Snap

Een indringer of toch niet?

Nou dat had ik eigenlijk niet van mezelf gedacht…, dat ik nu al de vrouw die mij sinds kort elke woensdag “lastig” komt vallen, toch nu al een beetje zou gaan missen. Ze is namelijk op dit moment even met vakantie voor de komende drie weken. Ik was er eerlijk gezegd nog niet eens over uit wat betreft het feit dat het überhaupt wel allemaal zin heeft, en dan bedoel ik haar bezoekjes van 2,5 uur in de week bij ons thuis. Dat zoiets dan ook echt iets zou gaan veranderen wat betreft het probleem bij ons thuis, om het allemaal wat beter en meer gestructureerd te laten lopen. Daar heb ik ergens nog steeds mijn twijfels in. Aan de ene kant best erg natuurlijk, dat mijn eerste gedachten was dat ik het wel even weer lekker rustig zal vinden dan op mijn enige vrije “dag” in de week (van mijn werk)

En de afspraak dat ze de komende tijd dus elke woensdagochtend zal komen, heb ik tot nu toe alleen maar alleen als hinderlijk ervaren.

Maar nu ik dus inderdaad even weer mijn “vrije” woensdag terug heb, ben ik er al na anderhalve week wel weer een beetje op terug gekomen en besef ik wel des te meer dat ik het wel gewoon nodig heb; een helpend handje en een paar goede adviezen (afgezien die ik uiteraard al van mijn eigen moeder krijgt! )

Dus nu nog twee weken en dan is ze er wel weer, en zal ik weer een lekker kop koffie voor haar klaar zetten.

Maar ik schaam me er verder ook niet voor, hoor! Om tegen mensen te zeggen dat ik om wat hulp heb gevraagd in het huishouden en om alles daarmee weer wat meer op rolletjes te laten lopen bij ons, en dat ik daarop een maatschappelijk werkster (thuishulp) bij ons heb gekregen.

Want ik weet ook dat onder de mensen die deze blog dadelijk zullen lezen er ook wel een aantal bekenden van mij bij zullen zitten. Maar dat weten ze heus wel hoor, want ik heb er zelf geen schaamte voor dat ik dat heb aangevraagd.. Natuurlijk schreeuw ik het niet van de daken af, maar ik ben verder echt van mening en overtuigd dat er veel meer gezinnen en/of moeders deze hulp ook zeker kunnen gebruiken. Het is niet raar of een teken van zwakte hoor!

Je zou het ook zo kunnen zien als iets om het voor jezelf gewoon wat makelijker maken. En mijn “thuishulp” zeg dat ze veel gezinnen (en daarbij vooral genoemd de moeders)  heeft met ongeveer dezelfde vraag als die van mij. Namelijk om het ook voor hen wat meer gestructureerd in kaart te brengen qua huishouding en alles wat daar omheen hangt.

En ik ben echt van mening dat veel mensen wel daaraan zullen denken. Maar het verder liever niet echt uit zullen/durven spreken dat ze het toch misschien niet allemaal zo goed kunnen bolwerken. Daarbij in gedachten het huisje-boompje-beestje gevoel wat mooier hadden gemaakt dan dat ze nu daadwerkelijk ondervonden hebben..Misschien willen ze maar al te graag iets van vrije tijd voor zichzelf creëren, maar dat ze dat op een of andere manier gewoon simpelweg niet lukt.

En dat is niet egoïstisch om dat te willen!

Egoïstisch zou aan de ene kant juist zijn als een moeder die depressief thuis rond gaat lopen, en niet zoveel van de kinderen zou kunnen hebben, dus geen gezellige sfeer thuis.

Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om, om voor je kinderen een gezellig en evenwichtig gezinsleven gunnen, toch ???

 

8 jaar geleden

Simone, echt top dat je zo dit opschrijft en idd goed van je dat je voor je gezin kiest. Liever hulp dan een moeder die depressief door het huis loopt zoals je zegt. Veel succes nog!