Terug
Blog header image

Een gezellige logeerpartij

Moest ik er na de geboorte van mijn zoontje niet aan denken, inmiddels ben ik eraan gewend. En gebeurt het ook met enige regelmaat.

Soms omdat het 'moet', soms omdat de kids het zelf willen en soms omdat het eigenlijk wel heel erg lekker is om even geen papa en mama te zijn, maar alle tijd voor elkaar te hebben als geliefden. Afgelopen weekend was het weer zover: de kindjes gingen uit logeren.

Vier jaar geleden kwam dat woord niet in mijn woordenboek voor hoor. Ik wilde en kon mijn manneke niet zomaar een nachtje missen. Op de één of andere manier voelde het voor mij niet fijn. Op een uitzondering na. Zo leek het me geen goed idee om mijn manneke van een paar maanden mee te nemen naar een bruiloftsfeest. Het bruidspaar zag me al aankomen. Nee, ik wilde mijn ventje bij me hebben. Manlief had al veel eerder de logeer-stap genomen. Hij moedigde me regelmatig aan om hem eens weg te brengen zodat we tijd samen hadden. En eens heerlijk konden uitslapen. Diep van binnen wist ik dat hij gelijk had, maar toch heeft het heel lang geduurd voordat ik die stap kon zetten.

Inmiddels is het logeren mij niet vreemd meer. Sterker nog, kleuter vraagt regelmatig of hij bij zijn opa en oma mag logeren. Dus nu hebben we de afspraak dat hij sowieso elke vakantie mag logeren. Dat vind ik hij een goede deal. En buiten de vakanties om vindt er ook wel eens een logeerpartij plaats. Als wij een feest hebben of gewoon. Omdat manlief en ik naast papa en mama ook nog geliefden zijn. En we eens uit willen slapen :-p. Heerlijk. Natuurlijk mis ik mijn kindjes en ben ik onwijs blij als ik ze weer op kan halen. Maar ik geniet ook wel heel erg van het niets hoeven.

Afgelopen weekend was een logeerweekend. Kleuter en Diva gingen samen logeren. We brachten ze al vroeg weg zodat opa en oma de hele dag hadden om iets leuks met ze te doen. En ik? Ik heb thuis in alle rust de zolder eens op kunnen ruimen. 's Avonds zijn lief en ik heerlijk uit eten geweest. Heerlijk. En uitslapen? Om 9 uur was ik klaarwakker. Maar dat is toch wel uitslapen hoor in vergelijking met 06:30 uur!

Een uur voordat we de kids naar opa en oma brachten, zei manlief tegen Kleuter: “Kom ventje, nog even een dikke knuffel”. Kleuter vond dat niet nodig en vroeg waarom? Papa antwoordde dat hij Kleuter een nachtje niet zou zien en pas morgenavond weer met hem kon knuffelen. Waarop Kleuter antwoord: “Maar papa, dan knuffel je mama vanavond maar. Zij is wel bij je en kan ook heel erg lekker knuffelen. Dat vind ik ook altijd fijn. Hé mama?” En zo is het maar net jongen, papa en mama willen ook wel eens ongestoord lekker knuffelen!

Anoniem
6 jaar geleden

oo hier was de eerste keer logeren ook erg moeilijk. Nu heb ik er geen moeite meer mee maar mijn dochter van 3 wel. Dus hier niet zo maar uit logeren. Misschien was het wel vaker gebeurt als onze dochter niet zo slecht zo slapen. Ik voel me namelijk bezwaard om mijn dochter ergens achter te laten wetende dat die mensen er dan snachts zeker een aantal keer uit moeten. Hopelijk word dat snel beter

Anoniem
6 jaar geleden

uit logeren. het is dat het soms moet. liever niet. opa en oma willen het graag. maar ik niet. dat is meer omdat mijn dochter niet kan vertellen hoe ze het heeft gehad en of er niets naars gebeurd is. ( tja sorry ik heb soms van die nare gedachten wat ze zo al kan overkomen) zodra zij zelf kan aangeven of ze het echt leuk heeft gehad of niet, kan ik het makkelijker relativeren denk ik ( neem ik mij voor) en los laten. mijn zoontje slaapt nog niet helemaal door en slaapt bij ons op de kamer. bij opa en oma moet hij op een eigen kamertje waardoor ik duidelijk het gevoel heb dat ze hem onnodig laten huilen. dat merk ik namelijk ook in de reactie's als ik er gewoon bij ben.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat goed! Ergens verlang ik ernaar en ergens kan ik het niet. Het scheelt natuurlijk als je betrouwbare mensen hebt waarbij het kan, die hebben wij helaas (nog) niet. Maar ik denk wel dat je het nodig hebt, om even uit baby/kind modus te komen. Voor een relatie is dat best zwaar.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb een zoontje van 4,5 maand. Voordat ik zwanger werd zei ik altijd joh, straks als de baby er is dan ga ik wel weer een keer mee op stap, en ik riep ook altijd: "zon moeder word ik niet" met zon moeder bedoel ik een moeder die een hoog stemmetje op zet, haar kind niet zonder reden laat logeren. En ja hoor mijn mannetje is geboren en een van de eerste dingen die ik riep was ik ga nooit meer op stap! ???? Natuurlijk zijn dat emoties die ook mee spelen. Maar nu zijn we 4,5 maand verder en ik vind het ontzettend moeilijk. ik merk dat als ik een avond weg ga(nog niet 1 keer hele avond weg geweest) dat ik het heel prettig vind als mijn mannetje bij mijn vriend is. Daar laat ik hem met een gerust hart achter. Ik krijg al buikpijn als ik denk aan de eerste keer logeren. Vooral omdat jij precies weet wat de kleine man nodig heeft. Laatst lag hij te krijsen...(het was bedtijd maar hij was te moe ivm kerst) dan hoor je opa en oma zeggen ach laat hem maar. Ik heb duidelijk benoemd dat het niet huilen/mopperen is maar echt krijsen en dat ik dat echt onnodig vind...en dan bekruipt met dat onbehaaglijke gevoel....zouden ze dat ooit doen als mijn kleine man daar logeert zonder dan iets tegen mij te zeggen? Diep van binnen weet ik het antwoord al....maar liever denk ik aan positieve dingen. Zoals mijn mannetje die voorlopig nog iedere ochtend bij mama en papa wakker word.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Ik kan me jouw gevoel wel voorstellen hoor. Zou ik ook hebben. Ik hoop met je mee dat het snel beter wordt en er leuke logeerpartijtjes plaats gaan vinden :-).

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Volg je gevoel meid! Als je het niet wilt // nodig vind, moet je het niet doen. Een vriendin van mij deed dat wel. Ze wilde opa en oma een plezier gunnen, maar stond er zelf niet achter. Dus deed ze het niet meer. Pas toen haar dochter er zelf om vroeg was het goed.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Het scheelt inderdaad wel dat mijn kleuter en diva bij iemand logeren die ze goed kennen: opa en oma. Ze passen ook eens per week op de kinderen, dus mijn kids kennen hun opa en oma goed. ze hebben er ook een eigen bedje, dus dat is vertrouwd. Enne, om eerlijk te zijn: ze hebben nog nooit ergens anders gelogeerd als bij opa en oma.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Oooooh ja meid, wat herkenbaar. Zo voelde het voor mij ook. Op een gegeven moment komt het logeren vanzelf wel. Geef het de tijd, geef jezelf de ruimte en doe vooral wat goed voelt voor jou! Er komt vast wel een tijd dat je manneke aan jou vraagt of hij mag logeren. En jij dat eigenlijk wel even lekker vindt ;-). Maar voor nu heerlijk genieten van je manneke die iedere ochtend bij zijn papa en mama wakker wordt.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.