Terug
Blog header image

Een leuke traktatie. :-)

Het hele jaar door krijg ik een hoop traktaties. Vaak is het hetzelfde, maar vandaag kreeg ik toch een leuke traktatie!

Merci staat op nummer 1 gevolgd door zeebanket. in mijn klas ligt een doosje met alle chocolaatjes. De chocolaatjes in verpakking bewaar ik. De rest deel ik uit. Wanneer ik het allemaal op zou eten zou ik 20 kilo zwaarder zijn. haha.

Vandaag kreeg ik een super leuke traktatie. Zo leuk dat ik het met jullie wil delen. Ingepakt in doorzichtig folie zie ik een mooi paars bekertje met mijn naam erop en een hartje. Erin vind ik chocolaatjes, een granenreep en verschillende soorten thee. Super leuk gedaan en erg origineel!

En de kinderen.... die kregen ook een beker met hun eigen naam erop. Erin zat drop en spekjes. Erg leuk!

Nog twee weken en dan is mijn eigen mannetje jarig. Ik ben al druk aan het bedenken wat ik ga maken. Heeft iemand nog leuke ideeën?


Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wat een super leuk idee!! Maar om voor iedereen custom made bekers te maken zal vast wel wat kosten :O. Wel super orgineel van de mama!

Lindsy83
6 jaar geleden

Zo allemaal met eigen naam! Bijna jaloers dat mijn mannetje niet bij jou in de klas zit, want ik houd van naamdingen ;) Heel leuk. Een leuke traktatie maken lijkt me best een uitdaging... Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik vond op deze site wel hele leuke dingen staan: http://www.laurasbakery.nl/25-leuke-en-gezonde-kindertraktaties/ Succes en ik verwacht straks natuurlijk wel een uitgebreid verslag over de traktaties die het geworden is ;)

Joycies
6 jaar geleden

Ja dat denk ik ook. Haha

Joycies
6 jaar geleden

Oww top dan ga ik daar eens kijken. Een blogje erover volgt!

Miriam68
6 jaar geleden

Blij dat je het leuk vindt! Het is jammer dat ik gisteravond geen foto heb gemaakt van alle bekers naast/bij elkaar; zag er erg gezellig en vooral kleurrijk uit! Ik weet dat gezond erg gewaardeerd word maar ik had geen zin om vanochtend vroeg vruchtenspiesjes ofzo te gaan maken en ik vind dat snoep gewoon hoort of in ieder geval mag als je jarig bent! Ik had vroeger een vriendje en als hij thuis kwam met een dropje in zijn mond, moest hij het uitspugen. Op verjaardagsfeestjes ging dat jongetje zich helemaal te buiten aan wat er voorhanden was. Ook mijn dochter had een vriendinnetje die nooit wat mocht en als ze een koekje mocht, kreeg ze zo'n verantwoord dingetje. Elke maandagmiddag kwam ze bij ons voordat de meiden naar hockey training gingen en ook zij ging helemaal los. En dan ook nog op zo'n stiekeme manier. Ik heb van alles in huis maar mijn kinderen talen er eigenlijk niet eens zo erg naar. Mijn kleuter is al helemaal niet zo van het snoepen en ik denk dat het wel helpt dat ik er nooit zo spastisch over doe. Ik kook best gezond en er wordt veel fruit hier gegeten dus ik vind dat er best snoep of koek gegeten mag worden, en zeker met een verjaardag! Maar dat is mijn (bescheiden ;-) mening! Voor die kleintjes zie je wel vaak hele leuke dingen gemaakt met / van fruit dus lang leve internet :-) ! Succes en ik ben erg benieuwd!

Joycies
6 jaar geleden

Ja super leuk en de kinderen vonden het ook erg leuk! Dus nogmaals bedankt. En die taart was ook top.... morgen maar even vasten. ;-)

Anouk H
6 jaar geleden

Super leuk! Ik hou ook echt van naamdingetjes :-) Altijd weer een opgave om een leuke traktatie te bedenken. Ik maak het mezelf ook altijd weer lastig, wil altijd wat anders dan anders hihi Succes met verzinnen!

Joycies
6 jaar geleden

haha ja ik ook, maar ik wil er niet teveel geld aan kwijt zijn. :-)

TessK
6 jaar geleden

Ontzettend leuk!!

Joycies
6 jaar geleden

Ja! :-)

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een super leuke traktatie. Wel een hoop werk lijkt mij.

Anoniem
6 jaar geleden

Ziet er echt heel gezellig uit! Dat zijn nou de leuke dingen van juf zijn.

Joycies
6 jaar geleden

Ja is het volgens mij ook wel geweest

Joycies
6 jaar geleden

haha dat is leuk om te krijgen.

Miriam68
6 jaar geleden

Was inderdaad wel veel werk. Het folie knippen en de bekertjes inpakken met een lintje eromheen was het meest tijdrovend..haha... Ben er wel dik 2 uur mee bezig geweest maar het zag er zoooooooooo gezellig uit!!!

Momo
6 jaar geleden

Ja juffen krijgen altijd chocolade. Ik zou voor gezond gaan of een leuk speeltje. Wat ik zelf heb gemaakt is een vis hengel. Een soepstengel met een suikervrije drop veter en daar aan een bad eendje (ben zelf gek op bad eendjes haha;)) Of een handje maken aan een rietje met een doosje rozijntjes er achter. Geplakt Of Een druiven rups. Of Banaan bootjes: hele banaan daar in een prikker met een zeil met hoera ... Zoveel jaar. Snel makkelijk en de meeste kindjes mogen het en gezond. Kijk is op deze site: http://www.party-kids.nl/traktaties/

Joycies
6 jaar geleden

Thanks voor je tips!

Joycies
6 jaar geleden

Whoooo.....

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!