. Hoe ziet die week er uit?

Waar ben je?

Op de Paasei-eilanden. Zoiets bestaat toch? Zo'n klein, warm eiland, ver weg in een tropische oceaan met een strakblauwe lucht erboven. Met slanke, deinzende palmbomen in speelse baaien, zand zo wit als verpulverde tanden, en dan zo'n hangmat naast die rustgevevende, kabbelende golfjes. Inclusief luie schildpad met limonade glas op z'n rug. Ik op zachte kussens in de hangmat, half lezend in mijn spannende thriller, half tukkend. Soms pak ik mijn manuscript er even bij. Die ene die bijna uitgegeven wordt. Kijk ik 'm nog eventjes na op tiepfoutjes. Gewoon, omdat ik dat kan.

Met wie ben je?

Ik ben single op reis gegaan, maar kom mogelijkerwijs verloofd weer terug. Eerst moet Baby hem nog goedkeuren, begrijp je? Maar wát een vent. Wát een toeval! Zat naast mij in het vliegtuig. De fonken! De spanning! De passie! De sensatie! En wat voel ik mij ontspannen bij hem. Humor, elegant, klasse, welbespraakt, sensueel, spiritueel (een tikkeltje), guitig, intelligent, positief, compassievol, lief, sociaal... En nog veel meer. Ik wissel de lol met hem af met het uitrusten. Naaktzwemmen want niemand ziet mij hier. Lezen. Diertjes bekijken in de groene rand van de vegetatie. Die vlinders! Wat een prachtige vogels!

Waar geniet je van?

Ik hoor mezelf weer denken. Even hoef ik niet 24/7 mijn ogen, neus en oren open te houden en constant voor iemand te zorgen. Met hoeveel liefde ik dat ook doe, het is vermoeiend. Zeker met gebroken nachten. Dus ik geniet van het adembenemende resort waar ik verblijf. Eten, zwemmen, manicure, massage, volwassen gesprekken, dansen, sterren-staren, snorkelen, slenteren, lezen, nadenken, dromen, slapen, rustig ontbijten, art gallery, jazz bandje, cocktailtje, zwierig jurkje zonder vlekken, hakjes zonder bijpassende luiertas. De zwoele nachten zwanger met krekelgezang.

Heb je zin om weer naar huis te gaan?

Ontzettend. Ik heb mijn Baby zo gemi-

Ja, ja, dat wisten we al. Ben je uitgerust?

Absoluut. Deze week was nodig. Voor mij. De persoon die even knel zat in 'mama'. Maar ik ben er weer!

Lindsy83
6 jaar geleden

oef een week zonder mijn zoontje... Ik denk echt niet dat ik daar van kan genieten :) Een paar uurtjes trek ik nog wel. Dan ga ik lekker shoppen en gezllig wat drinken met een vriendin. Misschien als hij wat ouder is dat het wat makkelijker gaat, maar voor nu kijk ik al op tegen het moment dat hij op werkweek met school zal gaan... ( over 10 jaar ofzo?)

MummySuze
6 jaar geleden

Ach arme jij hi hi hi ik zal je eerlijk zeggen dat ik het ook lastig zou vinden, bijna mens-onmogelijk...maar... Toch. Als ik zo teruglees wat ik schreef, lijkt mij dat ook wel heeeeeeerlijk! Zalig!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Een week zonder kinderen op vakantie? Gaat hier niet gebeuren! Ook hoef ik niet naar zo'n Bounty-eiland.... Maar ik snap de strekking. Fantaseren mag altijd ;-)

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Aan tafel zit, goede vriend met peuter te kleuren hij knipoogt naar zijn vrouw die over haar 30 weken babybuik aait. Een nipje van mijn wijn en daarna sneak ik even de sauna in met mijn 1000 pagina tellende boek en ontspan. Opgeladen maken we een wandeling langs het veluwemeer waar twee zwanen dansen op het water. 's avonds kijk ik mijn man diep in zijn ogen terwijl we liggen op de aan elkaar geschoven boxspring bedden. Ik geniet van deze vakantie en mis dat bounty eiland geen seconde.

Anoniem
6 jaar geleden

Mooi geschreven, Suus! Ik denk dat jij er best van zou kunnen genieten. Ik in elk geval zeker! September mag ik weer, zónder kinderen én naar een Bounty eiland

Ilona0903
6 jaar geleden

Ik denk dat ik het ook niet zou kunnen! Leuke blog! :-)

nijn81
6 jaar geleden

Ik heb het wél al eens gedaan. Twee keer zelfs. Een hele week zonder kids weg. Niet naar een bounty eiland. Want daar zouden ze best mee naar toe gekund hebben. Maar op motorvakantie. Tja, daarbij kunnen ze écht niet mee... Al zou ik het graag hebben gewild. En ik vond het heerlijk! Even qualitytime samen. Even niet nadenken over hoe laat dit en hoe laat dat. Even geen ritme. Gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt. Om drie uur pas lunchen en om half negen pas dineren? Prima! En daarna weer helemaal opgeladen en vol energie weer terug komen en je kinderen platknuffelen en aanhoren hoe geweldig gaaf ze het hebben gehad met opa en oma en opa en oma met hun!

MummySuze
6 jaar geleden

Nou ik zou niet weten waar Baby een week zou moeten blijven en hoe graag ik hem ook bij mij heb... Een weekje strand en rust lijkt mij zeker wel wat!

MummySuze
6 jaar geleden

Echt waar? Mazzelaar, wat supergaaf voor je! Zie, iemand die mij begrijpt :) Heeeeeel veel plezier!

MummySuze
6 jaar geleden

Geweldig en wat stoer van je. Ja na zo'n weekje bijtanken lijkt me dat je al het gehuil en geprotesteer weer helemaal aankan, en extra geniet van alle mooie momenten. Keep up the you-time. Fijn dat je zo'n geweldige oppas hebt!

MummySuze
6 jaar geleden

Zo: het zal je maar gezegd worden door je schoonouders. Heftig. Nee dan zou ik mijn kids er ook niet heenbrengen, ben ik nog zo moe (er is nog zoiets als trots). Is hier een blog over? Succes, mantelzorgster. Je hebt het niet makkelijk, hoor ik al.

MummySuze
6 jaar geleden

Blij dat jullie niet weg hoeven. Sauna in huis? Heerlijk lijkt me dat. Wat fijn dat het zo knus is en heeel erg gefeliciteerd met je zwangerschap. Succes, laatste loodjes.

MummySuze
6 jaar geleden

Ieder z'n ding. Ik zou het willen, maar of ik het ook zou kunnen, een week zonder Baby, is een tweede. Dank voor het compliment!

Anoniem
6 jaar geleden

Sorry, maar moet even reageren.... Misschien kan je de reactie nog een keer lezen MummySuze.... Niet Kirsten is zwanger, maar een vriendin. Ze zijn op vakantie aan het Veluwemeer.... (Ondertussen mompel ik iets over 'begrijpend lezen')

nijn81
6 jaar geleden

Nou, die oppas is toch wel een probleem, waar ik meerdere blogs over geschreven heb.... Zo gemakkelijk is het dus nou ook weer niet. Daarom gaat mijn man dit jaar *huil huil* alleen en blijf ik bij de kids thuis.... Maar de keren dat we het gedaan hebben, hebben zowel kids en wij er enórm van genoten! Straks, als ze ouder worden, dan wordt het vast wel weer gemakkelijker....

MummySuze
6 jaar geleden

Oooooowwwww wat heeelijk voor jouw man, maar wat ZWAAR voor jou! Zit hij met zwembroek en limonade aan kabbelende waterkant terwijl jij poep weg wast. Arme jij. Maar goed, er zijn zat mensen die geen kinderen hebben, ze wel willen, en dus liever in jouw schoenen staan dan wéér op vakantie te moeten... Succes!!!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.