Terug
Blog header image

Een nieuwe manier van genieten.

Grappig hoe je perceptie van een uitje verandert als je een baby hebt.

Toen ik nog in Londen woonde, was een typisch uitje (iets leuks doen, niet de groente) een avondje naar het theater gevolgd door kleurige cocktails in het luxe Savoy hotel. Lunch in het Ritz hotel á 300 euro (ik heb geklaagd, want zo lekker was het niet). Het was picknicken in Holland Park met een stel vrienden die net zo makkelijk bij elkaar werden gegooid als de ingrediënten in een salade. Een uitje was koffie naast de London Eye, op de Southbank. Of noodles eten met een grappige Tenerifiaan. Salsa dansen in een hete club in Soho. Een dagje met het vliegtuig naar Parijs om een mooi jurkje te scoren op de Champ-Elysees. Een bioscoopje of naar het casino op Leicester square. Even marktkraampjes struinen na een cappuccino in Notting Hill.

En dan heb je opeens een baby. Geen netjes gekamt haar meer. Een lelijke, rode kras op je wang nadat Baby vanmorgen über-blij op je gezicht ramde ("Mama wakker worden, wakkerrrrrrrrrrrrr!"). Snel een lik mascara tussen het Baby-snot vegen door. De was staat aan. Baby is bij lichte uitzondering naar de oppas zodat mama rustig een Hymalaya gebergte aan luierdoekjes en fruit in kan slaan. Diepe zucht. 

Oh! Hoera! Je hebt een uurtje over! Het is niet wáár! Allemachtig!

Een uitje. Ik heb tijd voor een klein uitje. 

Glanzend van luxe ren ik al zweet-oksel-producerend naar de Ici Paris. Grabbel een mooie nagellak uit het schap. Laat het inpakken met roze, Dolce-geurend papier. En ik rijd naar de  McDonald's. 

Voor een heerlijke "treat". Een McFilet-O-Fish, Dior, en een Donald Duck.

Het is vandaag, hier en nu, dat ik besef dat mijn leven zo verschrikkelijk veel is veranderd.

Feit: ik zou Baby nooit meer kwijt willen. Dag luxe Londen. Hallo sporadische polder-uitjes. 

Zucht...

MummySuze
6 jaar geleden

Ja je hebt gelijk maar je went er toch ook een beetje aan dus als je er dan eventjes uitstapt dat wordt het contrast nog eens extra scherp uitgelicht!! Mag niet klagen, ik klaag niet, heb een hele blije baby, maar soms knaagt die herinnering naar dat "vorige" leven wel eens. Helemaal omdat ik mij toen niet volledig realiseerde hoe goed ik het had (ik dacht dat je het alleen gemaakt had als je een kind had). Hah!!!! Joke is on me hahahaha

Anoniem
6 jaar geleden

Het leven dat je hiervoor had zou ik niet eens willen... Maar goed, ik begrijp dat de hang naar (onzinnige) luxe nogal aanwezig was/is. Prima hoor! Ik zie in een reactie dat je je niet realiseerde hoe goed je het had. Daaruit begrijp ik dat je het nu niet goed hebt? Anyway, ik hoop dat je met baby elke dag gelukkig bent, inclusief een Donald Duck Pocket.

Lindsy83
6 jaar geleden

I love macdonalds! Als het straks weer mooier word ga ik mijn zoontje ook een keer trakteren op een uitje naar de Mac :D

MummySuze
6 jaar geleden

Jawel hoor, ik heb het heel goed. Zoals ik al zei, het is anders. Enne, je kunt nu nou eenmaal niet zo makkelijk meer iets voor jezelf doen. Komt wel weer.

MummySuze
6 jaar geleden

Ha ja als ze straks ijsjes mogen dan wordt dat inderdaad reuze prettig!!!!! We kunnen een keer samen gaan?

Anoniem
6 jaar geleden

Ik lees dan toch je blog volledig verkeerd denk ik. Ik lees tussen de regels door dat je eigenlijk terug wilt naar het andere leven wat je had voor de baby. En vraag mij serieus af waarom bepaalde dingen extra benoemd moeten worden zoals een lunch van 300 euro. Maar goed het zal wel aan mij liggen denk ik zo. Ik genoot getrouwens van de snottebellen waardoor ik geen eens zin had om mascara opte doen. Persoonlijk vraag ik mij af of je dit echt meegemaakt heb?

Lindsy83
6 jaar geleden

Als je ook naar de mamaplaats meeting komt dan plakken we gewoon een Mac uitje eraan vast ;) Mijn zoontje zal ook zeker dol zijn op de franse frietjes by the way, net als mama :D

MummySuze
6 jaar geleden

Ja ik heb dit echt meegemaakt. En ja, soms mis ik het wel, maar zou ik er alleen naar terug willen MET Baby.

MummySuze
6 jaar geleden

Van 300 euro lunch naar 3 euro burger: ik schrijf het om aan te geven hoe snel iemands leven en lifestyle kan veranderen. En ik veeg nu liever de toet van mijn Baby af.

MummySuze
6 jaar geleden

Leuk, wanneer is die meeting? Wat / hoe / waar???

Lindsy83
6 jaar geleden

Heel leuk! Als ik het goed begrepen heb is het op zaterdag 26 maart in Utrecht. Als je facebook hebt kun je je aanmelden via deze site: https://www.facebook.com/groups/443018005898194/

peetje80
6 jaar geleden

Terug willen met baby, ppfff dat is helemaal heftig als ik zo eerlijk mag zijn. Maar ik kan je oprechtheid waarderen dat je dus zegt dat je het mist. Mag ik dan zo brutaal zijn om te vragen wat je dan precies mist? Is het dan echt alleen maar puur het geld uitgeven? En ik denk, aangezien je het nu niet meer kan, je het kreeg van je vriend/man?

Anoniem
6 jaar geleden

Dat je de prijs Overal zo goed van herinnerd.......... Wat ben ik blij dat materialistische niet in mijn woordenboek voor komt. Neem de volgende keer je kindje mee naar de supermarkt/stad, vinden ze namelijk meestal heel leuk.

peetje80
6 jaar geleden

Dat dacht ik dus ook. daarom vind ik dat zo heftig. Een kindje (baby) vind dat soort dingen helemaal niks volgens mij. Daarnaast worden baby's ook groter en moeten ze naar school.

MummySuze
6 jaar geleden

Nee je mag het best vragen. Ik mis het feit dat ik gewoon kon gaan en staan waar ik wilde. Geld / prijzen maakt me geen barst uit. Ik schreef dit om het verschil aan te geven. Zo'n lunch zou iedereen zich herinneren. Het was absurd (hence the complaints). Nee ik had een hele goede baan. Na mijn Master. In fact, ik had meerdere banen.

MummySuze
6 jaar geleden

Oh! Dan vier ik de eerste verjaardag van Baby, dus ik wacht op de volgende! Helaas. Er komt er toch nog wel één?

MummySuze
6 jaar geleden

Ik neem Baby overal mee naar toe, en hij is reuze blij. Nu vindt hij de stad iets minder, want hij wil graag kruipen! En lees het niet verkeerd: dat ik leuke dingen kon doen betekent niet dat ik materialistisch was of ben.

MummySuze
6 jaar geleden

Ik heb erg veel verschillende "levens" geleefd, op verschillende plekken op de wereld, met verschillende mensen / culturen. Soms had ik bijna geen geld en at ik verlepte afgeprijsde sandwiches, soms had ik een beetje geld, en op een punt kon ik redelijk rondreizen en leuke, maffe dingen doen. Ben dus van alle markten thuis, veel ervaren, en dit is weer een nieuw hoofdstuk, met een kindje.

Lindsy83
6 jaar geleden

Baby heeft zowieoz voorang :D Vast wel! Er is genoeg animo voor in ieder geval :D

MamavanJongens
6 jaar geleden

Oh! Ik heb me ook aangemeld bij de groep. Ik wil eigenlijk ook wel graag heen :D

MummySuze
6 jaar geleden

Gaan jullie dan ook naar de volgende? Want dan kan ik ook mee!! Hoera!

MamavanJongens
6 jaar geleden

Haaaaha! Uiteraard. Ik moet ook eerst maar eens kijken of ik wel mee kan hoor. Er kan zomaar weer wat tussen komen. Maar het lijkt me in ieder geval erg leuk :D

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Jaloers

Op een kindje in de hemel

 Soms, wanneer ik naar de sterren kijk

Soms, wanneer ik staar naar de hemel met de stralende zon

Soms, wanneer ik bij zijn grafje sta, ben ik jaloers


Weet je, lieve Micha,

Soms ben ik jaloers

Op jou.


Klinkt misschien gek

Maar toch is dat zo

En weet je waarom?


Omdat jij al daar bent

Op de allermooiste

En allerbeste plek


Omdat jij al daar bent

In Jezus armen

Veilig en vertrouwd.


Omdat jij al daar bent

Waar geen pijn en verdriet is

Waar geen zorgen is


Omdat jij al daar bent

Waar het altijd feest is

Waar iedereen vrolijk is


En soms

Ben ik jaloers

Op jou


Het is niet dat ik dood wil. Ik moet er niet aan denken om mijn lieve man en dochtertje achter te moeten laten, maar soms zou ik wel willen weten hoe het daar is. Gewoon even kijken hoe het met Micha gaat, al weet ik dat hij het goed heeft daar. Gewoon even gluren, om zijn mooie lach nog eens te zien.