Snap

Een jaar spiraal vrij

En nog niet zwanger

Een jaar nadat mijn spiraal eruit was gehaald was het alweer 2021. Mijn pcos was niet onder controle. Is het ook nooit echt geweest maar nu was het wel heel erg. Ik was soms maanden weer niet ongesteld en soms opeens 11 dagen lang. Ik had ontzettende krampen.

 Ik was weer wat aangekomen en hoopte dat met een zomer 6 dagen hiit workouts eraf te krijgen omdat er bij pcos veel online staat een kleine paar kilo’s kunnen al het verschil maken. Mijn pech was alleen dat ik niet goed wist wat hiit workouts met mijn lijf zouden doen. Ik deed namelijk jaren lang intensieve sporten 2/3 keer in de week met voetbal en fitness. Dat was wel 4 jaar daarvoor maar toch. 


Na die zomer was ik 9 kilo aangekomen en zakte de moed in mijn schoenen. Ik lette op mijn eten, sportte 6 dagen in de week intensief en nog was ik aangekomen. Toen liet ik het allemaal maar weer gaan. Het maakte toch geen reet uit dacht ik zelf. 


Het maakt me niet veel uit of iemand aankomt maar als het te maken heeft met je vruchtbaarheid en als je er veel aan doet om het eraf te krijgen baal je toch ervan. 

Het jaar erna trok ik het niet meer. Mentaal voelde ik me echt niet lekker in mijn vel en lichamelijk ook niet. Ik ben naar de huisarts gegaan en die stuurde me door naar de gynaecoloog en daar begonnen mijn volgende stappen. Het leefstijl programma…